Úvod
Magazín
Moje lékárna pomáhá s osvětovou kampaní i se speciálními pomůckami

Moje lékárna pomáhá s osvětovou kampaní i se speciálními pomůckami

Moje lékárna dlouhodobě podporuje osvětové kampaně týkající se rozšiřování Alzheimerovy choroby. V loňském roce byla partnerem podzimních Dnů paměti a lékárníci z Mojí lékárny pomáhali na kontaktních místech zdarma vyšetřovat paměť. Také v podpoře filmu Tancuj, Matyldo vidí Moje Lékárna velký smysl.

 „Ztotožňuji se s názorem neurologa Jakuba Horta, který říká, že pro někoho může být takový film posilou, že na to není sám a že v tom není sám,“ vysvětluje obchodní ředitel značky Moje lékárna Ing. Libor Koziorek. Někomu, kdo by před Alzheimerovou chorobou zavíral oči, může film pomoci v uvědomění si, že to není tak bezvýchodné a smutné téma, jak se na první pohled zdá.

 „My v Mojí lékárně říkáme, že pomáháme lidem ve zdraví i v nemoci. I v nemoci nebo v rámci péče nastávají chvíle naděje, lásky, porozumění, hlubšího pochopení, sdílení, což jsou pro nás a náš přístup ke klientům důležité hodnoty,“ říká Ing. Libor Koziorek.

Pro pacienty, kteří už mají Alzheimerovu chorobu, má Moje lékárna připraveny speciální pomůcky pro kognitivní trénink. Sešity a sady. Sešity se zaměřují na jednotlivé oblasti kognitivních funkcí a jsou ve dvou stupních obtížnosti. Sady jsou zase vhodné pro individuální a skupinový trénink. 

„Všechny sady a sešity najdete v lékárnách sdružení Moje lékárna, v našem novém e-shopu nebo například v České alzheimerovské společnosti. Nákup těchto pomůcek navíc podporuje většina zdravotních pojišťoven,“ říká Ing. Libor Koziorek a připomíná, že pomůcky pro trénování paměti a dalších kognitivních funkcí určené přímo lidem s demencí existují také. Najdete je opět v lékárnách sdružení Moje lékárna.

Antonio Soposki Tancuj, Matyldo