Úvod
Volně prodejné léky
Chřipka a nachlazení
Rýma
Olynth Plus 0.5mg/ml+50mg/ml nas.spr.sol. 1x10ml

Olynth Plus 0.5mg/ml+50mg/ml nas.spr.sol. 1x10ml

Olynth Plus 0.5mg/ml+50mg/ml nas.spr.sol. 1x10ml

Rýma

Když vaše dítě trápí rýma a nachlazení, vyzkoušejte Olynth Plus pro podporu hojení poraněné nosní sliznice. Nosní sprej Olynth Plus s dexpanthenolem uvolňuje ucpaný nos, podporuje hojení poraněné nosní sliznice a chrání ji. Neobsahuje konzervační látky. Rychlá a účinná úleva od rýmy a ucpaného nosu již od 5 minut. Aby děti mohly opět dovádět během dne a spát klidně, bez ucpaného nosu, během noci. Pro léčbu rýmy u dětí od 2 let. Celý popis

Dostupný
Lékarny

133 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus

Popis

Na boj s ucpaným nosem zvolte nosní spreje Olynth

V boji proti příznakům rýmy a nachlazení pomohou léčivé přípravky Olynth. Zmírňují otok nosní sliznice, pomáhají se zbavit nahromaděných hlenů v nose a vedlejších nosních dutinách a tím usnadňují dýchání nosem. Účinek se obvykle dostaví již za 5 minut.

Má-li vaše dítě rýmu často nebo dlouho, může i vlivem suchého povrchu sliznice dojít k drobným poraněním, prasklinkám či lehkému krvácení sliznice. Pokud se mu během rýmy tvoří na nosní sliznici drobné ranky, vyzkoušejte Olynth Plus s dexpanthenolem, který přináší 4 výhody v 1 přípravku: uvolňuje ucpaný nos, podporuje hojení poraněné nosní sliznice, chrání ji a neobsahuje konzervační látky, které mohou nosní sliznici dráždit. Díky speciální technologii dávkovací pumpičky zůstává obsah přípravku mikrobiologicky stálý až 6 měsíců po prvním otevření.

Děti jsou k nákaze rýmou mnohem náchylnější, protože jejich anatomie je odlišná a také jejich imunitní systém ještě není tolik vyvinut jako u dospělého člověka. Ty menší si také nedokáží správně vyčistit nos a některé odmítají léky. Eustachova trubice, která spojuje střední ucho s horní částí hltanu, je u dětí širší, neustále otevřená a ve vodorovné pozici, proto se může rýma častěji rozvinout až do zánětu středního ucha (projevuje se plačtivostí způsobenou bolestí a pocitem zalehnutí ucha, horečkou a v některých případech dočasnou ztrátou sluchu). Vhodná a včasná léčba rýmy působí jako prevence vzniku opakovaných zánětů středního ucha.


Podání léků Olynth před spaním uvolní dutiny, a přispěje tak ke klidnému spánku bez ucpaného nosu a důkladnému odpočinku, tolik důležitému pro úplné uzdravení.

OLYNTH

Proč si vybrat Olynth Plus?

·        4 výhody v 1 přípravku:

o   Uvolňuje ucpaný nos

o   Podporuje hojení poraněné nosní sliznice

o   Chrání nosní sliznici

o   Bez konzervantů

·        Pro děti od 2 do 6 let

·        S obsahem léčivého dexpanthenolu

·        Snižuje prokrvení a otok nosní sliznice

·        Nástup účinku již od 5 minut

 Konzervanty v nosních sprejích? Zvolte chytře!

Některé konzervační látky používané v nosních přípravcích mohou mít negativní vliv na nosní sliznici1, 2. Konzervační látky obsažené v nosních sprejích mají chránit léčivý přípravek před kontaminací mikroorganismy po otevření, a to buď jejich ničením, nebo zabráněním růstu. Některé konzervační látky používané v nosních přípravcích, např. BZC (benzalkoniumchlorid), mohou mít negativní vliv na nosní sliznici:

·        Mohou podráždit nosní sliznici1.

·        Mohou vést k poškození nosní sliznice1, 2.

·        Mohou zesílit příznaky alergické rinitidy2.

Proto Olynth Plus 0,5 mg/ml + 50 mg/ml pro děti neobsahuje konzervační látky, které mohou poraněnou nosní sliznici dráždit.

 Pro koho je přípravek určený?

Léčivý přípravek Olynth Plus 0,5 mg/ml + 50 mg/ml je určen k léčbě rýmy pro děti od 2 do 6 let.

 Dávkování

Léčivý přípravek Olynth Plus 0,5 mg/ml + 50 mg/ml se aplikuje podle potřeby, nejvýše však 3x denně 1 dávka do každé nosní dírky. V pediatrické populaci má být délka léčby konzultována s lékařem.

 Upozornění

Olynth Plus 0,5 mg/ml + 50 mg/ml se nesmí používat déle než 7 dní, pokud není lékařem určeno jinak. Opakované použití je možné pouze po několikadenní přestávce v používání.

Z hygienických důvodů a aby se zabránilo infekcím má být každá lahvička spreje používána jen tou samou osobou.

Parametry

SUKL název

Olynth Plus 0.5mg/ml+50mg/ml nas.spr.sol.1x10ml

Značka

Farmakoterapeutická skupina

NOSNÍ LÉČIVA

EAN

3574661403984

PDK

3697068

SUKL kód

0235783

ATC

XYLOMETAZOLIN

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]