Úvod
Volně prodejné léky
Trávení a zažívání
Zažívání a nadýmání
Pancreolan Forte 6000U tbl.ent.30

Pancreolan Forte 6000U tbl.ent.30

Pancreolan Forte 6000U tbl.ent.30

Zažívání a nadýmání

Pancreolan Forte obsahuje trávicí enzymy, jejichž tvorba a uvolňování vázne v důsledku onemocnění slinivky břišní. Štěpí tuky, cukry a bílkoviny v přijaté potravě a tím zlepšuje trávení. Je vhodný k léčbě dětí od 3 let, mladistvých a dospělých. Čtěte pozorně příbalový leták. Celý popis

Nedostupný
Lékarny

166 Kč

cena vč. 12 % DPH

Kus

Popis

Pancreolan forte
Aby trávení nebylo trápení!

Přípravek Pancreolan forte se užívá při poruchách trávení v důsledku nedostatečné nebo chybějící funkce trávicích enzymů slinivky břišní, při zánětlivých i jiných onemocněních slinivky břišní a při obtížích po operaci v oblasti zažívacího traktu.

Přípravek zlepšuje trávení při obtížích z dietních chyb (například při přejedení či požití těžko stravitelných, tučných jídel) a odstraňuje tak druhotné projevy poruch trávení, jako je pocit plnosti, nadýmání, plynatost nebo nadměrná přítomnost tuku ve stolici. Zlepšuje trávení tím, že štěpí tuky, cukry a bílkoviny v přijaté potravě.

Přípravek Pancreolan forte obsahuje trávicí enzymy, jejichž tvorba a uvolňování vázne v důsledku onemocnění slinivky břišní, proto je zde nutná dlouhodobá enzymatická náhrada. Tato léčba neodstraňuje příčiny onemocnění, ale obnovuje trávení.

Přípravek je určen pro dospělé, dospívající a děti od 3 let.

Pancreolan forte je volně prodejný lék k vnitřnímu užití. Obsahuje pancreatinum. Čtěte pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

 
Dávkování:

Cílem léčby je dosažení normální váhy a úprava stolice a trávicích obtíží. Enterosolventní tablety se podávají krátce po každém jídle, polykají se celé, nerozkousané, zapijí se douškem tekutiny.

Při léčbě obtíží z dietních chyb se podávají buď jednorázově, nebo krátkodobě (1–3 dny) 2 enterosolventní tablety po menším jídle, 3–4 enterosolventní tablety po větším jídle.
U nedostatečnosti slinivky břišní se užívají 2 enterosolventní tablety po lehčím jídle, 3–4 enterosolventní tablety po větším jídle.
Děti od 3 let obvykle užívají 3× denně 1 enterosolventní tabletu. Tablety mohou polykat děti od 3 let. Dětem podávejte přípravek vždy jen na doporučení lékaře.
Dlouhodobé užívání přípravku je možné pouze na doporučení lékaře.
Těhotné a kojící ženy mohou přípravek užívat pouze na doporučení lékaře.
 
Složení: Účinná látka: pancreatinum.

Složení: Monohydrát laktosy; Kukuřičný škrob; Sacharosa; Sodná sůl karboxymethylškrobu; Želatina; Aluminium-stearát; Natrium-lauryl-sulfát; Simetikonová emulze SE 4; Triethyl-citrát; Potahová soustava Acryl-Eze 93A220023 (kopolymer MA/EA 1:1, mastek, riboflavin, oxid titaničitý, koloidní bezvodý oxid křemičitý, hydrogenuhličitan sodný, natrium-lauryl-sulfát, hlinitý lak brilantní modře FCF E133)

 
Upozornění
Určeno pro dospělé a děti od 3 let. Lék k vnitřnímu užití. Obsahuje pancreatinum.
Čtěte pozorně příbalovou informaci a poraďte se s lékařem nebo lékárníkem.

Registrovaný léčivý přípravek

Parametry

SUKL název

Pancreolan Forte 6000U tbl.ent.30

Farmakoterapeutická skupina

DIGESTIVA VČETNĚ ENZYMOVÝCH PŘÍPRAVKŮ

EAN

8595116532849

PDK

4592920

SUKL kód

0254043

ATC

MULTIENZYMOVÉ PŘÍPRAVKY (LIPASA, PROTEASA APOD.)

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]