Úvod
Magazín
Krásné vlasy a pokožka i v zimě? Dopřejte si speciální péči

Krásné vlasy a pokožka i v zimě? Dopřejte si speciální péči

Mráz a vítr, nízká vlhkost vzduchu a velké teplotní rozdíly jsou pro vaši pokožku a vlasy velkou zátěží a jejich přirozená ochranná vrstva se ztenčuje. Kůže je vysušená, napnutá, zarudlá a vlasy mají vyšší sklony k lámavosti, třepení a vypadávání. Naštěstí existuje mnoho pomocníků, kteří nám se speciální péčí v zimě pomohou.

Péče začíná uvnitř – dodejte svému tělu dostatek vitaminů

Naše tělo se o sebe umí výborně postarat samo. Potřebuje k tomu však dostatečný přísun vitaminů a minerálů. S odbouráváním volných radikálů z vnějšího prostředí pak vašemu organismu pomohou antioxidanty – zejména vitamin E a selen, které zabraňují oxidačnímu stresu buněk, a tím zpomalují stárnutí.

Pro zdraví a krásu vlasů, nehtů a pleti je naprosto nenahraditelný zinek. V kombinaci s dalšími minerály jako je hořčík a vápník má navíc skvělý vliv také na zdraví kostí, zubů, srdce i cév. Pokud však chcete pro své vlasy a pleť udělat maximum, vsaďte na doplňky stravy, v jejichž složení najdete kromě zinku také biotin. Mezi takové patří například Biosil PlusDonnaHAIR Forte. Díky nim budou vaše vlasy dlouhodobě vyživené zevnitř a vy se můžete těšit na jejich pevnost, zářivou barvu a lesk a přirozený růst.

Zdravé vlasy jsou krásné vlasy

Zimní období vlasům nedělá dobře, a to nejen kvůli mrazu, ale také kvůli každodennímu nošení čepic a šál. V lepších případech jsou vlasy jen lehce vysušené, bez lesku a elektrizující, v horších dochází k nadměrnému lámaní, třepení a vypadávání.

Vlasy je nutné pořádně hydratovat a umývat jemně, ale důkladně, aby se zbavily všech nečistot. Používáním speciálních produktů, například proteinového šamponu Revalid, navíc můžete své vlasy během mytí také rychle a jednoduše posílit a revitalizovat. Napomáhá tomu extrakt z ovsa, pšeničné proteiny, ale také panthenol. Díky těmto látkám zanechá vaši pokožku hlavy a vlasy po umytí hydratované a vyživené. Pokud máte pocit, že vám vlasy nerostou tolik jako dříve, nebo dokonce začaly řídnout, zakročte co nejdříve. Jednoduchým řešením je například Revalid stimulující šampon, který je obohacený o aktivní složku Redensyl. Ten působí na kmenové buňky vlasového folikulu a ve spojení s éterickými oleji, aminokyselinami, panthenolem a vitaminem E vlasy nejen dokonale hydratuje, ale zejména stimuluje obnovu buněk.

Základním stavebním prvkem vlasů a nehtů je dobře známý keratin. Tělo si ho tvoří samo, vy mu s tím ale můžete snadno pomoct a poskytnout mu v tomto ročním období podporu v podobě Revalid Hair Complexu, který kromě výše zmíněných vitaminů a minerálů obsahuje navíc methionin a cystin podporující právě tvorbu keratinu v organismu.

Ruce hebké jako hedvábí

Pokožka rukou je obzvlášť namáhaná, nejen mrazem, ale i častým umýváním. Na péči o ni se však bohužel často zapomíná. Důležitou roli na cestě za jemnýma rukama hraje pravidelné nošení rukavic. I přesto je ale ruce nutné mazat častěji, než obvykle. Optimální frekvence je dvakrát za den – raději vícekrát v menším množství, než naopak. Vhodné jsou k tomu vyživující krémy obohacené o oleje, bambucké máslo či panthenol, které udržují pleť v harmonii, zajistí jí celodenní péči a ochranu a obnoví její přirozenou regeneraci. Pokud chcete svým rukám dopřát něco extra, rychle se vstřebávající krém Neutrogena zajistí ochranu i velmi suché a popraskané pokožce. Pokud však máte raději neparfemované produkty, hydrataci a výživu vaším rukám poskytne lehce se vstřebávající Canneff CBD krém obohacený o canabidiol a bambucké máslo.

Tipy pro krásnou pleť a vlasy

Nezapomínejte na pitný režim – kromě čisté vody si můžete dát také nějaký dobrý čaj. Ani v zimním období ale rozhodně nezůstávejte jen na kávě, která dehydratuje. Na obličej nanášejte hutnější a výživnější krémy. Nezapomeňte ani na to, že sluníčko mívá sílu i v zimě, a používejte přípravky s SPF. Na rty naneste několikrát za den balzám, který je ochrání před vysušením a bolestivým popraskáním.

1275