Úvod
Volně prodejné léky
Trávení a zažívání
Průjem
Imodium Plus 2mg/125mg tbl.nob.12

Imodium Plus 2mg/125mg tbl.nob.12

Imodium Plus 2mg/125mg tbl.nob.12

Průjem

Imodium® Plus 2 mg/125 mg tablety nabízí účinné řešení a slouží k symptomatické léčbě akutního průjmu, kdy je akutní průjem provázen dyskomfortem souvisejícím s plynatostí včetně nadýmání, křečí a zvýšeného odchodu střevních plynů.

Celý popis

Dostupný
Lékarny

220 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus

Popis

Víte, že 61 % pacientů s průjmem trpí plynatostí a křečemi?1   

Typickým doprovodným příznakem akutního průjmu je dyskomfort související s plynatostí - nadýmání, křeče a zvýšený odchod střevních plynů.     

Nový léčivý přípravek Imodium® Plus obsahuje na českém trhu unikátní kombinaci dvou léčivých látek: loperamid-hydrochlorid a simetikon. Poskytuje úlevu od akutního průjmu v případě, kdy je akutní průjem provázen dyskomfortem souvisejícím s plynatostí včetně nadýmání, křečí a zvýšeného odchodu střevních plynů.  

Imodium® Plus mohou užívat dospělí, dospívající a také děti od 12 let.    

Průjem je popisován jako změna normální peristaltiky střev a obvykle je definován výskytem tří a více akutních řídkých a vodnatých stolic během jednoho dne. Pokuste se okamžitě zastavit průjem a předejít tak dehydrataci svého organismu!                            
Jaké jsou nejčastější příčiny akutních průjmových obtíží?      

  • Virové a bakteriální infekce
  • Cestovatelský průjem způsobený kontaminovaným jídlem či vodou
  • Potravinové alergie
  • Menstruace u žen
  • Stres
  • Špatné stravovací návyky 

 
1 Umfrage zur letzten Durchfallepisode mit 437 Personen, Johnson & Johnson GmbH, 2020.   

Použití

Dospělí od 18 let:  Jako počáteční dávka se užijí 2 tablety a následně po každé další řídké stolici jedna tableta. Užívají se maximálně 4 tablety denně, nejdéle po dobu 2 dní.   

Dospívající od 12 do 18 let:  Jako počáteční dávka se užije 1 tableta a následně po každé další řídké stolici jedna tableta. Užívají se maximálně 4 tablety denně, nejdéle po dobu 2 dní.

Nenastane-li klinické zlepšení do 48 hodin, musí být podávání přípravku Imodium® Plus ukončeno. Pacientovi je třeba doporučit, aby se poradil s lékařem.     

Způsob podání: Příslušný počet tablet se spolkne vcelku a zapije se vodou.

Složení

Jedna tableta obsahuje loperamidi hydrochloridum 2 mg a simethiconum ekvivalentní dimeticonum 125 mg.

 

Pomocnými látkami jsou hydrogenfosforečnan vápenatý, mikrokrystalická celulosa, draselná sůl acesulfamu, vanilkové aroma (obsahuje propylenglykol, maltodextrin, ethanol a benzylalkohol), sodná sůl karboxymethylškrobu (typ A) a kyselina stearová.

Upozornění

Nenastane-li klinické zlepšení do 48 hodin, musí být podávání přípravku Imodium® Plus ukončeno. Pacientovi je třeba doporučit, aby se poradil s lékařem.

Parametry

SUKL název

Imodium Plus 2mg/125mg tbl.nob.12 I

Farmakoterapeutická skupina

ANTIDIAROIKA, STŘEVNÍ PROTIZÁNĚTLIVÁ A PROTIINFEKČNÍ LÉČIVA

EAN

3574661786278

PDK

3811628

SUKL kód

0241858

ATC

LOPERAMID, KOMBINACE

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]