Nepečené dezerty

Existuje mnoho výtečných dezertů, během jejichž přípravy nemusíte stát u rozpálené trouby ani nepotřebujete mnoho pekařských zkušeností. Jde o nepečené dezerty, které jsou často i zdravější než pečené, rychle připravené a pochutná si na nich celá rodina nebo návštěva.

Čokoládové kuličky

Stejně, jako se k tvarohu hodí banány, se k němu hodí i čokoláda. Tyhle kuličky rovněž zvládnete připravit za pouhých pár minut, ale potěšíte s nimi snad jakéhokoliv mlsouna. 

Suroviny: 200 g jemného tvarohu, 2 PL zakysané smetany, 1 PL medu, máslové sušenky, mandle a čokoláda podle potřeby.

Utřete tvaroh s medem a zakysanou smetanou. K této hmotě postupně přidávejte na prášek rozmixované sušenky a utřete hmotu, ze které lze mokrýma rukama tvarovat kuličky. Doprostřed každé kuličky během toho vložte celou mandli. Kuličky dvakrát obalte v nastrouhané čokoládě a na pár hodin odložte do chladu. 

Tvarohová roláda s jahodami

Tato nepečená roláda je hotová během 15 minut, k její přípravě stačí pouhých pár surovin a chutná naprosto neodolatelně.

Suroviny: 200 g BeBe sušenek, 1 banán, 1 PL másla, 2 KL medu, jahody, moučkový cukr na posypání

V mixéru rozmixujte sušenky na prášek, který smíchejte s rozmačkaným banánem. Hmotu naneste na potravinářskou fólii a mokrýma rukama vytvarujte tenký obdélník. Rozmixujte tvaroh s medem a máslem a vzniklou hmotu rovnoměrně naneste na obdélník z těsta. Na okraj naskládejte čerstvé jahody, pomocí potravinářské fólie srolujte do rolády a nechte ztuhnout v chladničce. 

Piškotový dort ze zakysané smetany s ovocem

Tento moučník je česká klasika. Je poměrně lehký, není příliš sladký a může být pokaždé jiný podle toho, jaké ovoce máte zrovna po ruce.

Suroviny: 1 kelímek smetany ke šlehání, 3 kelímky zakysané smetany, 2 balíky dětských piškotů, moučkový cukr nebo Granko, čerstvé nebo konzervované ovoce podle potřeby, čokoláda.

Vyšlehejte šlehačku a smíchejte ji se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Na oslazení můžete místo cukru použít Granko – krém pak bude kakaový. Do dortové formy pečlivě rozložte vrstvu piškotů, na ně naskládejte vrstvu ovoce, zalejte částí připravené smetanové směsi a toto vrstvení několikrát opakujte. Poslední vrstvu by měl tvořit krém nebo ovoce, případně dezert můžete ještě ozdobit roztopenou nebo nastrouhanou čokoládou. Dezert uložte na noc ztuhnout do chladničky.

Zdroje:
https://www.zdravefitrecepty.cz/recept/nepeceny-ryzovo-tvarohovy-kolac
https://www.zdravefitrecepty.cz/recept/nepeceny-bananovo-tvarohovy-dezert
https://www.nejrecept.cz/recept/tvarohove-cokoladove-kulicky-bez-peceni-r8027
https://www.nejrecept.cz/recept/zdrave-nepecene-trio-s-cokoladou-orisky-a-kokosem-r7578
https://www.nejrecept.cz/recept/nepecena-extra-rychla-tvarohova-rolada-s-jahodami-hotova-za-15-minut-r7926

 


 

 

Odběr novinek

Přihlaste se k odběru novinek Moje lékárna:


Informace o zasílání novinek
S Vašimi osobními údaji pracujeme dle našich zásad zpracování osobních údajů.

Navíc ani korunu!

Podívejte se na naši novou TV reklamu