Úvod
Kosmetika a péče
Dermokosmetika
Tělová dermokosmetika
Masti
Dr.Popov Měsíčková mast 50ml

Dr.Popov Měsíčková mast 50ml

Dr.Popov Měsíčková mast 50ml

Masti

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť. Měsíček lékařský a dalších 5 účinných rostlinných extraktů má vynikající ochranné, zklidňující, regenerační a granulační účinky na pokožku. 50 ml.

Celý popis

Dostupný
Lékarny

105 Kč

cena vč. 21 % DPH

Kus

Popis

V jakých případech Měsíčkovou mast Dr. Popova použít:

Měsíčková mast má díky obsahu účinných rostlinných extraktů vynikající ochranné, zklidňující, regenerační a granulační účinky na pokožku.
Mast můžete užívat jako masážní prostředek. Pravidelná masáž od kotníků směrem ke kolenům příznivě působí zevně na cévy dolních končetin.
Měsíčková mast dále pomáhá při péči o pokožku (např. při spáleninách, ekzémech či jiných kožních potíží). Výborně poslouží v případě ztvrdlé pokožky – velmi účinně totiž vypíná kůži. Měsíčkovou mast můžete také užívat k péči o pooperační jizvy a pahýly.

Z čeho se Měsíčková mast Dr. Popova skládá:

Bylinným základem Měsíčkové masti je měsíček lékařský (Calendula officinalis), který pochází ze Středomoří, jako okrasná (ale i léčivá) rostlina se pěstuje po celé Evropě. Z květiny se v bylinářství užívá jak celých květů, tak také stonků a listů. Obvykle se tato bylina sbírá od časného léta až do pozdního podzimu.
Měsíček lékařský obsahuje cenné látky: éterické oleje, kyselinu salicylovou, tuky, vosky, saponiny, flavonoidy, hořčiny, pryskyřici, slizy, organické kyseliny a taky částečně vitamín C. K účinným látkám patří dále žlutá a červená karotenoidní barviva, která se dobře rozpouští v tucích. Souhrn těchto látek působí příznivě na poškozené tkáně.
Masťovým základem je čištěné vepřové sádlo (extrahováno horkou párou), které se svým složením podobá lidskému tuku. Velmi dobře se vstřebává do pokožky a představuje kvalitní nosič léčivých látek obsažených v bylinách. Ačkoliv se dnes hojně využívají různé syntetické látky, kvalitní vepřové sádlo zatím nemůže v mastech nic nahradit.
V Měsíčkové masti je navíc obsažen i pravý včelí vosk, který se vyznačuje výbornými ochrannými a hydratačními schopnostmi.

Proč obsahuje Měsíčková mast Dr. Popova i jiné byliny:

Účinek měsíčku lékařského je v masti podpořen dalšími bylinami: tymiánem, kostivalem, zlatobýlem, černým bezem a jerlínem japonským. Kombinace těchto bylin tak dává vyniknout účinkům měsíčku.

Parametry

SUKL název

Dr.Popov Měsíčková mast 50ml

Výrobce

EAN

8595058900058

PDK

0743147

Dotaz

Pro dotaz nebo pomoc s objednáním využijte emailový kontakt, telefon či internetový formulář. Volejte v časovém rozmezí 8.00-15.00.

737 994 450
[email protected]