Úvod
Volně prodejné léky
Chřipka a nachlazení
Kašel
Mucosolvan Junior 15mg/5ml sir.100ml

Mucosolvan Junior 15mg/5ml sir.100ml

Mucosolvan Junior 15mg/5ml sir.100ml

Kašel

– sirup, ulehčuje vykašlávání, uvolňuje zahlenění, zmírňuje kašel, vhodný pro děti od narození. Bez cukru, alkoholu a umělých barviv. Příchuť lesního ovoce. Pro děti do 12 let. Celý popis

Dostupný
Lékarny

135 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus

Popis

MUCOSOLVAN junior se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí. Jedná se např. o akutní a opakované záněty průdušek, hrtanu a průdušnice a dále o chronická onemocnění jako je např. chronická bronchitida (zánět průdušek) a chronická obstrukční plicní nemoc.

Pacienti s akutním onemocněním dýchacího ústrojí mohou přípravek užívat bez porady s lékařem. Pacienti trpící chronickým onemocněním dýchacího ústrojí mohou dlouhodobě přípravek užívat jen po poradě s lékařem.

Akutní onemocnění jsou na počátku obvykle doprovázena suchým dráždivým kašlem, případně ještě pocitem pálení na hrudi u zánětu průdušek a chrapotem u zánětu hrtanu. V dalším průběhu dochází k tvorbě vazkého hlenu a postupnému vykašlávání. U chronických stavů mohou být oba druhy kašle - suchý dráždivý kašel i vlhký typ kašle s vykašláváním hlenu.

Sirup MUCOSOLVAN junior je určen především pro děti do 12 let, mohou ho však užívat i dospívající a dospělí.

MUCOSOLVAN junior je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Obsahuje ambroxoli hydrochloridum. Čtěte pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Dávkování: 

Při léčbě dětí do 12 let je doporučováno následující schéma dávkování závislé na závažnosti onemocnění:
Děti 6 - 12 let: 5 ml 2 - 3x denně
Děti 2 - 5 let: 2,5 ml 3x denně
Děti do 2 let: 2,5 ml 2x denně
Dospělí a dospívající nad 12 let: 10 ml 3x denně
K odměření příslušných dávek slouží přiložená odměrka.
Sirup junior lze užívat s jídlem i bez jídla.

Pokud se příznaky během 5 dnů (u dětí během 3 dnů) nezlepší nebo se zhoršují, je třeba vyhledat lékaře. Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 10 dnů.

Nedoporučuje se přípravek užívat v těhotenství, zejména v prvních 3 měsících.
Podávání přípravku se u kojících matek nedoporučuje.

Složení: Kyselina benzoová, Hyetelosa, Aroma lesních plodů (obsahuje propylenglykol a aroma), Vanilkové aroma (obsahuje propylenglykol, umělé aroma a přírodní aroma), Sukralosa, Čištěná voda

Parametry

SUKL název

Mucosolvan Junior 15mg/5ml sir.100ml

Farmakoterapeutická skupina

LÉČIVA PROTI NACHLAZENÍ A KAŠLI

EAN

8595116523496

PDK

4607918

SUKL kód

0258013

ATC

AMBROXOL

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]