Úvod
Články
KOLAGENY VITAL PROTEINS – NEJEN PRO VAŠI KRÁSU

KOLAGENY VITAL PROTEINS – NEJEN PRO VAŠI KRÁSU

K čemu v našem těle slouží kolagen? Dokážeme si ho vytvářet sami a jak dlouho? 

Kolagen je základním stavebním kamenem našeho těla. Tvoří v něm totiž až třetinu bílkovin a hned po vodě je druhou nejvíce zastoupenou látkou v našem těle. Je součástí zejména svalů, kloubů, šlach, chrupavek a samozřejmě také vlasů, nehtů a kůže – a na všechny tyto orgány a části těla má pozitivní vliv.

Díky němu se můžeme cítit lépe a také lépe vypadat. Náš organismus je schopen dostatečné množství kolagenu produkovat sám, takhle to ale funguje jen do cca 25. roku života. Poté nastává zásadní nepoměr. Potřeba kolagenu stoupá a jeho přirozená tvorba klesá, a to až o 1 % ročně. Přitom ho naše tělo s přibývajícím věkem potřebuje čím dál víc.

vital

Jaké je řešení?

Jedním ze způsobů, jak se cítit a vypadat lépe, je začít řešit problémy zevnitř a pečovat o sebe dřív, než problémy vůbec nastanou. Abychom zajistili dostatečné množství kolagenu v našem těle, můžeme ho podpořit dodáváním hydrolyzovaných kolagenových peptidů v podobě doplňků stravy.

Kolagen vs. kolagenové peptidy – jaký je rozdíl?

Kolagen, který má každý člověk v těle, je protein (neboli bílkovina), která je nerozpustná ve vodě a je stavební hmotou pojivových tkání. Kolagen je základním stavebním prvkem těl všech živočichů, včetně nás, lidí. Svou strukturou se jedná o odolnou trojšroubovici a ve formě kolagenních vláken je složkou mezibuněčné hmoty. Kolagen je zkrátka složka v těle, která drží vše pohromadě. Napomáhá ke správné funkci šlach, chrupavek, kloubů, měkkých tkání a výrazně se podílí na kvalitě vlasů, kůže a nehtů. Přispívá k pevnosti a zároveň elasticitě. Jeho dostatek se také podílí na regeneraci a dobré kondici člověka.

Kolagenové peptidy (neboli hydrolyzovaný kolagen či hydrolyzované kolagenové peptidy) jsou malé, rozpustné částice bílkovin, které vznikly enzymatickou hydrolýzou kolagenu. Hydrolyzované kolagenové peptidy jsou kolagen, který byl rozložen na nejmenší možné částice, což umožňuje tělu lépe ho trávit a vstřebávat. Na rozdíl třeba od vývaru z kostí, který obsahuje mnohem větší částice, které neprojdou 

vital_2

10 důvodů, proč si zamilovat kolageny Vital Proteins:

  1. Pro krásné vlasy, pleť, nehty, regeneraci a výživu
  2. Nejvyšší množství kolagenu na porci na trhu* - až 20 g!
  3. Vysoce kvalitní hydrolyzované kolagenové peptidy
  4. Pouze z 1 ingredience – čisté kolagenové peptidy bez příměsí
  5. Bez lepku
  6. Bez cukru, ochucovadel a barviv
  7. Bez chuti a bez vůně, tudíž neovlivní chuť nápoje ani pokrmu
  8. Výborně se rozpouští v teplých i studených nápojích
  9. Kolagen #1 na trhu v USA
  10. Přirozeně se stanou součástí vašeho denního rituálu

 

Doplňky stravy

*Interní srovnání obchodovaných doplňků stravy s obsahem kolagenových peptidů, uvedených v seznamu 04H1P OTH.DIET.SUPPLEM-POWDERS. IQVIA, ČR, srovnání provedeno v lednu 2024.

Vital Proteins Collagen Peptides: kolagen (z hovězího) 20 g/denní dávka. Vital Proteins Marine Collagen: kolagen (z ryb): 12 g/denní dávka.