Úvod
Volně prodejné léky
Chřipka a nachlazení
Kašel
Mucosolvan 15mg/2ml por.sol./inh.sol.60ml

Mucosolvan 15mg/2ml por.sol./inh.sol.60ml

Mucosolvan 15mg/2ml por.sol./inh.sol.60ml

Kašel

Přípravek užívejte při akutních a chronických zánětlivých a infekčních onemocněních horních i dolních dýchacích cest. Čtěte pozorně příbalový leták. Celý popis

Dostupný
Lékarny

105 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus

Popis

MUCOSOLVAN, roztok, se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí. Jedná se např. o akutní a opakované záněty průdušek, hrtanu a průdušnice a dále o chronická onemocnění jako je např. chronická bronchitida (zánět průdušek). Pacienti trpící chronickým onemocněním dýchacího ústrojí mohou dlouhodobě přípravek užívat jen po poradě s lékařem.

Akutní onemocnění jsou na počátku obvykle doprovázena suchým dráždivým kašlem, případně ještě pocitem pálení na hrudi u zánětu průdušek a chrapotem u zánětu hrtanu. V dalším průběhu dochází k tvorbě vazkého hlenu a postupnému vykašlávání. U chronických stavů mohou být oba druhy kašle - suchý dráždivý kašel i vlhký typ kašle s vykašláváním hlenu.

.
Dávkování: 


Perorální podání:
Dospělí a dospívající nad 12 let: 4 ml 3x denně.
Děti 6 - 12 let: 2 ml 2 - 3x denně.
Děti 2 - 5 let: 1 ml 3x denně.
Děti do 2 let: 1 ml 2x denně.
K odměření příslušných dávek slouží přiložená odměrka. Kapky lze užívat s jídlem i bez jídla a mohou se ředit vodou.

Inhalace
Před inhalací je třeba inhalační roztok zahřát na teplotu těla.
Dospělí a děti nad 6 let: 1 - 2 inhalace 2 - 3 ml inhalačního roztoku denně.
Děti do 6 let: 1 - 2 inhalace 2 ml inhalačního roztoku denně.
Inhalační roztok lze smíchat s fyziologickým roztokem v poměru 1:1 k dosažení optimální vlhkosti vzduchu uvolňovaného z inhalátoru. Aby se zabránilo srážení, začněte inhalovat ihned po smíchání a během inhalace dýchejte normálně. MUCOSOLVAN, inhalační roztok, může být aplikován všemi vhodnými inhalačními přístroji (s vyloučením inhalátorů s rozprašováním párou), vhodný inhalátor a způsob léčby doporučí lékař.

Pokud se příznaky během 5 dnů (u dětí během 3 dnů) nezlepší nebo se zhoršují, je třeba vyhledat lékaře. Přípravek neužívejte bez porady s lékařem déle než 10 dnů.

Nedoporučuje se přípravek užívat v těhotenství, zejména v prvních 3 měsících.
Podávání přípravku se u kojících matek nedoporučuje.

Složení
Účinná látka: Ambroxoli hydrochloridum.

Složení: Monohydrát kyseliny citronové; dihydrát hydrogenfosforečnanu sodného; Chlorid sodný; Benzalkonium-chlorid; Čištěná voda

Upozornění
Určeno pro dospělé. Lék k vnitřnímu užití. Obsahuje ambroxoli hydrochloridum. Čtěte pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Registrovaný léčivý přípravek

Parametry

SUKL název

Mucosolvan 15mg/2ml por.sol./inh.sol.60ml

Farmakoterapeutická skupina

LÉČIVA PROTI NACHLAZENÍ A KAŠLI

EAN

8595116522611

PDK

4607926

SUKL kód

0258014

ATC

AMBROXOL

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]