Úvod
Magazín
Doplňky stravy pro vegany

Doplňky stravy pro vegany

Vyvážená rostlinná strava přináší řadu benefitů, jako je redukce hmotnosti, cholesterolu, preventivní vliv na vznik rakoviny nebo regulace krevního tlaku. Kromě základních zásad plnohodnotného veganského jídelníčku je třeba klást zvýšený důraz na dostatečný příjem některých vitamínů a minerálů.

Nejdůležitější je nezapomínat na vitamín B12, který se v rostlinných zdrojích nevyskytuje a můžeme jej získat pouze z doplňků stravy nebo fortifikovaných (obohacených) produktů. Kromě těchto vitamínů je třeba věnovat zvýšenou pozornost selenu, jódu, omega 3 mastným kyselinám, železu a vápníku. Ty už lze získat za pomoci správně sestavené veganské stravy, ale někdy je potřeba z různých důvodů sáhnout po doplňcích stravy.

Protože se skupina spotřebitelů nakupujících veganské a vegetariánské produkty neustále zvětšuje, ať už z environmentálních, zdravotních, náboženských nebo etických důvodů, rozhodla se a.s. NATURVITA vybrat z portfolia 12 doplňků stravy určených pro vegany. Ty jsou certifikované a označené mezinárodně uznávaným registrovaným symbolem V-Label (platným v celé EU). Tato ochranná známka je umístěna na obalech, webu a dalších marketingových a komunikačních kanálech a byla poskytnuta a.s. NATURVITA Českou veganskou společností, z.s.

Životní styl vyznávající zásady vegetariánství a veganství je v poslední době na vzestupu. NATURVITA tento fakt nevnímá jako módní trend, ale jako snahu o návrat k racionálnímu chování šetrnému ke svému okolí, k přírodě, planetě i k sobě samým. Ruku v ruce s vyřazením živočišných surovin z jídelníčku jde nutnost nahrazení některých životně důležitých látek jejich alternativními rostlinnými zdroji nebo doplňky stravy. V této souvislosti se zákazníci stále častěji dotazují na složení výrobků, způsob jejich testování a na původ surovin.

Nezávislé posouzení vybraných výrobků a získání licence V-Label VEGAN umožňuje jednoznačně deklarovat tyto doplňky stravy jako vhodné pro vegany a vegetariány. Značka V-Label tak přináší výhody jak výrobcům, tak i zákazníkům.

1321