Úvod
Zdravotnické potřeby
Náplasti, obvazy a krytí
URGO ELEKTROTERAPIE Proti bolesti dobíjecí náplast

URGO ELEKTROTERAPIE Proti bolesti dobíjecí náplast

URGO ELEKTROTERAPIE Proti bolesti dobíjecí náplast

Náplasti, obvazy a krytí

URGO ELEKTROTERAPIE Proti bolesti dobíjecí náplast efektivně zmírňuje bolest zad, svalů, kloubů a nervovou bolest bez nežádoucích účinků*. K dispozici je 5 programů, každý má 15 stupňů intenzity. *Před použitím elektroterapie je nezbytné, aby původ a příčinu bolesti vyšetřil zdravotnický odborník. Lékárník nebo lékař Vám poradí, jakým způsobem máte provádět samoléčbu pomocí TENS. Celý popis

Dostupný
Lékarny

1 577 Kč

cena vč. 21 % DPH

Kus

Popis

Popis Produktu

Také nazývána - TENS (transkutánní elektrická nervová stimulace) je technologie, která pomocí elektrického proudu nízké intenzity poskytuje úlevu od bolesti bez nežádoucích účinků*.
*Během a po ošetření se může vyskytnout neškodná vyrážka.

Výhody výrobku

  • Okamžitá a dlouhotrvající úleva od bolesti
  • Klinicky prokázaná účinnost
  • USB kabelem dobíjecí náplast k opakovanému použití
  • Nefarmakologická metoda bez nežádoucích účinků*
  • Dodávaná s úložní krabičkou pro snadné uchovávání a přepravu
  • Bezdrátová metoda
  • Možnost samostatného dokoupení gelových podložek

* Během používání nebo po použití náplasti se přesto může objevit malé zarudnutí, je nutné si přečíst příbalovou informaci

Indikace

  • Chronická bolest kloubů
  • Akutní bolest kloubů
  • Poúrazová bolest - po poradě s lékařem
  • Bolest zad
  • Nervová bolest - po poradě s lékařem

Typy Tens programů

1. Běžný program - pocit silného brnění - k okamžitému zmírnění bolesti. Jedná se o elektrickou stimulaci o vysoké frekvenci (100 Hz), která přímo dráždí smyslové nervy, tudíž blokuje přenos signálu „bolesti“ do mozku. Bolest se zmírní díky tzv. účinku „ochrany vstupní brány“. Výdrž baterie: 1,5 hodiny.
2. Akupunktura - pocit poklepávání - mírně zpožděný účinek proti bolesti, ale po sejmutí náplasti poskytuje dlouhodobou úlevu od bolesti. Jedná se o elektrickou stimulaci o nízké frekvenci (4 Hz), která způsobuje velmi slabé svalové záškuby, čímž se aktivuje uvolnění endorfinů. Výdrž baterie: 6 hodin.
3. HAN - střídá se pocit silného brnění a poklepávání - okamžité a dlouhodobé zmírnění bolesti. Kombinuje se účinek elektrické stimulace o vysoké a nízké frekvenci, které se během daného programu střídají. Výdrž baterie 2,5 hodiny.
4. Modulační - okamžité a dlouhodobé zmírnění bolesti, brání rozvoji rezistence, způsobuje pocit masáže. Při tomto programu se střídají frekvence elektrického signálu, což způsobuje masážní účinek. Výdrž baterie 4 hodiny.
5. Kombinovaný - okamžité a dlouhodobé zmírnění bolesti, brání rozvoji rezistence, kombinace programů 1, 3 a 4. Výdrž baterie: 2,5 hodiny.

Použití

1. Při aplikaci gelové podložky musí být náplast vypnutá. Novou přilnavou gelovou podložku vyjměte po roztržení sáčku v místě vyznačeném zářezem, bez použití nužek. Novou přilnavou gelovou podložku uchopte do rukou a opatrně sejměte modrou ochrannou fólii, přičemž se ujistěte, že obě části přilnavé podložky zůstávají pevné usazené na průhledné ochranné folii.

2. Zkontrolujte, že je gelová podložka bez vad (chybějící gelové části, poškození atd.), neboť by během použití mohlo dojít k podráždění. Modrou ochrannou fólii si uschovejte a po každém použití ji znovu nasaďte na náplast.

3. Pomocí průhledného ochranného krytu přesně umístěte obě části gelové podložky na náplast a zkontrolujte, že perfektně nasedají na obě části elektrického obvodu. Poté sejměte průhledný ochranný kryt a zkontrolujte, že gel zůstává na náplasti (v případe potřeby můžete gel přidržet prsty). 1 přilnavá gelová podložka = průmerně 30 použití.
Při prvním použití doporučujeme aplikovat náplast na oblast, na kterou dohlédnete (např. na paži), abyste vyzkoušeli a pochopili, jak náplast funguje. Poté můžete náplast přiložit na místo bolesti. Umístěte náplast na místo bolesti. Zkontrolujte, že je kůže zdravá a že nebyla ošetrena krémy a není nadměrně ochlupená. Pevně přitlačte, aby náplast pevně přilnula ke kuži.

4. K zapnutí krátce stisknete tlacítko ON: Ozve se jeden zvukový signál a rozsvítí se zelené svetlo. Nastaví se program 1. Pokud nevidíte zelené světlo či neuslyšíte pípnutí, znamená to, že je náplast zcela vybitá. Náplast nabijte přiloženým kabelem.

5. Po zapnutí náplasti je automaticky nastaven program 1: tento program se doporučuje pro 1. použití. Program změníte dlouhým stisknutím tlačítka (asi na 3 vteřiny, dokud neuslyšíte sérii pípnutí): 2 pípnutí znamenají, že byl aktivován program 2. Uvolněte tlacítko. Dalším dlouhým stlačením přepnete na program 3: 3 pípnutí atd. až do programu 5: 5 pípnutí. Pro návrat k předchozímu programu stiskněte a držte tlačítko (asi 3 vteřiny), dokud neuslyšíte sérii pípnutí. K zahájení stimulace pokračujte dalším krokem. 1 pípnutí = běžný program, 2 pípnutí = Program Akupunktura, 3 pípnutí = Program 3 HAN, 4 pípnutí = Program Modulační, 5 pípnutí = Program Kombinovaný

6. Jakmile zvolíte program, jednou krátce stiskněte tlacítko ON ke spuštení stimulace. Intenzitu změníte krátkým stisknutím tlačítka + nebo -.
Úprava intenzity je individuální a závisí na ošetřované oblasti. Postupne zvyšujte intenzitu, dokud nebudete cítit silnou elektrickou stimulaci, která však není bolestivá. Pokud je pocit nepříjemný nebo bolestivý, intenzitu snižte. Zvýšení stupně intenzity na stupeň, který je příliš vysoký, může naopak spustit bolest a svalové křeče, což je nežádoucí a nepřináší to žádný další účinek. K dispozici je 15 stupňu intenzity. Jakmile intenzita dosáhne nejvyššího ci nejnižšího stupně, LED světlo se rozsvítí a zvuk se ozve dvakrát místo jednou.

7. Po 30 minutách se náplast automaticky vypne. Pokud ji chcete vypnout ješte před uplynutím 30 minut, krátce stiskněte tlačítko. Vypnutí náplasti ohlásí 3 zvukové signály a 3 bliknutí.

8. Před sejmutím náplasti se ujistěte, že je vypnutá. Poté náplast opatrně sejměte, přičemž dávejte pozor, aby gelové podložky zůstaly na elektrickém obvodu (v případe potřeby můžete gelové podložky přidržet pomocí prstů). Přilnavé gelové podložky nechte na náplasti a překryjte je uschovanou modrou ochrannou folií. Náplast je připravena na další použití. Uložte ji do dodávané úložné krabičky. Při dalších použitích sejměte modrou ochrannou fólii a jděte přímo na krok 3.

PRO KOHO JE TENS URČENÁ?

Pro uživatele od 16 let, kteří trpí svalovou a kloubní bolestí nebo poúrazovou bolestí šlach.
Pro uživatele, kteří hledají alternativní řešení k lékům a léčivům.
Pro uživatele, kteří hledají úlevu od bolesti pro více oblastí na těle.
Pro uživatele, kteří trpí bolestmi zad (např. ústřel).
Pro uživatele, kteří trpí na chronickou bolest kloubů (např. artróza, artritida, revma) nebo na aktutní bolest kloubů (např. bolesti v kolenou, bocích a ramenou).
Pro uživatele, kteří trpí poúrazovou bolestí (např. podvrtnutí, zánět šlach) - po poradě s lékařem.

Složení

1 dobíjecí náplast
2 náhradní přilnavé gelové podložky
1 USB kabel
1 návod k použití
1 úložná krabička

Parametry

SUKL název

URGO ELEKTROTERAPIE Proti bolesti dobíjecí náplast

EAN

3546895533218

PDK

4504123

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]