Požádejte odborníka o radu, jakou hodnotu má váš jídelníček mít
a nastavte si vstupní hodnoty svého jídelníčku na potravina.cz!
Všímejte si obsahu tuků, sacharidů, vlákniny
a bílkovin v potravinách a pokrmech!
Svůj jídelníček si plánujte a kontrolujte!
Važte se pravidelně 1x týdně za stále stejných podmínek.
Při nárůstu váhy o více než 2 kg vždy snižte příjem sacharidů
a tuků tak, aby se váha vrátila na původní hodnotu.
Nezvyšujte příjem tuků nad 30 % z celkové energetické hodnoty
celodenního jídelníčku.
1 x ročně navštivte praktického lékaře za účelem lékařské prohlídky!
Na základě výsledků lékařského vyšetření je někdy třeba výživovou
hodnotu jídelníčku upravit a změnit jeho složení.
Příkladem mohou být tyto biochemické hodnoty:
Sledujte aktuální výživová doporučení Společnosti pro výživu
na stránkách vyzivaspol.cz