Úvod
Volně prodejné léky
Trávení a zažívání
Zácpa
Guttalax 7.5mg/ml por.gtt.sol.1x30ml

Guttalax 7.5mg/ml por.gtt.sol.1x30ml

Guttalax 7.5mg/ml por.gtt.sol.1x30ml

Zácpa

Přípravek GUTTALAX je místně působící laxativum (látka s projímavým účinkem), které způsobuje stimulaci peristaltiky (vlnovitý pohyb stěn) tlustého střeva a změkčení stolice. Čtěte pozorně příbalový leták. Celý popis

Dostupný
Lékarny

159 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus

Popis

Přípravek Guttalax je místně působící laxativum (látka s projímavým účinkem), které způsobuje stimulaci peristaltiky (vlnovitý pohyb stěn) tlustého střeva a změkčení stolice.
Guttalax působí v tlustém střevě a přirozeně stimuluje jeho vyprázdnění. Přípravek nezmění trávení, ani vstřebávání energetických složek stravy nebo jiných živin v tenkém střevě.

Guttalax se používá:

  • k léčbě akutní funkční zácpy,
  • k občasnému použití pro usnadnění vyprázdnění při chronické zácpě.

Účinek nastupuje 6–12 hodin po užití přípravku.
Vhodný také pro kojící.

Přípravek je určen pouze ke krátkodobému užívání u dospělých a dětí od 4 let.
Guttalax je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Obsahuje natrii picosulfas. Před použitím si přečtěte příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Dávkování:
Dospělí užívají 10 - 20 kapek jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 10 kapkami. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 20 kapek pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 20 kapek denně.

Dospívající a děti nad 10 let užívají 10 - 20 kapek jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 10 kapkami. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 20 kapek pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 20 kapek denně. Děti mohou přípravek Guttalax® užívat pouze po konzultaci s lékařem.

Děti ve věku 4 - 10 let užívají 5 - 10 kapek jednou denně. Na počátku léčby je vhodné začít s 5 kapkami. Následně dávka může být upravena až do maximální dávky 10 kapek pro navození pravidelné stolice. Nepřekračujte maximální dávku 10 kapek denně. Děti mohou přípravek Guttalax® užívat pouze po konzultaci s lékařem.

Guttalax se užívá večer před spaním, vyprázdnění nastává následující den ráno. Účinek obvykle nastává 6 - 12 hodin po podání.
Přípravek lze pravidelně, při každodenním podávání, užívat po dobu maximálně dvou týdnů, a to jak po konzultaci, tak i bez konzultace lékaře.
Pokud potřebujete užívat laxativa každý den, nebo pokud trpíte přetrvávajícími bolestmi břicha, navštivte svého lékaře.

Těhotné mohou užívat přípravek Guttalax během těhotenství pouze na doporučení lékaře. Guttalax® je možné užívat v období kojení.

Složení:

Účinná látka: Natrii picosulfas monohydricus.

Složení: Natrium-benzoát; Sorbitol 70% nekrystalizující; Dihydrát natrium-citrátu; Monohydrát kyseliny citronové; Čištěná voda

Upozornění: 
Určeno pro dospělé a děti od 4 let.Lék k vnitřnímu užití. Obsahuje natrii picosulfas. Před použitím si přečtěte příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Registrovaný léčivý přípravek

Parametry

SUKL název

Guttalax 7.5mg/ml por.gtt.sol.1x30ml

Farmakoterapeutická skupina

LÉČIVA PROTI ZÁCPĚ

EAN

8595116522680

PDK

4594439

SUKL kód

0254365

ATC

NATRIUM-PIKOSULFÁT

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]