187

Poševní infekce

Gynekologické komplikace v životě každé ženy

Zánětlivá onemocnění představují v současné době asi jednu polovinu všech gynekologických chorob. Následkem zánětů může vzniknout přechodná nebo trvalá neplodnost (kvůli neprůchodnosti vejcovodů způsobené zánětlivými změnami). Záněty mohou komplikovat i těhotenství, mohou být příčinou opakovaných potratů a předčasných porodů. Poruchy menstruačního cyklu a bolestivá menstruace mohou v určitých případech být také způsobeny zánětlivým onemocněním. Bolesti provázející v některých případech pohlavní styk jsou častým následkem proběhlého zánětu pochvy. Záněty mohou být také příčinou některých prekanceróz, tj. stavů, které předcházejí nádorovému bujení.

Co bývá častým problémem?

Jednou z nejčastějších obtíží, které přivádějí ženu ke gynekologovi, je výtok neboli fluor. Jedná se o zvýšenou produkci sekretu v důsledku onemocnění různých úseků rodidel od vchodu poševního přes pochvu, dělohu až po vejcovody. Zdravá pochva (vagína) je dominantně osídlena ochrannými mléčnými bakteriemi – laktobacily, které zajišťují její samočisticí mechanismus a chrání ji před škodlivými mikroorganismy. Společné pro zánětlivá onemocnění pochvy je ve většině případů to, že došlo k redukci až úplnému vymizení laktobacilů a k pomnožení škodlivých a patogenních mikroorganismů, poruše vaginálního pH, a tím snížení funkce přirozeného obranného mechanismu, že tedy došlo k podstatné změně vaginální flóry.

Nejčastější typy infekcí

Kvasinkové infekce

- colpitis mykotica
Diagnóza mykotické (kvasinkové) infekce se opírá o poměrně typické klinické příznaky (svědění genitálu, tvarohovitý či vodnatý výtok, lokální zarudnutí, otok a ragády) a mikrobiologický průkaz kvasinek v poševním sekretu. Sporadický nález kvasinek se běžně vyskytuje u zdravých žen, a neznamená tedy onemocnění.
Nedoporučuje se nahrazovat nedostatečnou diagnostiku podáváním antimykotik naslepo, i když v praxi k tomu často dochází. Po potvrzení diagnózy bývá léčba sporadicky se vyskytující vaginální mykózy snadná, protože je k dispozici široká škála antimykotik podávaných jednorázově, krátkodobě, lokálně i celkově.
Pokud se však infekce často vrací, nebo přejde do chronického stadia, patří léčba rozhodně patří do rukou odborníkovi. Používá se dlouhodobé podávání antimykotik, pulsní podávání apod.  V jednotlivých případech může pomoci i léčba partnera, třebaže přenos infekce pohlavním stykem nebyl dosud spolehlivě prokázán.

Bakteriální infekce

- bacteriosis vaginalis
Bakteriální vaginóza je způsobena přemnožením aerobních i anaerobních bakterií na úkor laktobacilů. Důležitá je přítomnost fakultativně anaerobní bakterie Gardnerella vaginalis. Klinicky je typický vodnatý fluor páchnoucí po rybách. Ostatní klinické příznaky většinou chybí, protože lokálně nejsou přítomny známky zánětu.
Laboratorně lze zjistit v mikroskopickém preparátu přítomnost tzv. klíčových buněk, co odumřelé buňky poševní sliznice, na nichž adherují přemnožené baterie. Typické je i zvýšení pH poševního sekretu.
Léčba spočívá především v podávání antibiotik a chemoterapeutik  (metronidazol či clindamycinu) a musí ji tedy indikovat lékař. Použití antimykotik je v tomto případě zbytečné.

- colpitis bacterialis
Postižení je typické silným zánětem pochvy s hojným hnisavým výtokem. Lokálně jsou přítomny známky zánětu a tomu odpovídají i klinické příznaky, které postupně ustupují s přechodem do chronicity. Výtok však přetrvává v menší míře i nadále. Původcem bývají agresivně se chovající kmeny baterií, které jinak v menším množství nacházíme jako komensální floru (streptokoky, stafylokok, enterokoky, Escherichia coli). V některých případech provází hnisavý zánět pochvy další infekce, např.vaginální mykózu, trichomoniázu, kapavku a další. Léčba je založená na vyšetření citlivosti bakterií na antibiotika a chemoterapeutika, která se podávají místně nebo celkově.

Prvokové infekce - trichomoniasis vaginalis
Jde o zánět pochvy způsobený prvokem bičíkovcem poševním (Trichomonas vaginalis). Charakteristický je hojný řídký, často zpěněný výtok, svědění vulvy a bolesti v podbříšku. Často bývá současně postižení močových cest. Poševní pH se zvyšuje. K léčbě velmi úspěšně používáme imidazolové přípravky. Při této infekci je rozhodně nutno léčit všechny sexuální partnery. V této situaci je nutný zvláště trpělivý a taktní přístup, aby se podařilo získat pacientku ke spolupráci.

Virové infekce - colpitis virosa
Původcem jsou především herpetické viry a papilomaviry. Promořenost populace oběma viry je vysoká a těchto onemocnění přibývá. Velmi časté je současné postižení vulvy a pochvy. Průběh papilomavirové infekce je nebolestivý. Herpetické infekce jsou však značně bolestivé a projevují se rovněž pálením a svěděním. Pro postižení herpes viry jsou typické mnohočetné puchýřky, papilomaviry vytvářejí tzv. bradavičky kondylomata accuminata. Jedná se o sexuálně přenosné infekce, v těhotenství je ohrožen i plod. Herpetické infekce se léčí antivirovými preparáty, předepsanými výhradně lékařem.

Chlamydiové infekce
Chlamydie jako nitrobuněční parazité se odlišují jak od virů, tak od baterií. Přežívají výlučně v epitelových buňkách a napadají všechny orgány epitelem vystlané. V současné době zjišťujeme chlamydiové infekce stále častěji. V genitálním traktu napadají především hrdlo a tělo děložní. Typický je hlenohnisavý, nahnědlý, krémový nebo nazelenalý výtok. Při klinickém vyšetření je patrné zarudnutí a otok na hrdle děložním. Nápadná je lámavost krevních kapilár postižené oblasti s kontaktním krvácením (po koitu). Přesná diagnóza je možná jen laboratorně. K léčbě se opět nejčastěji používají antibiotika a cheoterapeutika: makrolidy, případně tetracykliny, chinolony nebo azolidy.

Jak lze onemocněním předejít?

Je třeba klást velký důraz na prevenci zánětu a výtoku, která musí začínat již od útlého věku výchovou k pravidelné a správné hygieně, zvláště při menstruaci. V dospělosti je třeba pečovat i o pravidelnou stolici, močení, hygienu pohlavního styku ( kondomy), sexuální abstinenci v době menstruace, v šestinedělí po porodu a po potratech. Nemají se též provádět zbytečné výplachy pochvy. Důležité je vyvarovat se rizikového sexuálního chování. K účinné prevenci přispívá i užívání přípravků, které pomáhají normalizovat vaginální flóru tím, že doplňují potřebné množství laktobacilů – prospěšných bakterií, které udržují příznivé pH pochvy, a brání tím růstu a šíření škodlivých patogenních mikroorganismů. Právě v situacích, kdy dochází k nežádoucí změně pH (např. po léčbě antibiotiky nebo chemoterapeutiky, ale i při menstruaci nebo v období klimakteria), mají laktobacily prioritní a nezastupitelné místo. Obnova této fyziologické bakteriální populace přirozeným způsobem brání pomnožení nežádoucích patogenních mikroorganismů a podílí se i přímo na jejich destrukci. 


Diskuse

Za obsah komentáře nese plnou odpovědnost autor, nikoli provozovatel stránek. Redakce si vyhrazuje právo bez upozornění smazat příspěvky, které se netýkají zveřejněného článku, obsahují vulgární výrazy, nesmysly, urážky nebo reklamu.


Vložit nový příspěvek  |  Zobrazit vše  |  Sbalit vše

  • lék bez vyšetřeníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den.
    Podle všech popisů v článku "Poševní infekce" trpím bakteriální vaginózou a chtěla bych se zeptat, jestli na tento problém mohu dostat léky bez vyšetření (případně i volně prodejné), protože s vyšetřením v ordinaci je u mne veliký problém vzhledem k těžkému zdravotnímu handicapu. jsem úplně imobilní. Děkuji předem za odpověď.
    RN

    Reagovat20.10.2016 15:38 od dorothy
    • Re: lék bez vyšetření

      Na bakteriální vaginozu můžete dostat recept i bez vyšetření, v případě, že jste imobilní. Jen svému gynekologovi detailně popište příznaky svého problému.

  • Bolesti pyskuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den chci se zeptat už dlouho mě bolí v pochvě pysky mám je už i natekli a ve vnitr mi jde bílí výtok... Nemůžu mít ani pohlaví styk protože to hodně bolí nevíte co to je?

    Reagovat22.06.2016 10:39 od Milada milakova
    • Re: Bolesti pysku

      S největší pravděpodobností se jedná o mykotický zánět. Kupte si v lékárně krém a poševní tablety Clotrimazol. Do 5 dnů by měla nastat úleva. Pokud úleva nenastane, vyhledejte svého gynekologa.

  • pálení u vchodu poševníhoRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, dlouhodobě trpím pálením sliznice u poševního vchodu. Cítím nesnesitelnou bolest při jakémkoliv pokusu o pohlavní styk i při gynekologickém vyšetření. Sliznice je začervenalá, výtoky netrpím. Vyšetření na kvasinkovou infekci jsou negativní. Gynekolog doporučil léčbu Ovestinem (poševní krém), ale problém přetrvává. Je mi 53 let, po menopauze, která proběhla před 4 lety. Problém mám cca poslední 3 roky.
    Děkuji za odpověď.

    Reagovat14.03.2016 11:10 od Zdenka
    • Re: pálení u vchodu poševního

      V takovém případě používáme míchanou mast, obsahující antibiotikum, antimykotikum a malou dávku kortikoidu.

      • Re: Re: pálení u vchodu poševního

        Moc děkuji za radu. Dnes jsem navštívila gynekoložku, která diagnostikovala lichen a předepsala mi mast Pimafucort - tedy přesně to, co doporučujete. Snad to pomůže a konečně se zbavím obtíží. Díky moc, Zdenka

        Reagovat17.03.2016 09:35 od Zdeňka
  • paleni v pochvěRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dotaz: Dobrý den.Mám takový problém. Cca před 2mesici jsem začala brát antikoncepci leverette,po té jsem začala mít takové pálení v pochvě,řezání při curani. Nejdříve jsem si myslela,že to je pritelem, četla jsem že se někdy sperma nesnese s tím prostředím v pochvě.Byla jsem na gynekologii a nic mi nenašli,napsala mi nejdrive nějaky olejicek ,ale nezbral,zkoušela jsem i mast,ale nic.po té mi napsala nejake tablety ,které jsem si zaváděla 3dny do pochvy.problém ale stále trva, nikdy předtím jsem žádné problémy neměla.Mohlo by to být antikoncepci ,kterou uzivam? Děkuji za odpověď.

    Reagovat10.02.2016 19:25 od Marie
  • herpetické viryRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, při vyšetření na herpetiské viry/virová agnes - sérum/
    mi vyšla vysoká hodnota a-HSV IgG /23,20/ - protilátky bez známek aktivity. Je to prosím nakažlivé? myslím pohlavním stykem či jinak?
    Jak to lze vyléčit? Předem děkuji za odpověď.

    Reagovat24.10.2015 04:26 od Hana
    • Re: herpetické viry

      Herpes genitalis se přenáší pohlavním stykem. V případě projevů se dají příznaky tlumit antivirotiky. Bezpříznakové období se léčit nedá.

  • dobrý den, mám dlouhodobě v pochvě...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den, mám dlouhodobě v pochvě přítomnou bakterii Gardenellu, několikrát přeléčenou, vždy se onemocnění vrátilo. Mohu mít nějaké následky? Např. v podobě neplodnosti atd.? Rozhodla jsem se to už tolik neřešit, protože veškerá léčba mě stála spoustu peněz a stejně nic z toho. Děkuji za odpověď.

    Reagovat04.10.2015 10:08 od Andrea
  • ureaplasmaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den,ve steru mi vysla pozitivni ureaplasma urealyticum. Muze tato bakterie zapricinit nemoznost otehotneni? Diky za odpoved

    Reagovat01.08.2015 23:55 od XY
    • Re: ureaplasma

      Ureaplasma urealyticum je bakterie patřící mezi mykoplasmata. Může být příčinou neplodnosti. Navíc pokud žena, infikovaná touto bakterií otěhotní, je ohrožena potratem, předčasným porodem nebo porodem plodu s nízkou porodní hmotností. U novorozenců může dojít k infekci centrálního nervového systému.
      Infekce touto bakterií by měla být léčena na základě kultivačního vyšetření. Bakterie nemá buněčnou stěnu, tudíž nelze léčit klasickými peniciliny, často zabírá Azitromycin nebo Klindamycin.

      Chcete-li tedy otěhotnět, této bakterie se vhodnou léčbou zbavte.

  • Kvasinkove onemocneni u diteteRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den. Je mi teprve 14 let, ale uz od mala trpim vytoky. Zprvu normalni, ale poslednich nekolik let neprijemne zapachaji, jsou hlenovite konzistence a svedi (az pali) me oblast pochvy. Postupne se to zhorsuje. Nekdy to prestane, ale no par tydnech je to zpět a zacina to od znova. Posledni dobou (to me to trapi nejvic) si o tom dost ctu na internetu a bojim ze by to mohlo zpusibit neplodnost vzhledem k veku atd. Na gynekologii jsem keste nebyla, pockam az mi bude 15,tak prosim o predbeznou radu.

    Reagovat27.07.2015 17:51 od Xivi
    • Re: Kvasinkove onemocneni u ditete

      Vaše potíže vyžadují kontrolu u gynekologa. Požádejte jednoho z rodičů, aby Vás objednal v gynekologické ordinaci, nejlépe se specializací v dětské gynekologii.

  • GardenellaRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, ze stěrů mi vyšla pozitivní Gardenella vaginalis. Moje Mudr. mi nasadila Macmiror complex na 12 dní. + jako doplňkovou léčbu přípravek Ovocan, který by měl zabránit opětovnému návratu. Myslíte si, že je léčba zvolena vhodně? Minule mi dávala jiné léky, toto onemocnění mám již potřetí, takže se docela obávám, aby tato léčba stačila. Děkuji za Váš názor.

    Reagovat14.07.2015 09:57 od Lucie
    • Re: Gardenella

      Gardnerella vaginalis je úporná bakterie, která se vrací. Myslím, že se může vrátit opět.

      • Re: Re: Gardenella

        děkuji za odpověď, chci se ještě zeptat, má tato bakterie vliv na plodnost ženy?

        Reagovat16.07.2015 08:32 od
  • CHLAMYDIERozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, před několika dny mi byly zjištěny chlamydie ze stěrů děl.hrdla. Zjistila mi je alergo-imunoložka, když jsem za ní byla, ze mám různé zdravotní problémy: častá nemocnost v chladných měsících, různé alergické projevy, časté vaginální kvasinkové infekce, hyperaktivní močový měchýř (nyní beru na zkoušku Betmigu) a hlavně velká únava, slabost...Žádné skutečně typické akutní příznaky ale nemám. Mám začít brát s partnerem ATB Doxybene a objednat se k mému gynekologovi. Nevím jak jsem k tomu přisla. Partner se dušuje, že je mi věrný. Mám 5 a 2,5 leté dcery. Je možné zjistit jak to mám dlouho (roky, měsíce?). Nebo alespoň, zda jsem je měla před mými 2ma porody nebo až po nich? Kde jsem to mohla dostat (bazény, sauny, atd. nenavštěvuji, na veř. záchody nesedám, cizí ručníky nepoužívám)? Nebo v porodnici? Mohla jsem je už mít a otěhotnět? Prý způsobují srůsty a neplodnost. Mohou je mít ode mne moje dcerky? Jak moc je to ohrožuje? Mám o ně strach. Poraďte prosím. Děkuji

    Reagovat18.05.2015 01:48 od MONIKA
    • Re: CHLAMYDIE

      Chlamydia trachomatis je sexuálně přenosná choroba, jak dlouho ji v děložním hrdle máte, asi nezjistíte. Není řečeno, že musí způsobit neplodnost, mohla jste již být infikována a otěhotnět. Dodržujte pečlivě hygienu a dcery se od vás nenakazí, je možný i přenos jinak než pohlavním stykem. Je pravda, že chlamydie mohou způsobit srůsty v malé pánvi a kolem jater.

  • Dobrý den, mám infekci a moje...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, mám infekci a moje lékařka mi předepsala vaginální tobolky Polygynax a krém Pimafucort.Mám přítele a ten je naprosto v pořádku, ale dozvěděla jsem se od známých, že bych mu to měla mazat preventivně raději taky.Ale většina měla krém Clotrimazol, tak nevím zda by mu krém co používám já nijak neublížil?
    Předem děkuji za odpověď.

    Reagovat11.04.2015 09:51 od Alena
  • domácí testRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, dělala jsem si domácí test na chlamýdie, vyšel negativní. Žádné problémy jako výtok, bolesti, nepravidelné krvácení nemám, ale bohužel jsem si všimla až po dokončení testu, že v příbalovém letáku je upozornění, že by se test neměl provádět v období menstruace a ještě 3 dny po periodě. Mně menstruace skončila 7.3. a test jsem dělala 8.3. pozdě večer. Myslíte si, že by test mohl být díky tomu neplatný a výsledek nesprávný? Děkuji za odpověď

    Reagovat09.03.2015 20:39 od Zita
  • antibiotika p.o.Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se dají poševní záněty léčit i antibiotiky p.o., mám totiž pětiletou dceru, která má zelený hlenovitý výtok, byly jsme u dětské gynekoložky, ta jí udělala výtěr, vyšla ji bakterie hemophylus bez citlivosti, dostaly jsme vaginální mast MACMIROR s aplikátorem a vysvětlení, jak postupovat. Bohužel, dcera má po vyšetření psychický blok,velice při vyšetření celou dobu plakala. Nyní si to nechá nanejvýš namazat, jinak pláče, že dovnitř ne a pokud se snažím pokračovat dostává histerický záchvat. Nevím, jak to řešit,jsem zoufalá.

    Reagovat30.12.2014 13:53 od simona ulrichová
    • Re: antibiotika p.o.

      Perorální antibiotika nejsou pro léčbu poševních zánětů vhodná. Nabourají imunitu dítěte a brzy dojde k opakovaným recidivám.

  • SUMAMEDRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den, já a partner se nyní léčíme s chlamýdiemi a ureaplasmaty atb Sumamed. Gynekoložka mi doporučila brát atb 3 týdny vždy 3 dny v týdnu. Nyní začínáme brát druhé balení a teprve ted jsem se dočetla, že by se tyto atb měly brát 1 hodinu před jídlem nebo 2 hod po jídle (V PŘÍBALOVÉM LATÁKU NIC TAKOVÉHO NEBYLO). Já je brala vždy hned po snídani, protože mám špatné zkušenosti s braním antibiotik nalačno. Chci se zeptat, zda by to mohlo nějak znehodnotit léčbu? Dále budu brát atb raději s 2 hodinovým odstupem, ale mám strach, aby už nebyla léčba nějak "ochuzená". Děkuji vám za odpověď.

    Reagovat29.12.2014 09:24 od Jana
    • Re: SUMAMED

      Pokud jste Sumamed brala po jídle, rozdíl není nějak výrazný a účinek je určitě zachován.

      • Re: Re: SUMAMED

        děkuji za odpověď. Ještě bych se ráda zeptala na jednu věc. Má doktorka mi řekla, že kontrolní vyšetření bude dělat jen v případě, že budu mít opět obtíže (zánět se mi projevil výtokem). Myslíte si, že se mám držet její rady nebo si prostě vyžádat kontrolní vyšetření?

        Reagovat03.01.2015 23:39 od
  • zanetRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den.po sexu s partnerem mel druhy den po sexu cerveny tecky na prirozeni.ja za dva dny sla na gynek.trosku to svedelo..partner se pak priznal,ze mel sex s 2naraz nedavno.coz je hrozny.vysledky dopadli spatne zanet a bakterie ,ktera tam byt rozhodne nemela.nazev jsem zapom.dostala sem entizol a zavadeci bobule.zajima me jestli je to zpusobeno neverou ci jsem mela neco ja uz v sobe.kdyz se mu to udelalo druhy den.podotykat ,ze do te dyby jsem nemela zadne problemy.

    Reagovat08.11.2014 13:46 od sona
  • Mykóza - dotazRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Předevčírem se u mě objevily příznaky vaginální mykózy a bohím se, že je to skutečně ona. Už jsem jednou něco takového měla - byl to asi týden hrozného pálení a svědění, poté to přešlo... Je nutné používat masti nebo léky? Nelzet to jen přečkat? Nezanechá to následky? Případně nemáte nějakou obyčejnou "domácí" radu? Děkuji za jakoukoli odpověď...

    Reagovat01.11.2014 23:11 od Adéla
  • neustálý výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chtěla bych se poradit,už téměř rok mě trápí výtok,hojný,řídký, gynekoložka mě několikrát léčila Macmiror krém, Macmiror zaváděcí globule (8 dní),dále i Entizol antibiotika,prý se jedná o kvasinky,dělala i test na chlamydie-negativní,zkoušela jsem i výplachy Rosalginem, laktobacily Farmalac vaginal, ale po každé léčbě se nic nezměnilo,ani den nemám klid,jsem zoufalá,můžete prosím poradit o co se může jednat?Děkuji.

    Reagovat30.10.2014 21:25 od Pavlína
    • Re: neustálý výtok

      Pokud jsou stěry z poševní sliznice negativní, může se jednat o laktobacilozu. Odbourejte mléčné výrobky a časem se stav upraví.

  • phRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    dobrý den, je možné v lékárně zakoupit PH papírky, kterými lze spolehlivě určit ph poševního sekretu? Jaké ph má zdravá pochva? Díky za odpověd

    Reagovat27.10.2014 22:21 od Jana
    • Re: ph

      pH v pochvě u zdravé ženy by mělo být vlivem kyseliny mléčné kolem 4,5.

      • Re: Re: ph

        děkuji moc za odpověd. Dle papírku mám ph nižší (zabarven do světle žluta). Znamená to problém (zánět)? Nebo na ten by spíše poukazovalo kdyby bylo ph vyšší..? děkuji

        Reagovat29.10.2014 21:17 od
  • Orální sex a kvasinkyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    2x po sobě jsem měla kvasinky. Po druhé dokonce masivně. První léčba 8 dní globule, druhá léčba clotrimazol 12 dní zaváděcí tablety i krém. Partner se také týden mazal clotrimazolem. Po druhé léčbě jsme se společně vykoupali, praktikovali oboustranný orální sex, ale následný pohlavní styk ihned pálil a další den doprovodné projevy jako svědění. Nyní ukončuji třetí léčbu polygynaxem. Je možný přenos na partnera během koupele a orálního sexu (do jeho úst)?

    Reagovat21.10.2014 11:02 od Alexandra
  • problem???Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je mi 28 a mám dvě deti. Nikdy jsem žádne problemy neměla ale pořád trpim výtoky občas jsou husté a ciste bílé. Trochu nakyslejší. Nesvedi nepálí nic. Přesto jsem každý den da se říci pořád "vlhka" je to problém??? Prosim o odpověď i na email Děkuji

    Reagovat11.10.2014 15:01 od jarča
    • Re: problem???

      Není to problém. Jedná se o běžnou sekreci ze žláz poševního vchodu. Největší z těchto žláz se jmenuje Bartholinova žláza podle dánského lékaře Thomase Bartholina.

  • Dobrý den, neustále se mi vrací...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,

    neustále se mi vrací gyn. záněty. Naposledy, když jsem byla u gynekoložky, předepsala mi Macmiror complex (12 dní). Po dobrání problémy znovu. Užívám laktobacily polykací, potom jsem přidala i zaváděcí (Fermalac vag.), cca 2x týdně se myji mýdlem Lactacyd. Hygienu po sexu dodržuji, už nevím co více pro to dělat. Zakoupila jsem si v lékrně Jenamazol, který jsem 3 dny užívala a problémy na cca týden úplně ustaly. Ted je to ale zpět. Mám znovu koupit Jenamazol a aplikovat ho třeba týden vkuse? Myslíte, že by to mohlo pomoci?A ještě mě zajímá, zda vinou těchto onemocnění nemůžu být pak neplodná..I když vše vždy léčím ..děkuji za reakci.

    Reagovat27.09.2014 13:53 od Jarka
    • Re:

      Pokud trpíte opakovanými mykotickými záněty, pak je základem léčby dlouhodobé užívání antimykotik a přísné dodržování dietních návyků, nutných k potlačení vhodného prostředí pro kandidózu. Jenamazol na 3 dny je léčba zcela nedostačující pro pacientky trpící chronickým mykotickým zánětem. Ideálním řešením pro Vás bude léčit své potíže ve spolupráci se zkušeným gynekologem, preparáty pro dlouhodobé užívání jsou vázány na lékařský předpis a nejsou volně prodejné. Na neplodnost mykóza vliv nemá.

  • Příznaky msRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, pane doktore.Možná se zeptám hloupě,ale zeptat se musím.
    Když nemám dělohu, ale vaječníky mi zůstaly.
    Ms už mít nikdy nebudu,ale příznaky na ms ano.Takže je asi normální,že mě pobolívají prsa a citím je trošku nateklé.Tělo se asi chová stále normálně jak před ms nebo v době ms,je to tak, ikdyž děloha už není.
    Děkuji

    Reagovat17.09.2014 15:00 od Zuzana
    • Re: Příznaky ms

      I když máte odstraněnou dělohu a nedochází k menstruačnímu krvácení, měsíční cyklus díky zachovaným vaječníkům probíhá dále. A to se všemi průvodními jevy tak, jako před operací.

  • Dobrý den, možná hloupý dotaz..ale,...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, možná hloupý dotaz..ale, mám podezření na pozánětlivé srůsty. Zároveň u mě ale dochází k ovulaci a menstruuji normálně. Kdybych srůsty opravdu trpěla, ovulovala bych bez problému?Děkuji

    Reagovat03.09.2014 11:04 od Radka
  • Dobrý den, byla jsem u své lékařky,...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, byla jsem u své lékařky, která mi na bakteriální zánět předepsala tablety Macmiror complex 500 (zaváděcí) na 12 dní. V průběhu (cca po týdnu léčby) jsem měla pohlavní styk se svým partnerem. V letáčku nic o tom, že by se styk provozovat neměl nebylo a gynekoložka mne na to také neupozornila. Myslíte si, že by díky tomu mohla být léčba neúčinná? Děkuji za odpověd.

    Reagovat12.08.2014 11:10 od Nina
  • Dobrý den, poznal by lékař při...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, poznal by lékař při vyšetření zrcadly pouze "od oka", že mám zánět děložního čípku? Nebo to může probíhat i skrytě? Postačí na odhalení normální kultivační vyšetření?

    Reagovat29.07.2014 12:57 od L.
  • Dobrý den, chtěla bych se zeptat,...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velká je spolehlivost co se týče diagnostiky poševních infekcí, konkrétně mě zajímá kultivace. Odhalí i dva současně probíhající záněty? Vím, že na chlamýdiové, mykoplazmatické a ureaplasmatické infekce jsou třeba speciální testy. Kultivace by tedy odhalila pokud by mě trápilo více zánětů najednou? DĚKUJI !!!

    Reagovat27.07.2014 21:03 od Radka
  • chronické mykozyRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobry den pane doktore,je mi 33 a již od puberty mě trápí mykózy (několikrát za rok). Dodržuji všechna možná opatření proti recidivám,ale nedaří se. Dříve se objevovaly hlavně po pohlav. styku (stále s jedním partnerem, vždy přeléčeným, dle výtěrů na urologii negativním).Poslední roky se mi vrací,i když pohlavní styk nebyl. Před třemi lety už jsem měla kvasinky každý měsíc a gynekolog mi konečně nasadil perorálně antimyk. na 3 měsíce. Moc nezabírala (už 2. měsíc užívání se mykóza vrátila). Gynekolog mi nevěřil a nechtěl dát další léky když nebude kultivace pozitivní(dočetla jsem se ale, že může být u chron. mykoz často negativní). Koupila jsem Wobenzym a 3x6 tb Clotrimazolu, že si pomůžu sama, ale otěhotněla jsem. První trimestr bez léků byl hrozný, pak už to bylo lepší (asi 1-2 mykózy). Od porodu do teď (1,5 roku) zase několik mykoz, ale začínají být zase časté. Za měsíc máme jet k moři. Co mám dělat? Mohu začít užívat peros antimykotika či aspoň Wobenzym, i když stále kojím? Děkuji

    Reagovat14.07.2014 15:17 od Monika
    • Re: chronické mykozy

      Užívání perorálních antimykotik a Wobenzymu během kojení není vhodné. Optimální je dlouhodobá lokální léčba přípravkem Clotrimazol vag.tbl. - 4 balení po 6 vag.tbl. vždy na noc.

    • Re: chronické mykozy

      Užívání perorálních antimykotik a Wobenzymu během kojení není vhodné. Optimální je dlouhodobá lokální léčba přípravkem Clotrimazol vag.tbl. - 4 balení po 6 vag.tbl. vždy na noc.

      Reagovat17.07.2014 11:09 od
    • Re: chronické mykozy

      Užívání perorálních antimykotik a Wobenzymu během kojení není vhodné. Optimální je dlouhodobá lokální léčba přípravkem Clotrimazol vag.tbl. - 4 balení po 6 vag.tbl. vždy na noc.

      Reagovat17.07.2014 11:08 od
  • dobrý den, je možné, aby se mi...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den, je možné, aby se mi znovu vrátily chlamýdie, když od přeléčení uběhl již rok, infekce byla úspěšně vyléčena, kontrolní stěry neg. a zpětná nákaza od partnera možná není? Prostě jestli můžou samy od sebe zase "zaútočit"? děkuji za názor

    Reagovat11.07.2014 13:02 od Marie
  • Dobrý den, vysadila jsem...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci a nyní se u mne objevil výtok (?). Nevím zda to tak nazvat, protože je to zřejmě fyziologické, ale raději se chci ujistit. Jedná se o řidší, kyselý, bezbarvý nebo lehce bílý, nesvědící ani nepáchnoucí tekutinu, která se ve větším množství objeví ráno, když vstanu. Přes den ji téměř neregistruji. Jedná se o fyziologický výtok, nebo mám raději navštívit gynekologa? V minulosti se mi nevyhlo pár gynekologických zánětů, ale kontrolní vyšetření dopadla vždy v pořádku (poslední bylo v březnu tohoto roku). Děkuji za odpověď.

    Reagovat07.07.2014 08:11 od Pavla
  • Dobrý den, ráda bych se poradila.....Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, ráda bych se poradila.. Trpím na vaginální záněty. Asi od března jsem měla klid, nedávno se mi těsně před mentsruací objevilo opět svědění v oblasti pochvy, na radu gynekologa jsme užila Canesten 1 tabletu. Po menstruaci přetrvávalo slabé zevní svědění, na kterou mast Clotrimazol nezabírala. Gynekolog mi provedl stěry, doporučil mi na doléčení mast Macmiror a Canesten 6 tablet. Užila jsem jen tři, svědění ihned zmizelo a výsledky stěrů byly naprosto v pořádku, prý už stačí jen proplachy Rosalginem... Jsou to čtyři dny, kdy jsem už používala jen Rosalgin a Gynocaps a mě se najednou objevilo opět svědění v oblasti poševního vchodu. Nikde jinde ne a výtok nebo bolesti také nemám. Jak mám postupovat? Můj gynekolog má navíc dovolenou a je mi to divné, když se snažím vše dodržovat, stěry byly v pořádku a najednou tohle.
    Předem moc děkuji za odpověď.

    Reagovat01.07.2014 21:42 od kkrasomila@seznam.cz
    • Re:

      Pro léčbu mykózy je optimální kombinace Clotrimazol 100 na dobu 3 týdnů v dávkování 0-0-1 a Clotrimazol krém 2x denně. V případě recidivy je vhodné doplnit léčbu o perorální antimykotika po předchozím vyloučení gravidity.

  • Dobrý den, ráda bych se zeptala,...Rozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda by se na krevním obrazu projevil gynekologický zánět, např. mykozy, zaněty způsebené stafylokokem, vaginozy apod. Prostě zda by se tam projevilo, že se s těle něco děje. Děkuji za odpověď

    Reagovat25.06.2014 12:13 od dana
    • Re:

      Záněty, které popisujete se v krevním obraze neprojeví.

      • Re: Re:

        velmi Vám děkuji za odpověď. Jaké infekce by se tam tedy projevily? Nějaké vážnější typu chlamýdie, zánět dělohy, vaječníků apod.?

        Reagovat25.06.2014 17:05 od dana
        • Re: Re: Re:

          V krevním obraze by se projevil bakteriální zánět dělohy, vejcovodů a vaječníků. Lépe než krevní obraz nám bakteriální zánět ozřejmí CRP.

  • Prvokové infekce - trichomoniasis vaginalisRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den,
    Gynekolog mi na základě kultivačního vyšetření diagnostikoval trichomoniasi. Dostala jsem čípky a prášky entizol. Dočetla jsem se, že jde o onemocnění, které je přenosné pouze pohlavně. S partnerem máme pouze chráněný pohlavní styk, jsou tedy i jiné cesty, jak se tímto prvokem nakazit?
    Děkuji

    Reagovat01.06.2014 15:03 od Ája
    • Re: Prvokové infekce - trichomoniasis vaginalis

      Chráněný pohlavní styk by měl být dostatečnou prevencí. Jiný způsob přenosu není pravděpodobný. Může jít u Vás o starší infekci, která byla teprve nyní diagnostikována. Trichomonas vaginalis lze vykultivovat pouze na speciálních půdách k tomu určených.

      • Re: Re: Prvokové infekce - trichomoniasis vaginalis

        Děkuji za odpověď. To by ta infekce musela být stará tři roky a projevit se až teď, zvláštní. Zapomněla jsem se gynekologa zeptal, jestli je v tomto případě nutná i léčba mého současného partnera, poradíte mi? Děkuji

        Reagovat02.06.2014 10:49 od
  • Dobrý den, před více než rokem jsem...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, před více než rokem jsem prodělala chlamýdie, přeléčeno ATB, kontrolní stěry negativní. Nyní se chystám na vyšetření krve kvůli vystavení zdravotnického průkazu, může se stát, že by se tam chlamýdie objevili, protože jsou stále v krvi? Bylo by to pro vystavení průkazu překážkou? Děkuji za odpověd

    Reagovat25.05.2014 23:01 od Petra
  • UreaplasmaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, myslíte si, že by mohl na léčbu Ureaplasmy pomoci intim sprej Allivictus (česneková tinktura)? Jsem léčena již 2 a půl roku opakovaně antibiotiky podle plánu speciálně pro mě a stále bez zlepšení. Jsem ochotna vyzkoušet již takřka všechno. Děkuji za odpověď.

    Reagovat05.05.2014 22:46 od Karolína
  • Bílý, hrudkovitý výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už asi od mých 12ti let mě trápí výtok. Dnes je mi 18 let. Maminka mi vždycky říkala, že je to normální. Ale asi před rokem mi to už nedalo a šla s tím ke gynekologovi. Je to takový bílý, někdy až nažloutlý hrudkovitý výtok. Mám tím vlastně obalenou celou sliznici... Někdy to i dost zapáchá, ale nesvědí, ani nepálí. Železitá pachuť..Vadí mi to, protože mám od toho každý den špinavé spodní prádlo... Gynekolog mi teď na to nasadil Naxyl, 6 tablet.. Tak jsem zvědavá. Předem díky za odpověď.

    Reagovat04.05.2014 20:17 od Martina Dolejší
    • Re: Bílý, hrudkovitý výtok

      Pokud Vám Naxyl pomůže, pak se jednalo o bakteriální vaginozu. Pokud nezabere, bude původcem Vašich problémů mykoza. A pak tedy bude nutná antimykotická léčba.

  • Pálení pochvy při a po pohlavním stykuRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den. Občas při a po pohlavním styku mívám pálení pochvy, obzvlášť, když s partnerem máme styk hned za sebou. Kvasinkovou infekci jsem kdysi dávno prodělala a tohle mi jako kvasinky nepřijde, pálení není tak zlé a do hodiny přejde. CHtěla jsem se zeptat, jestli je možné, že by měl partner nějaký problém, protože když měl sexuální partnerky předemnou, měli s tím ten samý problém. Také bych se chtěla zeptat, k jakému lékaři by si měl dojít, aby na něco přišel. Mockrát děkuji za odpověď :)

    Reagovat02.05.2014 11:38 od Pavlína
    • Re: Pálení pochvy při a po pohlavním styku

      Váš partner by si měl zajít za urologem. Ten ho podrobně vyšetří a řekne, zda je u něj problém.

      • Re: Re: Pálení pochvy při a po pohlavním styku

        Ahoj! je to určitě individuální, ale já jsem tento problém řešila posledních sedm let. Gynekoložka mi dělala snad všechna možná vyšetření na bakterie, plísně, pohlavní nemoci a vždy negativní. Přešlo to, jakmile jsem zcela vysadila antikoncepci. Během jejího užívání mě ani lékařku spojitost nenapadla, navíc jsem za tu dobu užívala celkem tři nebo čtyři typy a problém přetrvával. Partnera jsem měla a stále mám stejného

        Reagovat13.05.2014 22:27 od
  • Femibion IntimaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den, byl mi mnohými lidmi doporučován tento přípravek - Femibion Intima - na mé vaginální problémy (momentálně se léčím se S.Aureus a C. Albicans), leč se mi ho nedaří nikde sehnat, až mi to připadá divné. Byl snad stažen z prodeje nebo se přestal vyrábět? Případně existuje nějaký podobný přípravek, probiotikum, jenž by pomáhal obdobně? děkuji

    Reagovat04.04.2014 19:48 od aurinkovuori@gmail.com
    • Re: Femibion Intima

      Dobrý den.
      Uvedený přípravek se dle stránek výrobce přestal v ČR vyrábět a prodávat v únoru 2014. O náhradě se poraďte se svým gynekologem.
       

  • dobrý den, ráda bych se zeptala,...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je má situace v normě nebo se jedná o něco patologického. Zaznamenala jsem u sebe bílý až světle žlutý hlen, objevuje se každý den. Nesvědí, nezapáchá, není ho moc. V září jsem byla kontrolována na chlamýdie s negativním výsledkem. Zhruba před dvěma týdny kultivace v pořádku. Beru monofázickou antikoncepci, myslíte si, že by to mohlo být způsobeno tím?

    Reagovat06.03.2014 20:23 od Sára
  • Dobrý den, již půl roku trpím na...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, již půl roku trpím na pálení pochvy a malých stydkých pisků.Stěry mám vždy v pořádku, ale pálení je stále a to i po čas menstruace. Připadá mi, že p.doktror to už moc neřeší a bere to jako bych si vymíšlela. Mohlo by to souviset třeba s pH? Nikdy jsem si nevšimla že by mi něco takového "měřil" Mohu to udělat i sama například pomocí pH papírku? Výtoky mám odjakživa i bez zánětů. Navrhnout nějaké nestandartní vyšetření? Už si nevím rady, byla bych vděčná za jakoukoliv radu.

    Reagovat01.03.2014 13:51 od Anna
    • Re:

      Pokud trpíte chronickým pálením pochvy a stěry jsou v pořádku, zkuste užívat k ošetření poševních stěn bílý jogurt. Zlepší pH poševního prostředí. Běžně se pH pochvy v ambulancích nevyšetřuje a v současné době nejsou papírky k měření pH poševní sliznice dostupné.

  • zdanlive nelecitelneRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den již od těhotenství mám problémy s častými záněty. Praskanim kůže apod. Už mi byla predepsana snad vsechna leciva masticky pilulky dokonce i homeopatika. Pohlavní nemoci vyloučeny testy na kožním. Gynekolog mi zkratka sdělil ze už neví co s tím ale problémy mám stále. Můžete poradit kam se mužů v teto zoufale situaci obrátit?toto trvá už téměř rok a pul. Dekuji

    Reagovat10.02.2014 22:40 od klara
  • dobry den, zajimalo by me, jak se...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobry den, zajimalo by me, jak se leci chronicky zanet pochvy? Lze to vubec lecit? Pripadne jak se da diagnostikovat, postaci ultrazvuk? Dekuji

    Reagovat01.02.2014 15:09 od lenka
    • Re:

      Pokud přejde akutní zánět poševní sliznice do chronického stadia, léčí se dle vyvolávající příčiny terapií antimykotiky nebo antibiotiky, a to celkově nebo lokálně. Diagnostikovat se dá cílenou kultivací poševních stěrů. Ultrazvukové vyšetření nespadá mezi vyšetřovací metody používání při diagnostice poševních zánětů.

  • Dobrý den, v kultivaci mi vyšla...Rozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den, v kultivaci mi vyšla bakterie Zlatý stafylokok. Někde jsem se dočetla, žetato bakterie je přítomna v pochvě normálně, ale přemnoží se za určitých okolností. Brala jsem dlouhodobě (asi 14 dní) antibiotika na zánět moč.měchýře. Mohlo to být způsobeno tím? Děkuji za odpověď.

    Reagovat29.01.2014 22:51 od Pavla
    • Re:

      Zlatý stafylokok může žít v poševní sliznici a nemusí působit žádné potíže. K jeho přemnožení může dojít po užívání antibiotik.

      • Re: Re:

        děkuji za odpověď pane doktore, vrtá mi v hlavě ještě jedna otázka a to je, jestli toto prodělané onemocnění, ač je léčeno, může mít vliv na mou plodnost? Děkuji za odpověď.

        Reagovat01.02.2014 15:31 od
  • děloha dolevaRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den, je mi 22 let, při ultravukové prohlídce mi bylo sděleno, že mám dělohu mírně doleva. Chci se zeptat, zda se jedná o něco nebezpečného nebo jestli to bude např. překážkou pro otěhotnění. Žádné cysty ani myomy zjištěny nebyly, ani jsem na to dříve netrpěla. Má gynekoložka mi řekla jen:"ta děloha je více doprava" a nijak to nekomentovala. Mám to tedy nějak řešit?Děkuji za Váš názor a přeji hezký den.

    Reagovat21.01.2014 13:41 od marie
    • Re: děloha doleva

      Pokud je děloha jen lehce vychýlená na stranu, pak do ničemu nevadí. Je to velice časté a nebude to vadit Vašemu otěhotnění.

      • Re: Re: děloha doleva

        děkuji za Vaši reakci. Plánuji otěhotnět až tak za tři roky, v případě, že by došlo ke zhoršení a děloha se vychýlila nad normu, je možné nějaké operativní řešení?

        Reagovat21.01.2014 19:27 od Marie
  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    mám již několikaletý problém s bílým hustým výtokem. Gynekoložka mi při pravidelných kontrolách dělá stěry dělohy. Někdy jsou výsledky tzv. v normě, jindy nasadí vag.tablety Clorimazol AL100. Nic jiného. Obtíže bohužel nikdy nevymizely, ani bezprostředně po tabletách. Mám 3 roky od porodu a i před ním mě to trápilo. Vliv sexu se mi zdá minimální, přesto jsme zkoušeli absenci, ale ani to nepomohlo. Je možná jiná léčba než již zmiňovanými tabletami a je možné úplné vyléčení? Je mi 25 a dost mě to obtěžuje.
    Děkuji za odpověď

    Reagovat20.01.2014 12:32 od Tess
    • Re: výtok

      Hustý bílý výtok není nemocí, pokud není zánětlivého původu. Zánětlivý původ vám vyloučí gynekolog stěry z pochvy. Dá se jen lehce zmírnit vyloučením mléčných výrobků, které zahleňují.

  • vaginální gardnerellaRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, před 14 dny mi lékařka zjistila vaginální gardnerellu. Předepsala mi léky Entizol jak do pochvy tak na polykání. Po dobrání léků bylo vše v pořádku ale jakmile jsme měli pohlavní styk tak se příznaky vrátily. Podotýkám že partner byl také přeléčen tabletami. Vrátila se mi nemoc zpět a čím by to mohlo být? děkuji za odpověď

    Reagovat19.01.2014 19:55 od Petka
    • Re: vaginální gardnerella

      Ahoj Petka,
      aj ja prave berem entizol a chcela by som sa opytat ake tabletky bral tvoj priatel.A ak sa to aj na neho prenieslo, ci to bolo u neho viditelne, alebo bez vonkajsich prejavov.
      Za odpoved velmi pekne dakujem

      Reagovat09.02.2014 14:59 od Ela
  • Dobry den, dnes mi zacala bolest u...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den, dnes mi zacala bolest u leveho vajecniku. Citim ji pouze pri vyzaznejsim pohybu nebo pri zmacknuti. Jsem v pulce cyklu tak to bude nejspise ovulace. Ale kdyz by to bylo neco vazneho mohl by to byt zanet vejcovodu nebo neco takoveho?Jsou to takove projevy? Dekuji

    Reagovat15.01.2014 23:10 od Aneta
  • Dobrý den, objevil se u mne bílý...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, objevil se u mne bílý hlen, nesvědivý, nezapáchající. Jeho množství není velké, beru HA Foxinette a poslední menstruace byla 31.12. Myslíte si, že je vše v pořádku nebo se může jednat o zánět? Děkuji za odpověď. Hezký den.

    Reagovat13.01.2014 16:58 od Katka
  • vaginální mykóza - přenosRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, vaginální mykózu jsem vyléčila třídenní aplikací Jenamazolu. Ráda bych se ovšem zeptala, jak zabránit event. reinfekci - je například třeba prát spodní prádlo zvlášť a na 60 stupňů či jiná opatření (běžně peru na 40 stupńů a s ostatním prádlem všech členů rodiny)? Je možnost se nakazit ložním prádlem apod.? děkuji, Jana

    Reagovat08.01.2014 20:08 od jana
    • Re: vaginální mykóza - přenos

      Ložním prádlem se nenakazíte. Praní prádla taktéž nemá vliv na rozvoj vaginální mykozy. Základem je dodržování zásad správné životosprávy. Důsledně je třeba se vyhýbat sladkým pokrmům a nápojům, bílému pečivu, alkoholu, antibiotikům a stresu.

  • Dobrý den, byla jsem na...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, byla jsem na preventivním gynekologickém vyšetření a lékařka mi prováděla ultrazvuk pomocí vaginální sondy. Rovněž mě vyšetřovala pohmatem. Chci se zeptat, zda by na ultrazvuku byl vidět případný zánět vaječníků nebo dělohy nebo zda by pro mne bylo vyšetření pohmatem v případě zánětu nějak bolestivé, prostě zda by se na to přišlo. Děkuji za odpověd.

    Reagovat08.01.2014 13:36 od Petra
    • Re:

      Bolestivé gynekologické vyšetření ještě nemusí znamenat zánět. K potvrzení zánětu vaječníků a dělohy je potřeba doplnit krevní rozbor. Ultrazvukové vyšetření může pomoci v diagnostice pokročilého gynekologického zánětu.

  • falesne akneRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Zdravím Vás,,mám dotaz:na penise mi vyrostly nejake male bulky,které při zmáčknutí...jako akné...vytéká bílá hustá,,,jindy tvrdá hrudka,která nejde vymáčknout,,skusil jsem to a tak jsem tomu dal az jsem ji dostl ven...do tedka se mi tam pořád tvoří....Můžete mi poradit jak na to?

    Reagovat29.12.2013 01:31 od David
    • Re: falesne akne

      Dobrý den.
      S takovýmto problémem bych doporučil konzultaci lékaře, bulky je nutné ji vidět, Váš popis je skutečně velmi nespecifický. Navštivte Vašeho praktického lékaře, který Vás podle potřeby odešle na kožní oddělení. V každém případě však lze říct, že vymačkávání bude naprosto nevhodné a rizikové.
       

  • Dobrý den, při kultivaci moči mi...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, při kultivaci moči mi byla zjištěna bakterie e.coli. Na kterou mám předepsaná atb. V případě, že by se bakterie nacházela i v pochvě, je to léčitelné Macmirorem? Ten mám totiž předepsát také na problémy se svěděním. Dále se chci zeptat, zda by se při kultivaci moči objevila kapavka? Děkuji za odpověď

    Reagovat20.12.2013 10:27 od Klára
    • Re:

      Na E.coli v pochvě zabere antibiotikum stejně jako na E.coli v moči. Pokud by jste chtěla pátrat po kapavce, je třeba odebrat stěr na kultivaci z pochvy.

  • Dobrý den, dnes jsem se objednala...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    dnes jsem se objednala na preventivní prohlídku ke gynekoložce, léčím se ale na zánět močového měchýře (antibiotika Biseptol). Vadí to nějak prohlídce? Nemůže to nějak zkreslovat výsledky? Děkuji za odpověď.

    Reagovat16.12.2013 10:14 od Linda
  • ProblémRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    již delší dobu mě trápí taková věc. Přec cca. 16 dny jsem dostala menstruaci. Před menstruací mě trápil silně zapáchající, řídký výtok. Problém je, ale v tom, že mi menses ještě neskončil. Lépe řečeno už 6 dnem je zbarvení hnědé. Nejsem si, ale jistá tím, že se stále jedná o menstruaci. Má to světle hnědou barvu a řídkou konzistenci, moc nezapáchá. Oč by se mohlo jednat? Je možnost, souvislosti s řídkým, zapáchajícím výtokem, který mě trápil před mensesem, ale nenavštívila jsem odborníka?
    Předem děkuji za odpověď.

    Reagovat07.12.2013 14:10 od Tereza
  • zanetlivy vytok?Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den, cim je zpusobeny zanetlivy vytok? Napiste mi prosim o nem nejake zakladni inf. Dekuji
    Marketa

    Reagovat22.11.2013 20:13 od Marketa
    • Re: zanetlivy vytok?

      Zánětlivý výtok je nejčastěji způsoben sexuálně přenosnou chorobou. Ta bývá bakteriálního původu. O druhu bakterií vykultivovaných ze sekretu vás bude přesně informovat váš ošetřující gynekolog.

  • zanetlivy vytokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Uz minule jsem sem psala dotaz. Odpoved znela: zanetlivy vytok, je treba navstivit lekare. Je mi 12. Projevuje se i u tak mladych divek? Dnes jsem dostala menstruaci a hodne zapacha. Vice nez kdy driv. Mohlo by to s vytokem souviset? Kdyz lekare nenavstivim hrozi mi neplodnost? Nemam pockat do konce menzesu a az pote to resit? Mam neco zmenit? Holeni atp.? Poradte mi prosim vse, co pro to, aby se to zlepsilo udelat. Jak to rict mamce, prijde mi to trapne? Predem moc dekuji za odpoved.
    Nikol

    Reagovat22.11.2013 14:15 od Nikol
    • Re: zanetlivy vytok

      Po skončení menstruace vemte svou maminku a navštivte s ní gynekologa. Nebojte se jí svěřit. Zánětlivý výtok může vést k poruše plodnosti do budoucna.

  • Gardnerella vaginalis. Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den, myslim, ze mam infekci/zanet zpusobeny bakterii Gardnerella vaginalis. Da se nejak tato bakterii vylecit, abych nemusela chodit k lekari a ani nemusela pouzivat cipky nebo neco takoveho? Existuje napriklad na vyleceni teto bakterie zmena zivotniho stylu? Pomohlo by mi to? Predem dekuji za odpoved, Nikol

    Reagovat19.11.2013 16:45 od Nikol
  • zapachajici vytokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den, uz asi 3 tydny mozna mesic mam ridky vytok (podobny spise "vode"), ktery se me kazde rano primo "vytece". Cely den ze me, ale vyteka. Hodne zapacha a bojim se, ze mam nejakou infekci. Obtezuje me to. O co by se mohlo jednat? Predem dekuji za odpoved. Nikol

    Reagovat19.11.2013 16:22 od Nikol
  • MireneRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Děkuji za odpověď na dotaz, moc mi pomohla, je mi lépe a už řeším vyloučení pohl. chorob. Dovolím se na Vás obrátit ještě s tímto: Jak se díváte na antikoncepci Mirene? Četla jsem, že je v některých státech zakázaná a také ohlas spousty žen, které díky jejím vedlejším účinkům s ní nejsou spokojené. Erudovaný lékař na indikacích v nemocnici, u kterého jsem byla na posouzení, zda je nutná operace cysty mi sdělil, že cysta mohla vzniknout právě díky Mireně. Když jsem se ptala, zda tedy doporučuje její vyjmutí, zeptal se mě, zda mám děti a když jsem řekla, že ano, řekl mi, ať ještě počkám. Nerozumím tomu. Gynekolog zase tvrdí, že je Mirene dobrá k prevenci před rakovinou rodidel. Její předčasné vyjmutí mi nedoporučuje. Mirene nemám jako antikoncepci (otěhotnět nemohu), pouze jako prostředek k tomu, abych neměla krvácení co tři týdny a je pravda, že toho mne Mirene zbavila. Ale za cenu rizika ji nechci. Snad existuje jiná pomoc nebo časté měsíčky vydržím. Je mi 43, tak to už "doklepu" :-D

    Reagovat11.11.2013 13:21 od Johanka
    • Re: Mirene

      Jedním z průvodních jevů antikoncepce Mirena je tvorba cyst, vždy se jedná o nerizikové vodnaté cysty, které není třeba řešit. Mirena je prevencí rakoviny děložní sliznice a prevencí tvorby děložních myomů. Já osobně její užívání doporučuji, i když zrovna neslouží jako antikoncepce.

  • Dobrý den, mám bílý (mléčný)...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    mám bílý (mléčný) výtok, který je řídký, po ránu cítím jak ze mě doslova vytéká. Nijak výrazně nezapáchá. Obtěžuje mě jen po ránu, během dne je to v pořádku. Po zaschnutí je někdy do žluta. O co by se mohlo jednat? Stěry na chlamýdie neg. Děkuji

    Reagovat01.11.2013 19:59 od Petra
  • Dlouhodobá léčba EntizolemRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    před dvěma měsíci mi gynekolog řekl, že mám nález na čípku a že mám chronický zánět. Nasadil mi vaginální globule Macmiror (12 globulí) a antibiotikum Ciplox (na 30 dní). Macmiror jsem dobrala celý, Ciplox jsem brala jen 14 dní, vyskytly se mi nežádoucí účinky (zvracení, průjem). Pak jsem dostala na dlouhodobou léčbu tablety Entizol (6 balení po 20 tabletách). Beru je ráno a večer, teď už 24 dní. Bylo mi řečeno, že je musím brát dva měsíce, jinak se zánětu nezbavím. I přes mé upozornění, že na příbalovém letáku se nic takového o dlouhodobém užívání nepíše, mi bylo gynekologem řečeno, že je dlouhodobá léčba možná. Jsem z toho zmatená, na prohlídku mám přijít až po dobrání, ale nejsem si jistá, jestli mám ještě další měsíc Entizol dobírat. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

    Reagovat01.11.2013 10:03 od Petra
    • Re: Dlouhodobá léčba Entizolem

      S dlouhodobým užívám Entizolu zkušenosti nemám a dosud jsem se s tím v dostupné literatuře nesetkal. Délka užívání Entizolu by dle doporučení Státního ústavu pro kontrolu léčiv neměla přesáhnout 10 dnů. Je povoleno 10 denní kůru opakovat v indikovaných případech za 4-6 týdnů. Při léčbě Entizolem je samozřejmostí léčba obou sexuálních partnerů.

  • Poševní infekceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, prosím o raduJe mi 43 let, mám CVID s anti IgA).Subcuvia 4 r. Problémy s infekcemi pochvy. Poprvé se objevily na jaře 2012, manželův mimomanželský styk bez ochrany. Předtím v r. 2011 v moči klebsiella pn. a E-coli. Obtíže: po sebemenším chladu pocity řezání hlavně při dočůrání, běhání s kapkou na WC, bolesti po styku. Obtíže nastupují při oslabení. Moč je vždy neg., poševní výtěry: září 2012 E-coli a Enteroc. Faecali (v srpnu 2012 první anál. styk), měsíce předtím stres po odhalení nevěry. Listopad Strept. Agalac., E-coli ojediněle, lactob. Specie. Únor 2013 Gardner. Vag., Strept. Ang. Pak klid, obtíže opět s podzimem, trvají už měsíc, bojím se, že ATB to neřeší. Od března 2012 objevena cysta, zatím ve velikosti do 5 cm. Jak to všechno spolu souvisí? Je to kombinace mé nízké slizniční imunity, stresu a „příspěvkem“ bakterií od jiné partnerky, které v době oslabení získají převahu? Co mohu udělat pro zlepšení stavu? Mám zdravou stravu, bez alkoholu, kávy atd.

    Reagovat31.10.2013 14:37 od Johanka
    • Re: Poševní infekce

      Vaše problémy jsou důsledkem stresu, jež vždy vede k oslabení imunity. Současně je třeba vyloučit sexuálně přenosné choroby, které mohou návrat k normálu ztížit. Pokud se tedy nezbavíte stresu, veškeré pokusy o terapii budou bez efektu.

  • bakterie v pochvě-dlouhodobě!Rozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den,už jsem zoufalá z mého stavu a lékař neví co se mnou má dělat ,prosím o váš názor.Opakovaně už druhý rok mám v pochvě bakterie a to střídavě tyto:morganella morgani,Candida albicans,E,coli,Str.spesies,Enterococcus aecalis,Proteus mirabilis,Str.viridans,!Neustále baštím ATB a zavádím různé léky,ale vždy 3-4 dny po léčbě jdu na kont.stěr a je tam něco další ,už jsem na tom dost špatně i nervově.Pohlavní styk 2roky z tohoto dův.nemám,ani to není možné!Jezdím si pro bylinky (kapky) k DR.Jonašovi , už rok,ale zatím ani zde žádná změna!Výhodou je ,že jsem čid a nyní bez práce,takže jsem doma a mohu se několkrát za den osprchovat a namazat masti,ale moc to nemáhá,jinak jsem zcela přestala chodit ven,velice mě to obtěžuje ,jsem nesvá a velmi nervozní a velmi mě bolí i konečník.Prostě jsem již moc z mého stavu zoufalá.Lékař tvrdí,že ani auto vakcína asi nezabere,vzhledem k tomu,že mám pokaždé jiné bakterie.Prosím Vás o nějakou radu,nebo alespn názor na moji situaci.Děkuji Lada

    Reagovat30.10.2013 09:38 od Lada
    • Re: bakterie v pochvě-dlouhodobě!

      Gynekologické záněty
      "Žena (36 let) se dostavila především pro opakované gynekologické záněty.
      V předchozích třech letech byla téměř nepřetržitě gynekologicky léčena pro poševní plísně, výtoky a svědění. Výtoky se podařilo po několikaleté léčbě gynekologovi zastavit, avšak přetrvávalo trvalé svědění. Vedle těchto problémů si stěžovala na občasné bodání v konečníku a stavy deprese... "... připomnělo mi to Váš problém, nevím, jestli to není zakázaná reklama, já to neprovozuji, jen jsem na to dnes narazila, ale odkaz na způsob, který by mohl pomoci je zde http://www.joalis.cz/cs-CZ/metoda-cic/reference-klientu.html.
      Přeji Vám, ať je Vám lépe.

      Reagovat13.11.2013 09:50 od Jitka
    • Re: bakterie v pochvě-dlouhodobě!

      Opakované užívání antibiotik narušilo mikrofloru poševního prostředí a zlikvidovalo přirozenou obranyschopnost. Častým sprchováním poškozujete obranyschopnost zevních rodidel. Důležité je vědět, jakou máte vodu, pokud cholorovanou ,pak si sprchováním škodíte. Kapky samy o sobě Vám nepomůžou. Svou nervozitou si poškozujete imunitu. Najděte si ve svém regionu gynekologa, specializujícího se na poševní dyskomfort a zvažte návštěvu psychologa.

  • Vermox a kojeníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore,

    již třetí podvečer jsem měla svědivé až kousavé pocity na konečníku. Nejprve jsem myslela, že to má souvislost s mým hematomem po porodu a bolestivou zácpou a občasnou stopou krve. Ale to mě dva týdny zpátky přešlo. Dnes ráno mi doktorka řekla, že ze stolice se to málokdy pozná a předepsala mi Vermox, že mám podezření na roup dětský. Já plně kojím a nedočetla jsem se, jak moc velké vedlejší účinky má tento lék na laktaci či 2 měsíčního kojence plně kojeného. Má třeba smysl po užití léku nekojit 24 hodin pro jistotu? Ruce si mýdlem myju samozřejmě a roupy jsem měla někdy v dětství. Ale je pravdou, že poslední dva týdny z důvodu ekzému mezi prstama na ruce jsem ruce myla jen vodou bez mýdla a chemie.
    Předem moc děkuji za Vaši odpověď.

    S přátelským pozdravem,

    Jana Kalná

    Reagovat17.10.2013 12:05 od Jana Kalná
    • Re: Vermox a kojení

      Dobrý den.
      Podle současných poznatků by Vermox neměl kojení nijak překážet a ani ho ovlivňovat. Účinná látka se s trávicího traktu vstřebává pouze minimálně. Na roupy se navíc většinou doporučuje jednorázově 1 tableta a pak další s odstupem několika týdnů. Lék tedy můžete klidně užít dle doporučení Vaší lékařky. Pauzu v kojení udělat můžete, ale bude stačit kratší, dle Vašich aktuálních možností, pouze v takovém rozsahu, abyste zbytečně nenarušila zavedený režim pro dítě - celý den není potřeba.

  • Dobrý den, mám bílý (mléčný)...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    mám bílý (mléčný) výtok, který je řídký, po ránu cítím jak ze mě doslova vytéká. Nijak výrazně nezapáchá. Po zaschnutí je někdy do žluta. O co by se mohlo jednat? Stěry na chlamýdie neg. Děkuji

    Reagovat16.10.2013 06:36 od Radka
  • Cysta a msRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore.
    23.9. jsem byla u své gyn.lékařky a zjistila mi cystu 2cm velkou.
    7.10. mi měla přijít ms a stále se ms nedostavila-ms mi chodí pravidelně nebo o jeden den později. Mám udělanou sterilizaci a dělala jsem si pro jistotu i těhotenský test-ten vyšel negativní.Vůbec nešpiním,jen když se utřu tak mám na wc papíře trošinku gelově tmavý výtok,ale opravdu jen trošinku.V podbříšku mě pobolívá a prsa taky.Může mít ta cysta za následek,že mi ještě nedorazila ms?
    Děkuji

    Reagovat10.10.2013 09:59 od Zuzana
  • Dobrý den, byla mi diagnostikována...Rozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, byla mi diagnostikována bakteriální vaginoza, předepsány tablety polykací i zaváděcí, obojí Entizol. Tablety na polykání jsem měla brát 10 dní, bohužel jsem poslední 3 tablety někam "zašantročila", takže jsem léčbu zkrátila o den a půl. Zaváděcí tablety jsem dobrala. Nyní se mi zdá, že výtok mám stále, je možné, že jsem se nedoléčila? Koupila jsem si přípravek Vitagyn C, po dvou aplikacích jsem moc zlepšení nezaregistrovala. Ke gynekoložce jdu až za 2 měsíce, kde mi bude ještě dělat cytologii v rámci prevence.Musím ještě doplnit, že vyšetření na chlamýdie, mykoplasmata a ureaplasmata mám negativní, v kultivaci vyšla pouze ta vaginoza. Je možné, že to je ještě něco jiného a mám si vyžádat nějaká speciální vyšetření?Udělala má gynekoložka maximum? Napadala mě i taková možnost jako kapavka, ale i kdybych ji měla, tak by teoreticky měla být zlikvidována, protože jsem brala atb Doxybene po dobu 14 dní. Už nevím, co by ten výtok mohlo způsobovat, Děkuji moc za radu.

    Reagovat07.10.2013 09:00 od Irena
    • Re:

      To, že Vám výtok stále trvá, nemůže být způsobeno nedobráním 3 tablet Entizolu. Váš výtok je důsledkem prodělaného zánětu a následné antibiotické léčby. K normalizaci stavu dojde během několika týdnů. Pokud by jste měla kapavku, vyšla by ve výsledcích kultivace, která Vám byla provedena, obávat se tedy nemusíte.

      • Re: Re:

        děkuji za Vaši reakci, ohledně té kapavky jsem se ptala proto, že jsem se někde dočetla, že se dělá speciální kultivace na průkaz této choroby.

        Reagovat08.10.2013 13:21 od
  • Dobrý den, brala jsem HA Foxinette,...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, brala jsem HA Foxinette, kterou jsem po půl roce vysadila, vše bylo v pořádku. Nyní jsem se k ní chtěla vrátit, beru ji znovu první měsíc. Ted, asi 2 dny před pauzou v užívání, jsem začala slabě špinit, menstruace, která se poté dostavila není také nijak silná. Je to běžné? Děkuji za odpověď.

    Reagovat06.10.2013 19:59 od Pavla
    • Re:

      Problém, který popisujete je zcela běžný a souvisí s užíváním nízkodávkované hormonální antikoncepce. Berte tablety dále a v dalším cyklu již budete bez potíží.

  • Dobrý den,po zavedení tělíska mám...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,po zavedení tělíska mám opakované záněty a výtoky,které byly za poslední rok 4x léčeny tabletami Azitromycin Mylan 500mg.Chlamydie mám negativní.Dnes jsem opět dostala Azitromycin a byla mi odebrána krev a moč.Výsledky budou až za 3 dny(podezření na zánět močového měchýře který přešel už i do dělohy).bakterii gardnerella vaginalis mám 3.Chtěla jsem se zeptat,jestli je nutné přeléčit i manžela nebo toto způsobuje opravdu jen tělísko,které půjdu vyndat při další menstruaci(do zavedení tělíska jsem na záněty nikdy netrpěla,partnera mám stálého).Děkuji za odpověd.

    Reagovat25.09.2013 10:33 od Monika
  • Dobrý den pane doktore, chtěla bych...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat na možná hloupou otázku, sle zajímalo by mě, jestli pokud mi vyjdou negativní kontrolní stěry na chlamýdie, zda je možné, že se chlamydie dál přesunou např. na vejcovody i když testy jsou neg.? Chci mít jen jistotu, že když mám negativní výsledek, tak nemůžu mít nějaký pokračující zánět který by se nezjistil..že prostě jsem zdravá. Děkuji

    Reagovat19.09.2013 19:31 od Erika
    • Re:

      Pokud máte negativní stěr na chlamydie, nemohou se chlamydie vyskytovat jinde ve vnitřních rodidlech, tedy ani ve vejcovodech. Znamená to, že co se týká chlamydií, jste zdravá.

  • Dobry den,psala jsem vam jiz jednou...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den,psala jsem vam jiz jednou kvuli lecbe bakterialni vaginozy.Nyni jsem zacala uzivat entizol a dnes (zhruba 2.dnem lecby) pocituji tlak a mirnou bolest v levem vajecniku.Muze to mit nejakou souvislost s probihajici lecbou? Beru tablety po 12 hodinach a na noc zavadim rovnez tabletu.Leci se entizolem i pripadny zanet vajecniku?Dekuji za odpoved a za vas cas.Hezky den.

    Reagovat18.09.2013 22:36 od Lenka
    • Re:

      Užívání Entizolu by nemělo souviset s bolestí v oblasti vaječníků. V případě,že se jedná o bakteriální zánět vaječníků, pak je Entizol vhodným lékem a zabere.

  • HARozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,jelikož mám dlouhodobé potíže s cystami a bolestivou ovulací byla mi doporučena Depo-Provera.Ale chci se zeptat dá se místo Depo-Provery použít i nějaká jiná HA? A pokud ano,tak jaká třeba? Děkuji

    Reagovat16.09.2013 15:23 od Zuzana
    • Re: HA

      Pokud máte potíže s cystami, volil bych monofázickou perorální antikoncepci. Můžete ji brát buďto 21 dnů a pak 7 dnů pausa nebo kontinuálně bez pausy. Co se týká názvu preparátu, to už domluvíte se svým gynekologem.

  • Výtoky, kyselý zápachRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    Partner žil v minulosti rizikovým sexuálním chováním. Po pravidelném milování mám ale den ode dne intenzivnější výtoky, které jsou stále více cítit. Žádné svědění, pálení, bolesti v podbřišku nepociťuji a sex mi je příjemný. Už i partner si všiml, že něco není v pořádku. Zejména při dráždění prsty je cítit kyselý zápach. Po menstruaci až do doby pohlavního styku je ale většinou vše v pořádku. Výtoky nemám a nic cítit není. Je možné, že si s partnerem nesedíme? Na gynekologii docházím pravidelně a stěry mám v pořádku, jen párkrát mi byly předepsány zaváděcí bobule.

    Reagovat15.09.2013 14:04 od Karin
  • VýtokyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    už delší dobu (tak rok) mám problémy s výtoky, tak mě pan doktor nechal léčit různými léky, neustále mi dělal výtěry a výtoky mám neustále, sice v menším množství než dřív, ale stále je mám. Řekla bych, že sám už neví, co dělat a řekl mi, že někdo prostě takovou sekreci má. Teď mě spíš ale trápí to, co se mi objevilo u pochvy. Nedávno jsem tam nalezla z obou stran jakousi vystouplou kůžičku a při nahmatání to je jak kdybych tam měla stroupky, ale ty tam nemám. Dneska je to na dotek i takové nepříjemné a štípe to. Nevíte, co by to mohlo být?

    Reagovat14.09.2013 22:59 od Šárka
  • Dobrý den, byla mi zjištěna...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, byla mi zjištěna bakteriální vaginoza a předepsán lék Entizol (zaváděcí globule + prášky na deset dní). Dnes jsem chtěla začít s léčbou, ale dostala jsem menstruaci, mám počkat až perioda skončí a nebo účinek globulí menstruace neovlivňuje a mohu tak začít? Děkuji

    Reagovat14.09.2013 19:39 od Lenka
  • mykózaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, ještě k mému předchozímu dotazu. Už třetí týden jsem léčena na poševní mykózu, zatím bez úspěchu. Kvasinka se rozlezla až kolem konečníku. Na vnějších pyscích jsem oběvila takové bělavé fleky nebo spíše hrbolky. Nejsou to vřídky ani pupínky. Jsou příznakem kvasinky? Výtok nemám. Zjištěna ještě střevní bakterie, na kterou užívám atb krém. Zajímají mě ty skvrnky. Děkuji

    Reagovat11.09.2013 19:21 od Michaela
  • Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    zajímalo by mě, jaká je pravděpodobnost vyléčení ureaplasmy a chlamydií, když mi byly předepsány antibiotika Doxybene, 14 dní, denně 2 tablety. Zpětná nákaza od partnera možná není a atb jsem dobrala. Jde mi o to, zda si mám u své gynekoložky vyžádat kontrolní stěry, když ona mi řekla, že kontrola nutná není. Děkuji,

    Reagovat09.09.2013 11:08 od Kateřina
    • Re:

      Pokud jste využívala přípravek Doxybene po dobu 2 týdnů, pak je předpoklad, že Ureaplasmata i chlamydie byly vyléčeny. Kontrolní stěry by měly pouze prokázat, že již v sobě tyto parazity nemáte.

  • pálení pochvy a konečníkuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, před čtrnácti dny jsem navštívila gynekologa s tím, že mám svědění v pochvě. Diagnostikoval mykózu. V pondělí jsem polkla forcan, v úterý zavedla lomexin 600. Úlevu jsem nepocítila. Ve středu mě začalo bolet kolem konečníku. Navštívila jsem gynekologa, byl překvapen, kvasinka se dostala až ke konečníku. V pátek jsem zavedla druhou tabletu lomexinu. Úleva žádná. Mazala jsem se batafrenem, nic. V pondělí jsem znovu zašla za gynekologem, byl tam na zástup jiný lékař, řekl, že kvasinka zasáhla hráz. Předepsal 6 tablet candibene a krém candibene. Dnes mám zavádět poslední tabletu, úleva opět žádná. Dnes jsem cítila po aplikaci krému docela silné pálení i v pochvě. Krém se jakoby nevstřebal. Začervenání a pálení kolem konečníku se zvětšuje. Vnější i vnitřní pysky jsou naběhlé, červené a citlivé. Výtok žádný, jen asi dvakrát jsem pozorovala droboulinké bílé hrudečky. Jsem už zoufalá. V pondělí mi lékař vzal stěr, výsledek zatím není. Moc děkuju za radu.

    Reagovat07.09.2013 17:34 od Michaela
    • Re: pálení pochvy a konečníku

      V případě, který popisujete je nutno vyčkat výsledků kultivace. Podobně jako mykoza se projevuje i laktobaciloza. Terapie je potom odlišná. Pokud se bude jednat o mykozu, součástí výsledků stěrů je i citlivost na antimykotika.

  • Dobrý den, trápí mě vodnatější...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    trápí mě vodnatější výtok mléčné barvy s hrudkami, občasné svědění. Dle gynekoložky se ale o mykozu nejedná. Co by to mohlo být? děkuji

    Reagovat28.08.2013 13:27 od Marie
    • Re:

      Je třeba odebrat stěry poševní sliznice na kultivaci. Pokud se nejedná o mykozu, mohlo by se jednat o laktobacilozu. Léčba pak spočívá v aplikaci poševních výplachů jedlou sodou.

  • Poševní problémy.Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,

    Už nějakou dobu mě trápí nepříjemné svědění až někdy pálení v oblasti pochvy, dokonce i uvnitř, mám to tam neskutečně zarudlé a husté nepříjemné výtoky taky nechybí a bolesti v podbříšku taky ne, může se jednat o něco vážnějšího? pohlavní styk v tomhle mi ani nepřijde jako vhodný spíše utrpující....

    Reagovat22.08.2013 22:07 od Tereza.
    • Re: Poševní problémy.

      S největší pravděpodobností se bude jednat o klasický kvasinkový zánět. Navštivte svého gynekologa, který Vám předepíše rychle zabírající léčbu.

  • MykozaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý večer,
    cca před měsícem jsem šla za svou gynekoložkou a ta mi řekla, že mám mykózu, podotýkám, že předtím jsem ji nikdy neměla. Věc se má tak, že svědění mi začlo hned druhý den po tom, co jsem měla styk se svým sexuálním partnerem, vzhledem k tomu, že mi lékařka řekla, že mykózy jsou běžné, obzvlášť v létě, jsem nechtěla být paranoidní a myšlenky, že jsem to chytla od něj jsem zahnala... Léčila jsem se týden, příznaky odezněly, vše bylo v pořádku... Cca po týdnu a půl jsme spolu s partnerem znovu spali a pak se mi zase objevilo to svědění a výtok... Zajdu si pro jistotu k doktorce, jsem docela posera :) Ale jde mi o to... myslítem že to na mě přenáší ten sex. partner? Nemáme klasický vztah, jen spolu spíme, proto mě hned napadlo kde co s kým měl a co jsem od něj chytla,...

    Reagovat20.08.2013 23:34 od Martina
    • Re: Mykoza

      U mykóz není sexuální přenos pravidlem, spíš se pomnoží kvasinky, které žijí ve Vaší poševní sliznicí. Mykózu je dobré léčit delší dobu než popisujete, nejčastěji 2-4 týdny. Léčba opakované mykozy se doplňuje perorálním přípravkem.

  • Dobrý den, dnes ráno jsem si...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    dnes ráno jsem si objevila zvětšenou lymfatickou uzlinu na třísle, při zmáčknutí bolí. Momentálně mám opar v oblasti konečníku, poznám to, protože jsem ho již jednou měla. Léčím se mastí herpesin. Může uzlina s tím oparem souviset? Doporučujete nějakou další léčbu? Ke gynekoložce se dostanu nejdříve v pátek..Děkuji.

    Reagovat13.08.2013 04:09 od lenka
    • Re:

      Uzlina souvisí s oparem v oblasti konečníku. Léčbu je možno doplnit antivirotickými tabletami, které Vám předepíše Váš ošetřující gynekolog.

  • Dobrý den! Prosím o radu. Zřejmě...Rozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den! Prosím o radu. Zřejmě jsem na koupališti chytila nějakou vaginální infekci. Projevuje se pálením pochvy a narůžovelým, až oranžovým výtokem. Už čtvrtý den jsem se zkoušela léčit canesten krémem, ale nedostavily se žádné výsledky.
    Je pro mě komplikované navštívit svého gynekologa, protože jsem se nedávno přestěhovala a nastoupila jsem do práce. Můžete mi poradit, jaký volně dostupný přípravek v lékárně by mi mohl pomoci?

    Reagovat08.08.2013 13:24 od Mirka
    • Re:

      Kupte si v lékárně Canesten vag. tbl., krém samotný většinou nezabere. 3 dny po dobrání začněte užívat buď Ginexid vag. tbl. nebo Cicatridinu vag. tbl.

    • Re: pro Mirku

      Doporučila bych výplach (Rosalgin) a následně použít Femigel (či jiný přípravek na vyrovnání PH v pochvě) A po příští návštěvě koupaliště raději znovu použít Femigel ať předejdete dalšímu vzniku.
      +nenechávat si oblečené mokré plavky!!

      Reagovat09.08.2013 15:46 od P.
  • Dobrý den, už asi 3. nebo 4. den mě...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už asi 3. nebo 4. den mě to dole svědí a mám trochu výtok, ale nechce se mi jít k lékaři nemám na to vůbec čas, nějaké rady co by mohlo pomoct od svědění? Děkuju moc za odpověď

    Reagovat01.07.2013 21:21 od Kaja
  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už asi 3 roky mám takový žlutozelený výtok, vypadá to jako slis. Byla jsem s tím na gyndě, dělali mi testy a vyšlo jim že jsou negativní, že nic za problém nemám. Dávala mi prášky i vitamíny a vůbec to nepomáhá. Už nevím co mám dělat. Kuli tomu, nemůžu i s nikým chodit, už jsem fakt zoufalá :( Co mám dělat? Děkuji

    Reagovat29.06.2013 14:00 od Rikki
    • Re: výtok

      Pokud Vám při Vašich potížích nezabírá standardizovaná léčba, zkuste změnit životosprávu. Jsou totiž potraviny, které Vašemu stavu prospívají a naopak, které škodí. Velice dobře je to zpracováno na stránkách www.patentnimedicina.cz, prostudujte si pečlivě tyto stránky a řiďte se doporučeními, zde uvedenými. Během pár týdnů se Vám uleví.

  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, mám již několik měsíců výtok, který je někdy slabší, někdy silnější. Je krémovité konzistence, bílý, občas žlutý. Je kyselý a zápach mi připomíná jogurt nebo něco takového. O co by se mohlo jednat?Děkuji

    Reagovat11.06.2013 12:31 od Andrea
  • nedostavení menstruaceRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den,
    už 5tý den se mi neodstavila menstruace. Před 3mi týdny sme měli s přítelem styk,druhý den ráno sem si vzala vzala Escapelle, v letáku bylo napsáno že mám brát antikoncepci dále a po dobrání bych měla mít normálně menstruaci, příznaky žádné nemám ..Předem děkuji za odpověď

    Reagovat06.06.2013 18:33 od Míša
    • Dobrý den, asi před 2 mesici, jsem...

      Dobrý den,
      asi před 2 mesici, jsem mela problemy, zpozdeni menstruace a vypadlo ze mě neco jako kuže o prumeru 8 cm, nevite co by to mohlo byt? o gynekolozky jsem byla a rekla mi že je vše v poradku a po tydnu se mi to stalo znovu. Nemohla jsem samovolne potratit nebo nejaky nahromadeny zanet? Dekuji za odpoved

      Reagovat29.08.2013 23:59 od Míša
    • Re: nedostavení menstruace

      Escapelle obsahuje vysokou dávku gestagenu, který může způsobit odsun menstruace. Rozhození cyklu je časté a není zdraví nebezpečné. Spolehlivost Escapelle je výborná, mohu Vás uklidnit, těhotenství Vám nehrozí.

  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, minulý týden jsem brala ATb na zánět močových cest.Dneska jsem měla moč v pořádku.Ale mám nějaký výtok,který mi přijde, že smrdí po acetonu.Když jsem byla minulý týden i na gyndě tak jak mi doktor prohmátnul podbříšek tak mě močový měchýř dost bolel,když kontroloval a prohmataval dělohu tak mě nebolelo nic.A teďkom mi teda v podbříšku strašně bolí.Tak nevím jestli je to močový měchýř nebo třeba gyn.zánět.
    Teďkom budu ještě na močový měchýř brát urovax.
    A ještě se zeptám je možné že ty bolesti můžou už třeba být od nadcházející menses,mám ji mít ode dneška za 8 dnů.Děkuji

    Reagovat04.06.2013 14:26 od Zuzka
    • Re: výtok

      Ve Vašem případě by bylo vhodné zopakovat pohmatové vyšetření gynekologem. Ten odliší bolest močového měchýře od bolesti v oblasti dělohy. Může také své vyšetření doplnit o ultrazvukové vyšetření pánve.

  • výtok u zánětu močákuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je možné že když mám zánět močových cest, že můžu mít i výtok?
    A ještě se chci zeptat, zánět močových cest mě trápí vždycky po ovulaci.Lze to nějak vyřešit?Děkuji

    Reagovat28.05.2013 07:24 od zuzka
    • Re: výtok u zánětu močáku

      Poševní výtok se zánětem močových cest většinou nesouvisí. Neznám výsledek kultivace Vaší moči. Optimální by bylo vzít moč a poševní sekret na kultivaci a zjistit zda je bakteriální spektrum stejné. Zánět močových cest je způsoben bakteriemi, bylo by tedy vhodné vzít moč na kultivaci i po ovulaci. Teprve na základě znalosti bakteriálního spektra v moči bude možná adekvátní léčba.

  • VýrustkyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, na stydkých pyscích se mi udělaly zevnitř na obou stranách vedle sebe malé milimetrové výrůstky, hodně to svědí a při močení velmi pálí. Nevím si s tím rady, či navštívit gynekologa.

    Reagovat11.05.2013 14:48 od Marie
  • Dobrý den, na stěrech mi vyšla...Rozbalit (reakcí: 5)Sbalit (reakcí: 5)

    Dobrý den,
    na stěrech mi vyšla pozitivní ureaplasma, dostala jsem antibiotika Doxybene na 14 dní (2 tabletky po 12 hodinách). Beru je již 11. den, výtok sice polevil, ale neodezněl úplně. Je šance, že se to ještě zlepší a výtoku se zcela zbavím, nebo se mám připravit na to, že budu muset brát další antibiotika? Děkuji za odpověď.

    Reagovat25.04.2013 12:26 od Simona
    • Re:

      Doxybene na ureaplasmata určitě zabere. Kontrolní stěry by měly být v pořádku.

      • Re: Re:

        Děkuji vám moc za odpověď. Lékařka mi právě řekla, že kontrolní stěry se už nedělají, což mi přijde trochu divné. Zároveň jsem se dočetla, že pokud se jde na kontrolní stěry moc brzy, výsledek může být falešně negativní, protože ještě působí ATB. Kdy je tedy optimální doba pro kontrolní vyšetření? Děkuji

        Reagovat29.04.2013 09:11 od Simona
        • Re: Re: Re:

          Kontrolní stěry se provádí za 6 týdnů až 3 měsíce.

          • Re: Re: Re: Re:

            A je běžné, že se problémy (v mém případě v měnší míře výtok) objevují i po dobrání atb? děkuji

            Reagovat30.04.2013 12:43 od Simona
            • Re: Re: Re: Re: Re:

              Je to běžné, po dobrání antibiotik trvá ještě několik týdnů, než dojde k nastolení mikrobiální rovnováhy poševního prostředí a k optimálnímu osídlení lactobacily.

  • e.coli v pochvěRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. několik dní po menzes jsem zpozorovala zelený výtok, velice tuhý pevný a tahavý. Dostala jsem na něj nejdříve clion-D a pak nějaké antisepticé čípky protože ani jedno nezabralo, udělal mi doktor stěr a zajistili E.coli. dostala jsem per orálně ATB Augmentin na 7 dní 2x denně + výplachy Rosalginem jen 6 dní. po celou dobu léčby a ještě 5 dní po Atb jsem byla bez výtoku ale po zavedení Lactofeelu ze mě začal zelený hlen opět odcházet. Doktor mi tedy podle citlivosti dal Macmiror 500. jenže když čtu všechny možné diskuze na téma e.coli nikomu nic nepomáhá mám macmiror brát ještě 10 dní. Chtěla bych vědět jaká je ještě možná jiná léčba a jak často se setkáváte s tím že se e.coli takto špatně a zlouhavě léčí?? Jsem zoufalá. Jiné příznaky než výtok nemám..velice děkuji

    Reagovat22.04.2013 16:55 od Denisa
    • Re: e.coli v pochvě

      Escherichia coli je bakterie, u které dobře zabírá Dalacin (účinná látka je clindamycinum). Existuje ve formě vaginálního krému.

  • pálení slizniceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, z ničeho nic mě začala pálit celá poševní sliznice, přijde mi jako by mě pálily šlapky na nohách, doprovází to také bílý poševní výtok, pohlavní styk jsem v poslední době neměla. Před týdnem jsem dobrala antibiotika na zánět močových cest, myslíte, že se jedná o nějakou infekci?

    Reagovat21.04.2013 01:22 od Lenka
  • AmniocentezaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore,

    chtěla bych se zeptat, zda může plodová voda unikat spolu s močí bez mého vědomí dlouhou dobu a ohrozit tak dítě? Byla jsem na odběru plodové vody v pondělí ráno (20tt na rychlo z duvodu intermediálního prvního screeningu a pozitivního druhého screeningu na DS) a vše proběhlo bez komplikací. Kontrola za 2 týdny Rychlé výsledky dopadly ok.Bylo mi řečeno, že bych měla tak 3 dny ležet a pak ideálně aspoň týden klidového režimu doma.V pátek mám zrovna svatbu, takže budu ležet 4 dny, tj do čtvrtka. Svatbu jsme okleštili (jen úzký okruh rodiny, žádný tanec, obřad do 15 min, focení co nejkratší, ale restaurace na hradě, tj.čeká mě spousta schodů na hrad). Má smysl jíst magnezium?Je nutné vzít si boty bez podpatků, předpokládám. Co ještě můžu udělat pro to, abych zbytečně moc neohrozila dítě? Děkuji za Vaše cenné rady.

    Hezký den,

    Jana

    Reagovat09.04.2013 13:56 od Jana
    • Re: Amniocenteza

      Může se stát, že Vám po amniocentéze odtéká pozvolna plodová voda. Měla by jste ležet do té doby, než se únik vody zastaví. Magnesium Vám nepomůže, jen klid na lůžku.

  • chlamydieRozbalit (reakcí: 6)Sbalit (reakcí: 6)

    Dobry den chtela jsem se zeptat jak dlouho trva nez se chlamydie dostanou do chronickeho stadia a hrozi tak neplodnost?dekuji

    Reagovat08.04.2013 08:00 od jana
    • Re: chlamydie

      Ahoj, mam zkusenost s lecbou chlamydii. Mela jsem naordinovany Doxybene a nebylo mi po nem dobre, takze po tydnu mi ho museli vymenit za Summamet (cele baleni + 1, tj. snedla jsem 4 tabletky a pritel 3). Nikdy se mi nevratili, uz je to vic jak rok a otehotnela jsem tzv.kapickou lasky mimo ovulacni dny. Nemyslim, ze chlamydie lze vzdy rozeznat bezprostredne po infikaci nebo napr 48h, je tam inkubace. Mne na to patrne prisli asi tak o mesic ci mesic a pul pozdeji, mezitim jsem mela leky na obycejnou infekci. Ale evidentne v chronicke onemocneni to nepreslo. Mela jsem taky strach, ze se mi to bude opakovat nebo budu neplodna. Bylo mi receno, ze to bych musela mit dele a nelecene. Kazdopadne mladi lide v USA maji celkem bezne, proto je automaticky testuji po nejakych intervalech. Zde se o chlamydiich zas az tak nehovori jako napr o mykoze a malokdo je testuje bez priciny. Pritom jsem zjistila, ze kdyz o nich promluvite ve svem okoli, dycky se najde nekdo, kdo rekne, ze je mel.

      Reagovat08.04.2013 13:18 od jana
      • Re: Re: chlamydie

        Ahoj Jani,

        rozumim, take bych mela obavy, ja jsem predpoklada, ze dele jak 2 mesice u me nebyly. Nekdy je hned nepoznaji diky te inkubaci. Ja mela take leky na zanet a nakonec z toho byly chlamydie. Ale i kdyby to bylo mesicu 5, verim, ze pokud to ted rychle podchytis, nevrati se. Musi ti dat dostatek tabletek ATB na preleceni. Jsou na to asi 3 nebo 4 leky, ted si vsechny nevybavim. Gynekologove dobre vedi, to se neboj. Myslim, ze s tim oplodnenim mivaji potiz spise lide, kteri to maji chronicke, nedolecili to anebo to ani nezjistili (to je ta horsi varianta, kdyz s tim nekdo nevedomky vegetuje). A ani ti vsichni nemuseji byt kvuli tomu neplodni. Takto kdyz to ma clovek jednou, tak si myslim, ze se to na vejcovody premistit nestihne. Hlavne abys to dolecila, to si myslim ja. Jinak si z toho nic nedelej, jsou horsi choroby, kt se spis nelze zbavit. To zmaknes, uvidis.

        Hezky slunecny den,

        Jana

        Reagovat08.04.2013 14:14 od jana
      • Re: Re: chlamydie

        já mám problémy zhruba 4-5 měsíců, ale během nich jsem brala léky na zánět, protože se nezjistilo, že se jedná o chlamýdie. Teď mám obavy, jak to ovlivní mou plodnost.

        Reagovat08.04.2013 13:26 od jana
    • Re: chlamydie

      Chlamydie má dvoufázový životní cyklus, jeden se odehrává mimo buňku a jeden uvnitř buňky. Tento cyklus trvá 48-72 hodin. O chlamydiových infekcích víme, že po tomto cyklu může infekce přejít přímo do chronického stadia (mimo jiné způsobující potíže s otěhotněním), aniž bychom zaznamenali akutní potíže.

      • Re: Re: chlamydie

        Děkuji za odpověď. Ještě by mě zajímalo, jak dlouho cca trvá než se nemoc přesune na vejcovody, způsobí srůsty a znemožní tak otěhotnění? Je to možné třeba již po půl roce od nakažení? Děkuji

        Reagovat08.04.2013 12:59 od Jana
  • UreaplasmaRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, již rok a půl mě trápí ureaplasma. Trvalo velmi dlouho než na to gynekložka vůbec přišla. Nejprve mě trápilo silné svědění. Později to přešlo do fáze, že mám pálení a bolest pouze při styku. Jinak žádné obtíže. Styk je většinou bolestivý, ale někdy se stane, že je naprosto bez jakékoliv bolesti jako před rokem a půl. Oba s přítelem jsme dostali ATB, po kontrole ale pozitivní. Tak další ATB a nyní zase pozitivní. Gynekoložka to prý bude konzultovat s jinými odborníky. Chtěla bych se zeptat na Váš názor, jak byste Vy dále postupoval. Už jsem docela zoufalá, toho se přece musí jít nějak zbavit. Navíc partnera mám stále jednoho a toho samého. HA již rok neberu. Prosím o radu. Děkuji.

    Reagovat07.04.2013 18:33 od Sandra
    • Re: Ureaplasma

      Podotýkám, že mi je 21let a přítel je můj první a jediný.

      Reagovat07.04.2013 18:36 od Sandra
      • Re: Re: Ureaplasma

        Ve Vašem případě je nutné konzultovat antibiotické centrum, které je zřízeno při krajské hygienické stanici. Lékař tohoto centra vybere nejvodnější léčbu pro Vás i pro Vašeho partnera.

  • Dobrý den, před pár měsíci jsem...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, před pár měsíci jsem navštívila svou gynekoložku, kvůli bílému řídkému výtoku. Bylo mi řečeno, že je to zánět pochvy způsoben střevními kmeny, načež jsem se léčila zaváděcími globulemi. Nyní už mám asi měsíc a půl stejný problém. Je nutné navštívit gynekoložku nebo se dají léky zakoupit v lékárně bez předpisu? Děkuji za odpověď.

    Reagovat07.04.2013 11:38 od Petra
  • Mykóza?Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý večer, se svým trvalým partnerem jsme měli o víkendu vícekrát sexuální styk, bez ochrany. Teď se objevilly problémy - přítelovi se objevila nesvědivá vyrážka na žaludu a já mám silné svědění na zevních pohlavních orgánech. Doporučil byste nám, kam zajít (gynekologie, kožní...) či jaký máme volit další postup?
    Předem velmi děkuji za odpověď. KP

    Reagovat02.04.2013 21:18 od lalisek
  • VýtokRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobry den mam problem uz 2-3 měsíce mam vytok barvu má bílou az dopruhledna takova kalení jiné příznaky nemam zadne chtěla bych se zeptat co to moze byt. Byla jsem u gynekologa udělal mi výtěry ale vsetko je vporiadku. Mam 25r. Je to nesnesitelně ked jdu na záchod a když odtamtud vyjdu tak to jde hned ze mna ven. dakujem

    Reagovat28.03.2013 16:14 od Peta
    • Re: Výtok

      Pokud jsou stěry v pořádku, nebude se jednat o zánětlivou sekreci. Odbourejte zcela kravské mléko a produkty z kravského mléka. Sekrece by měla během jednoho měsíce odeznít.

      • Re: Re: Výtok

        dobr den. Reagujem na vasu radu.A nedalo by sa to nahradit niecim inym, pretoze mliecne vyrobky mam rada a neviem cim by som nahradila mlieko v jedlach.Viete mi poradit?dakujem

        Reagovat29.03.2013 16:54 od Petra
        • Re: Re: Re: Výtok

          Žïvočišné mléko můžete nahradit obilnými mléky, jako je ovesné, kukuřičné, sojové, pohankové nebo rýžové. Smetanu můžete využívat sojovou a sýry např. sojové Tofu. To vše nakoupíte v prodejnách zdravé výživy.
          S tou výživou je to složitější. Nevím zda Vám Váš gynekolog řekl, že pokud trpíte vodnatými výtoky nezánětlivého původu, neměla by jste jíst potraviny přinášející tzv. chlad do Vašeho organismu, to je syrovou zeleninu (s výjimkou česneku, zázvoru, pažitky a kopru) a ovoce (s výjimkou lesních plodů a hroznového vína), neměla by jste pít studené nápoje, džusy, černý čaj (dobrý je naopak zázvorový a skořicový čaj), neměla byste jíst zmražená jídla a jídla obsahující bílý cukr. Vhodné jsou ořechy, pistácie nebo kaštany. Z masa se doporučují ryby a dary moře. Zkuste to na pár týdnů a určitě sama pocítíte zlepšení.

  • Vaginalni vytokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den mam problem uz 2 mesice mam vytok barvu ma bilou az dopruhledna takova kalena jine priznaky nemam zadne svedeni ani tolik nezapacha chtela bych se zeptat co to.muze byt dekuji za odpoved byla bych rada kdyby prisla i na email. Jeste dodam mences jsem jeste nemela. Dekuji Klara

    Reagovat19.03.2013 22:49 od Klara
  • bakterie e coli v pochvěRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore,
    tento problém mě trápí už 7 měsíců.Gynekolog mi při stěru našel e.coli v pochvě, tak jsem na to dostala nějaké globule do pochvy, to mi vůbec nepomohlo, tak jsem dostala velmi silná antibiotika. Hned po jejich dobrání se mi udělala cysta v Bartoliniho žláze, musela jsem tedy na operaci, při které mi tuto žlázu vyčistili. Šla jsem opět ke gynekologovi a ten mi udělal další stěr. Bohužel e.coli jsem v pochvě stále měla a navíc mi přibil i streptokok. Dostala jsem opět antibiotika a 3 dny po jejich dobrání jsem dostala akutní zánět Bartoliniho žlázy, takže další operace. Jsem zoufalá a nevím, co mám dělat. Laktobacily beru už téměř rok, minimálně 6 let se po každé stolici myju a utírám se už od dětství od pochvy nahoru. Tanga nosím a občas provozuji i anální styk, takže jsem to mohla dostat díky tomu, ale vždy používám kondom a střídám kondomy při stycích. Opravdu potřebuji poradit, mám pocit, že doktoři to vůbec netrápí a to už jsem to řešila tak s 5 různými. Prosím,poraďte.

    Reagovat09.03.2013 09:51 od Klára
    • Re: bakterie e coli v pochvě

      Bakterie Escherichia coli je kultivačně nejčastější aerobní bakterií, vyskytující se v poševních stěrech. 5x častější je u žen s výtoky, který je doprovázen hnilobným zápachem. U onemocnění charakterizované těmito příznaky se doporučuje 14 denní lokální aplikace klindamycinu, eventuálně je možné absolvovat i celkovou léčbu klindamycinem. Je třeba si uvědomit, že onemocnění nereaguje na léčbu metronidazolem.
      Samostatná přítomnost bakterie Escherichia coli bez příznaků výtoku je spornou indikací k léčbě antibiotiky, z důvodu současné likvidace přirozených laktobacilů v poševním prostředí.
      Aplikace preparátu s laktobacily se k léčbě v současné době příliš nedoporučuje, laktobacily obsažené v preparátech nejsou ty, které se vyskytují v pochvě zdravé ženy. Spíše se doporučuje aplikace kyseliny mléčné, která vytvoří snížením pH přirozené prostředí s potlačením růstu patogenů.
      Absces Bartholinovy žlázy je nepříjemná záležitost, v době akutní ataky však žlázu extirpovat nelze a provádí se incize a drenáž. V případě cysty Bartholinovy žlázy se naopak provádí její celá extirpace s následným sešitím operovaného místa.

  • Bolest jizvy 3 měsíce po operaciRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore.V prosinci jsem absolvovala laparoskopickou gynekologickou operaci,jelikož jsem měla strašný zánět. Od včera večera mě strašně začla bolest jizva,kterou mám tak 3 cm od pupíku. Také mám i před ms a bolí mě v podbříšku.Je možné že to třeba spolu může souviset? Jizva mě bolí při každém pohybu a je to taková štiplavá bolest. Děkuji

    Reagovat08.03.2013 08:26 od Zuzana
    • Re: Bolest jizvy 3 měsíce po operaci

      Bolest v jizvě je důsledkem laparoskopické operace a měla by časem odeznít. Pokud do půl roku bolest neodezní, bylo by vhodné kontrolní vyšetření se zaměřením na zjištění příčiny bolesti.

  • Dobrý den, chtěla jsem poprosit o...Rozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu.
    před rokem jsem se léčila s cystami (byly dvě, jedna měla v průměru 6 cm, druhá 8cm), ale to už je v pořádku (snad), před půl rokem mě začalo trápit dost silné až bolestivé svědění v oblasti poševního vchodu a tvarohovitý výtok, tak jsem to vždy přeléčila gynopevarilem a začala jsem při mytí používat lactacyd, ale už cca tři měsíce mě trápí další problém, dost silná bolest při pohlavním styku, při pronikání penisu do pochvy, to tak strašně bolí, brečím bolestí.zkoušela jsem už i lubrikační gel, ale ten mě při použití strašně moc pálil, a bylo to snad ještě horší. trápí mě to, nevím co s tím.chystám se k lékaři, ale bojím se aby mi neřekl že si jen vymýšlím.ale chci to nějak vyřešit, nechci aby mě to trápilo už ani den natož třeba měsíce....budu moc ráda za jakoukoliv odpověd nebo radu co s tím...

    Reagovat25.02.2013 22:52 od Kateřina
    • Re:

      Váš problém souvisí s poševním zánětem a je třeba jej léčit, nejlépe ve spolupráci se zkušeným gynekologem, orientovaným v této problematice. Připraví Vám terapii přímo pro Vás, která samozřejmě nebude krátká, ale pokud budete trpělivá, během pár týdnů potíže zcela vymizí. Budete potřebovat léky na recept, bez lékaře se tedy neobejdete.

      • Re: Re:

        Moc Vám děkuji Pane doktore, k lékaři už jsem se objednala, chci svůj problém vyřešit co nejdříve.Když tak napíšu, jak jsem dopadla.

        Reagovat27.02.2013 18:51 od Kateřina
  • CloginRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, momentálně mi byla zjištěna kvasinková infekce a řeším to výplachy Clogin. V létaku jsem se dočetla o preventivním užívání ale chci se zeptat jestli clogin mohu používat i víc dnů za sebou pokud mám problémy. Děkuji moc za odpověď a přeji Vám hezký zbytek dne :) .

    Reagovat23.02.2013 14:14 od Johanka
  • svědění a otokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den p. doktore, potřebovala bych poradit od úterý používám antibiotika a včera večer tj.čtvrtek se dostavilo hrozné svědění,pálení a otok stytkých pisků. Můžete mi prosím poradit co stím??? Je to dost nepříjemné. Včera jsem si začala dělat výplachy Rosalginem a koupila jsem si Femigel.

    Děkuji za radu K.

    Reagovat22.02.2013 11:41 od K.
    • Re: svědění a otok

      Důsledkem užívání antibiotik je kvasinkový zánět. Nejvhodnější je Clotrimazol krém a Clotrimazol vag. tbl. 6x100 mg. Postižená místa potírejte 2x denně krémem po dobu 12 dnů a čípky užívejte vždy na noc po dobu 12 dnů.
      Potíže ustoupí již během prvních 3-4 dnů.

  • svědění a LocoidRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, v příbalových informacích mastičky Locoid Lipocream, kterou používám na obličej, je napsáno, že by se neměla používat v případě svědění v genitání oblasti. Je možné, že to mastička nějak ovlivňuje? Měla bych ji v případě svědění vysadit?

    Reagovat29.01.2013 10:14 od Zuzana
    • Re: svědění a Locoid

      Dobrý den.
      Myslí se tím, že se nesmí používat „na“ uvedené svědění. V obličeji jí používat můžete i v čase, když máte svědění v genitální oblasti. V každém případě, tyto další potíže byste asi měla konzultovat s gynekologem (příp. praktikem, podle toho, kde v uvedené oblasti Vás svědí)

  • zánětyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den,má partnerka ma dost často problém s výtokem,pálením svěděním atd,lečení trva docela dluho,chtěl bych se zeptat co může udělat partner aby tyto záněty neopakovali,jaká vyšetření případně léčbu bych měl absolovovat abych měl jistotu že to není chybou z mé strany,děkuji mnohokrát za odpověď.

    Reagovat28.01.2013 14:24 od Milan
  • účinky MacmirorRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, jsem v 15 tt a na vziklou bakteriální infekci mi gynekoložka předepsala Macmiror mast. Aplikuji 1x, a to na noc. Po celý den mi pak z pochvy vytéká nejen mast, ale jakoby navázané hrudky až chuchvalce s lehce nahnědlou barvou. Co to může být? Pálení, svědění či bolesti nemám.

    Reagovat26.01.2013 15:27 od Stef
  • Femibion IntimaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dlouho trpím na různé přemnožení bakterií, at jsou to kvasinky nebo něco jiného. Lékařka mi doporučila zkusit nový přípravek Femibion. Začala jsem ho užívat hned po menstruaci, jak je napsané v příbalovém letáku, ale po aplikaci druhé tubičky gelu se mi v pochvě objevily bíložluté žmolky, nic mne však nesvědí a pár dní před začátkem této "léčby" femibionem jsem neměla žádný problém. Mohl by to být nějaký nežádoucí účinek? Zase nějaké kvasinky? Mám jít hned k lékařce nebo dobrat celý femibion a počkat co to udělá?

    Reagovat20.01.2013 17:52 od Pipi
    • Re: Femibion Intima

      Je pravděpodobné, že i přes užívání přípravku Femibion došlo opět k pomnožení kvasinek. Proto by jste raději měla navšítvit svou gynekoložku.

  • VýtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Pane doktore tak píšu ještě jednou, výtok se mi zdá že nemám skoro žádný, jen mi příjde že smrdí po acetonu.Co to může znamenat? Nedávno jsem se i léčila se záněty močových cest.
    Děkuji

    Reagovat14.01.2013 16:04 od Zuzana
    • Re: Výtok

      Ve Vašem případě je nutno provést gynekologické vyšetření k objasnění potíží. Pokud potíže ustupují po antibioticích, mohlo by se jednat o bakteriální zánět, je třeba však vyloučit lichenoidní změny.

  • SvěděníRozbalit (reakcí: 0)Sbalit (reakcí: 0)

    Dobrý den. Pane doktore prosím Vás co by to mohlo být? Už mě docela dlouho, sice s přestávkami kdy mě to jednou svědí a pak třeba nikoli a mám delší dobu klid (třeba když jsem jedla Isoprinosine nebo ATB tak mě to nesvědilo) tak mě svědí poštěváček na pravé straně, jakoby v tom malém záhybu. Je to docela nepříjemné. Kvasinkový výtok nemám. Prostě mě svědí jen ta jedna část poštěváčku, není tam ani žádný pupínek prostě nic, jen mě to svědí.

    Reagovat14.01.2013 15:45 od Zuzana
  • streptokok a laktobacilóza?Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, již 5 měsíců mě trápí úporné pálení pochvy, svědění moc ne, výtok někdy žádný, někdy bílý.Doktorka nejdříve předepisovala vše možné na mykózu- nikdy nic nezabralo ani na chvilku. Po poslední kultivaci ale zjistila streptokoka, opět nasadila nějaké globule-polygynax, ale žádná změna.opět veliké pálení. Slyšela jsem však i o laktobacilóze , nemůže jít o toto, a proto moje léčba mykóz takto selhává? Nebo je to vzhledem k nálezu streptokoka vyloučeno. Sladké moc nejím, hlavně zeleninu, žiji poměrně zdravě.HA beru 7 rokem, nikdy jsem ale tyto problémy neměla.

    Reagovat08.12.2012 15:26 od T.
    • Re: streptokok a laktobacilóza?

      Pokud by se jednalo o laktobacilozu, vyšel by ze stěrů lactobacilus masivně. U streptokoka zabírá velice dobře Macmiror vag. globule nebo Macmiror vag. krém. Pokud by toto nezabralo, pak je třeba léčit dle výsledků kultivace, kde máte stanovenu citlivost streptokoka na jednotlivé léky.

  • Začínám být v koncích. Moje slečna...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Začínám být v koncích. Moje slečna dostala před necelými třemi lety na kolejích zánět močového měchýře. Bolelo jí to tak, že nemohla chodit. Od té doby má problémy¨. Jednou to jsou kvasinky, tak jí dají léky. Pak jde na kontroĺu a má tam streptokoka, dají ji macmiror a pak jí řeknou ať přijde na kontrolu za půl roku. HA nebere, takže kondom. Při sexu jí to furt bolí a pálí a já jsem už z toho úplně zoufalej. Taky má někdy bělavý výtok, taky jí gynekoložka říkala, že má zkrácený vaz na vaječníku, pak jí zase řekne, že to byla "jen" cysta. Bože poraďte nějak.

    Reagovat21.11.2012 11:22 od Zoufalec
    • Re:

      Vaše přítelkyně musí změnit životní styl. Musí se zcela vyvarovat stresu,více odpočívat a relaxovat. Je třeba, aby pracovala na svém imunitním systému. Musí zcela odbourat sladké, alkohol, slaná a kořeněná jídla. Je třeba se vyvarovat bílého pečiva a bílé loupané rýže. Vhodné je svěřit se po péče nutričního terapeuta. Ten Vaší přítelkyni připraví vhodný jídelníček, tak,aby se mohla vrátit k normálnímu způsobu života.

  • Dobrý den, chtěla bych se zeptat....Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Trápí mě urputné svědění v okolí pochvy a klitorisu, Stydké pysky mi vždy otečou a objeví se mi na nich vyrážka s takovými výraznými červenými tečkami. Která ovšem během několika málo dnů zmizí, svědění přetvrá.Nemám žádný neobvyklý výtok. Tento problém se opakuje každý měsíc v týdnu po menstruaci...jakmile beru dvě balení HA za sebou, nemám problém do dalších měsíčků. Co by to mohlo být. Po gynekologii běhám už asi rok dost často, zpočátku to bývaly kvasinkové infekce, nedávno jsem donutila svoji doktorku aby mi udělala všechny možné stěry, abychom zjistili co mě tedy trápí, všechny včetně kvasinek vyšli negativní. Vyzkoušela jsem všemožné přípravky, od mastí na různé kvasinky a plíšně až po Candivac.

    Reagovat16.11.2012 18:12 od I
    • Re:

      Váš problém může souviset s oslabenou imunitou. Zkuste svou obranyschopnost posílit. Odbourejte stresy, vyvarujte se zcela alkoholu, sladkého, kořeněného jídla a bílého pečiva. V době mestruce vždy užijte 1 kapsli perorálního antimykotika (Mycomax, Mycosyst,Forcan). Efekt se dostaví během několika měsíců.

  • Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda dva dny po použití zavaděcích tablet clotrimazol mohu jít na preventivní prohlidku ke gynekologovi...gynekolog nevi,že je užívam,zbyly mi z předchozí léčby.děkuji za odpověď

    Reagovat12.11.2012 20:33 od jana
  • Dobrý večer, chtěla jsem se Vás...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý večer, chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor, zda mohu na doporučení svého gynekologa užívat přípravek Globulus cum natrio tetraborico 0,6 csc když kojím. V příbalovém letáku jsem se ale dočetla, že se přípravek při kojení užívat nesmí. Děkuji za Vaši odpověď.

    Reagovat27.09.2012 00:35 od Drábová Lucie
  • vhodná specialzaceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    s vaginálním výtokem byla partnerka léčena na stafylokoka širokospektrými antibiotiky. Mně subjektivně nic nechybí a cítím se zcela zdravý. Chtěl bych se nechat vyšetřit, abych vyloučil případné opakování problému mou vinou. Předpokládám, že jsme si dlouhodobě věrní. Poraďte prosím, na kterého specialistu se obrátit. Nechtěl bych se jen preventivně cpát nějakými antibiotiky, ale být skutečně vyšetřen...

    Reagovat29.08.2012 07:17 od Tomáš
  • AntikoncepceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, beru antikoncepci Lindynette 20. Vždy začnu v pondělí, beru ji tři týdny a pak na týden vysadím. Vysadím ji v pondělí a vždy ve čtvrtek( po 3 dnech ) dostanu menstruaci a mám ji až do neděle. Potřebovala bych poradit, jak to udělat, aby mi menstruace nevycházela na víkend?:-( Třeba začít brát další platíčko až od čtvrtka a ne od pondělí.. šlo by to?:-)

    Reagovat27.08.2012 22:58 od martina
    • Re: Antikoncepce

      Můžete takto antikoncepci posunout, ale 1. měsíc nebude fungovat spolehlivě, takže se budete muset chránit ještě jinak. Také může dojít k nepravidelnému špinění v 1. měsíci.

  • Zanet pri ATB a menstruaciRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den,moc prosim o radu,co mam delat. Dostala jsem antibiotika na anginu,hodne trpivam na zanety,proto jsem ihned zacala uzivat i lactobacily,druhy den jsem dostala menstruaci,ale tae zanet,citim svedeni,paleni,ale menzes budu mit jeste tak 5-6 dni,co mam delat,kdyz na vsech vag,tbl.pisi,ze se neuzivaji pri menstruaci? Nedokazi si predstavit cekat 5-6 dni,nez skoncim menzes. Dekuji moc

    Reagovat27.08.2012 19:54 od Zuzana
  • E.ColiRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    mám opakované problémy s výskytem kvasinek, streptokoka a střevní bakterie v pochvě. Podařilo se nám nyní zbavit se kvasinek a streptokoka, ale nadále přetrvává výskyt střevní bakterie (nenosím tanga, dodržuji hygienu, nemám anální sex). Paní doktorka mi doporučila koupit si výplachy Clogin. Ty jsem ale už měla a nepomohly mi. Přijde mi to, že jen vyhazuji peníze oknem a k ničemu to nevede. Mám doma koupený Femifit a chtěla jsem se zeptat, jaký je ve srovnání s Cloginem, jestli ho tím můžu nahradit.

    Reagovat24.08.2012 14:49 od Bára
    • Re: E.Coli

      Určitě můžete Femivitem nahradit Clogin. Femivit by měl zajistit správné poševní pH a dostatečnou koncentraci lactobacilu v poševní sliznici.

  • PMSRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore,chci se jen zeptat zda existují nějaké přípravky, nebo léky na PMS? já totiž před ms docela dost trpím PMS jsem hodně protiná,nervozní,vadí mi kde co atd...Děkuji

    Reagovat24.08.2012 07:27 od Zuzana
    • Re: PMS

      K potlačení příznaků premenstruačního syndromu se používají přípravky Agnucaston nebo Mastodynon. Jsou volně prodejné a jsou nehormonální, založené na přírodní bázi. Koupit je dostanete v lékárně.

  • Duomox 500Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, beru antikoncepci Lundynette 20, ale kvuli angíně musím 7 dní brát antibiotikum Duomox 500. Chci se zeptat, po jak dlouhé době bude moje antikoncepce zase plně účinná?:-)

    Reagovat11.08.2012 13:09 od martina
    • Re: Duomox 500

      Duomox patří mezi penicilinová antibiotika, která snižují účinnost antikoncepce. Po dobrání poslední tablety Duomoxu by jste ještě 7 dní měla užívat jiný způsob antikoncepce. Až po 7 dnech po dobrání poslední tablety bude antikoncepce opět plně účinná.

  • Dobrý den pane doktore, zajímalo by...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, zajímalo by mě, pokud přijdu na gynekologii s problém ohledně bílého výtoku, který nezapáchá, nesvědí a nedoprovází ho žádné jiné potíže, tak na jaké všechny choroby gynekoložka dělá testy? Takový výtok může přeci symbolizovat nesčetně mnoho pohlavních chorob. Děkuji za odpověď.

    Reagovat07.08.2012 00:17 od Gabriela
    • Re:

      Výtok, který nezapáchá a nesvědí nebývá zánětlivého původu. Záleží na vaší sexuální anamnéze, na jejímž základě lékařka rozhodne jaká vyšetření by jste měla podstoupit.

  • Dobrý den,již několik měsíců se...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,již několik měsíců se potýkám s nepříjemným výtokem a s nepříjemním svěděním v oblasti od konečníku směrem dolů.Při poslední návštěvě gynekologa mi byla předepsána antibiotika Ofloxin,mast Lomexin a globule Macmiror Complex 500.Mám již skoro léky využívané ale svědění absolutně neustoupilo a tato oblast je stále hodně zarudlá.Mohl by jste mi prosím Vás poradit co s tím?Předem děkuji

    Reagovat24.07.2012 20:45 od Denisa
    • Re:

      U svědění které popisujte bývá nejčastěji příčinou mykoza. Proto bych doporučoval antimykotickou terapii spolu s antimykotickou dietou a dodržováním životosprávy. Před zahájením léčby by měl váš lékař vyloučit lichen sclerosus, který se léčí odlišným způsobem. Pokud se rozhodnete pro antimykotickou terapii, pak je nutné zvolit dlouhodobou medikaci tak, aby se zabránilo recidivě.

  • Dobrý den, již několik let bojuji s...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, již několik let bojuji s kvasinkovymi infelcemi, bylo mi předepsána spousta lékáa mastiček a stále se to vrací.Vždycky mám tak měsíc pokoj a je to zpět. Dokonce jsme s tím bojovala celý první trimestr těhotenství a ted je tomu měsíc co jsem byla na přerušení těhotenství ve 20týdnu a opět se začaly objevovat příznaky (zarudnutí, svěděcí a mírný výtok). Mohl by jste mi poradit nebo doporučit nějkou léčbu která by opravdu už definitivně zabrala?? Co dělám špatně něbo v čem tomu předcházet??Chtěli by jsme se pokusit o nové dítě ale mám strach že mě to bude opět pronásledovat. Moc děkuji za pomoc Petra

    Reagovat28.06.2012 14:29 od Petra
    • Re:

      Aby jste se definitivně zbavila kvasinek, musíte dodržovat životosprávu. Zcela odbourejte sladké, alkohol, bílé pečivo a ostrá jídla. Vyvarujte se stresu a stresových situací. Po dobu 4-6 týdnů užívejte Clotrimazol 100 vag. tbl. 0-0-1. Léčba chronické kvasinkové infekce je vždy léčba dlouhodobá a vyžaduje trpělivost nejen vaši, ale i vašeho gynekologa, který léčbu povede.

  • Cicatridina v těhotenstvíRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Vážený pane doktore, jaký máte prosím názor na zavádění čípků Cicatridina ve 13. týdnu těhotenství? Byly mi doporučeny na zlepšení povrchového krvácení čípku, ale zaráží mne, že obsahují rostliny, které jsou v těhotenství kontraindikované třeba kvůli překrvení malé pánve. (Aloe, Pupečník, Tea tree). Nevím však, jak je to při zevní aplikaci do pochvy a tak mám obavu. Děkuji.

    Reagovat27.06.2012 13:59 od Maketa
    • Re: Cicatridina v těhotenství

      Bezpečnost užívání čípků Cicatridina nebyla testována, tudíž relevantní informace nejsou k dispozici. Záleží jen na Vás, zda čípky budete užívat.

  • bolest při sexuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je mi 20 a měla jsem zánět, na který mi paní doktorka předepsala Jenamazol a nějaké globule, nyní mám ale problémy při pohlavním styku ze začátku mě to bolí a po styku hrozně pálí (bolí) skoro se to nedá vydržet, ale jinak už žádné problémy jako je svědění nebo výtok nemám, myslíte, že je možné, že jsme začali s milováním moc brzo, že zánět ještě nebyl doléčený? Mám zase začít užívat Jenamazol? Jak dlouho máme sexuálně abstinovat? Moc děkuji za odpověď.

    • Re: bolest při sexu

      Po léčbě vaginálními globulemi a krémem je vhodné s pohlavním stykem vyčkat přibližně 10 dnů. Je to doba nutná k obnově přirozené vaginální mikroflory po předchozín terapii. Pokud Vám Jenamazol pomáhá, pak jej užívejte ještě 5 - 7 dnů.

  • lichen sclerosusRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    ve 33 letech mi byl diagnostikován lichen sclerosus. Moje gynekoložka mi předepsala kortikoidovou mast, která mi vůbec nezabírá, naopak mi připadá,že vše pouze zhoršuje. Existuje nějaký přípravek, který by mi pomohl v akutních problémech? Mám už třetí den popraskanou pochvu, tudíž velmi bolestivé močení. Zkoušela jsem Fungicidin, Framykoin, Bepanthen, ale nic nezabralo. Děkuji moc za odpověď

    Reagovat11.06.2012 13:08 od
    • Re: lichen sclerosus

      Lichen sclerosus je nepříjemné onemocnění, kde zabírá opravdu pouze kortikoidní mast. Efekt se dostaví až po 2 týdenním užívání. Důležité je ale vědět, že se opravdu jedná o lichenoidní oněmocnění. V případě, že by diagnoza byla mylná, pak kortikoidy nezaberou. Pokud vás svědění rodidel budí ze spaní, je dobré na noc přidat Dithiaden tbl.

  • Dobrý den :)Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Mám zápal plic a beru už druhé antibiotika a bojím se,že opět dostanu vaginální mikozu.Myslite,ze tomu muzu predejít,kdyz beru kazdý den lactobacylus a také candivak ?Budu ráda za Vaši odpověď :).

    Reagovat09.06.2012 21:49 od anonym
  • Nález na cytologiiRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den.
    Minulý týden jsem byla na preventivní roční prohlídce u svého gynekologa. Tento týden mi bylo sděleno, že nevyšly zcela dobře cytologické testy. Doktor mi předepsal užívat poševní tabelty Klion-D 100. Bohužel mi přesně nebylo sděleno, co bylo na testech špatně. Podle tabletek se jedná o bakteriální vaginózu. Doktor mi sdělil, že po léčbě je třeba cytologické vyšetření opakovat a kdyby bylo stále špatné, bylo by třeba odebrat v celkové narkóze buňky a předejít tak případně karcinomu. Nevím nyní tedy, na čem jsem. Mám se obávat rakoviny? Doktor mě svým sdělením vyděsil a obávám se výsledků příští cytologie. Ráda bych se zároveň zeptala, čím jsem si tuto vaginózu mohla přivodit - bohužel jsem si žádných příznaků vůbec nevšimla a byla odhalena jen díky preventivní prohlídce. Sexuálně žiju 4 roky a po celou dobu mám stálého přítele, se kterým dbáme na hygienu.Mockrát děkuji za odpověď.

    • Re: Nález na cytologii

      Dobrý den,
      zřejmě byl stěr překryt bakterilní vaginozou. Je předpoklad, že po přeléčení bude stěr čistý a v pořádku. Bakteriální vaginoza je způsobena tím, že patogenní kmeny přerostou ty fyziologické. Jako prevence je dobré užívat vag. tbl. s lactobacilem. Rakoviny se tedy obávat nemusíte, ta by byla vidět již v prvních stěrech.

  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je mi 18 let a již pár let mě trápí vaginální výtok. Jedná se hrudkovitý, silně zapáchající, zbarvený výtok. Opravdu mě to moc trápí, protože je to v životě velice nepraktické. Stydím se za to před přítelem, především, co se týče ohledně sexu. Byla bych moc ráda, kdyby jste mi nějak poradil. Předem moc děkuji mam z toho docela strach, abych mohla mít jednou děti popř. jestli nějsem nějak nemocná...

    Reagovat21.05.2012 19:14 od Ema
  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    i já bych na Vás měla dotaz. Již několik let trpím na vaginální výtoky,které jsou naprosto pravidelné,tedy neustálé. Moje paní gynekoložka mi vždy řekne,že stěry nic neukázaly, tudíž jsem v pořádku. Zkusila jsem mnoho přípravků jako je canesten vag.tablety, ale nikdy mi nic nepomohlo. Ona říká, že je to normální, mě to normální moc nepřijde, když je výtok tvarohový a zapáchající.
    Jsem z toho již zoufalá a v mém osobním i sexuálním životě mě to obtěžuje.
    Existuje tedy nějaký lék volně v prodeji,který mě mého problému může nadobro zbavit?
    Moc Vám děkuji.
    Lenka

    Reagovat20.05.2012 15:59 od
    • Re: výtok

      Dobrý den,
      lék, který by Vás nadobro zbavil problémů neexistuje. Zkuste zapracovat na své imunitě. Vyvarujte se stresu, sladkého a alkoholu. Užívejte pravidelně a dlouhodobě přípravky s lactobacilem, uvažujte o kůře Wobenzymem.Pokud se objeví průkaz kvasinek ve stěrech, pak užívejte Canesten minimálně 3 týdny. Krátkodobé kůry jsou u chronických pacientek neúčinné.

  • infekceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore,
    Chtěla bych se zeptat, vyskytl se u mě problém. Byla jsem na kontrole u paní doktorky. ta mi řekla, že jsem v pořádku, ale pak podle výsledků z cytologie mi zjistili nějaké zánětlivé změny. Pani doktorky mi jen napsala, že se mám dostavit za 6 měsíců na kontrolu. Bohužel ted se mi mezi stehnem a pyskem objevilo svědění, takový flek, který jeden den svědí a pak se mi ta kůže z tohoto místa sloupe a takhle se to stále opakuje.
    Nevím co stím mám dělat, můžete mi prosím poradit ?
    Předem děkuji za odpověď.

    Reagovat20.05.2012 15:47 od Markéta
  • herpes genitalisRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den,

    prave dobiram tabletky Herpesin na genitalni opar. Lecbou jsme prosli s pritelem oba, infekci jsme meli poprve, ackoliv jsme spolu rok. Pritel pri studiu VS trpel na opary, ja zadny nikdy nemela, ale myslim, ze presto mohu mit pasivne vir v sobe? (setra na ne trpela a ja klidne mohla pit z jedne lahve s ni a nikdy nic!)
    Protoze mi ma gynekolozka herpes spatne diagnostikovala a zacla me lecit GynoPevarylem na kvasinky, infekce postoupila a ja si prosla pekne celym stadiem genitalniho oparu. Mozna pro to jsme ted tak vydesena z pripadneho znovuonemocneni!
    Chtela bych se zeptat, ktere faktory mohou virovou infekci podporit? Oba jsme byli nastydli, pritel ve stresu, ja po menstruaci, navic po lecbe antibiotiky na zanet mocovych cest. Prevdepodobne je toto vse pricinami?
    Je pravda, ze ted tento vir mame oba v sobe, byt pasivne, a situace se velmi pravdepodobne bude opakovat, kdyz budem mit oslabenou imunitu atd...?
    Dekuji mockrat za odpoved!!!

    Reagovat17.05.2012 21:30 od
    • Re: herpes genitalis

      Virus Herpes genitalis se aktivuje oslabením imunity při stresu, nachlazení, užívání antibiotik a často při menstruaci. Vrací se relativně často. Virus máte v sobě doživotně a je sexuálně přenosný. První ataka bývá většinou nejsilnější. Často se vrací i v těhotenství. Pokud budou výsevy puchýřků v době porodu, musíte rodit císařským řezem kvůli rizika infekce plodu.

  • těhotenství a náhradní sladidlaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, v předchozím dotazu jsem Vám psala o mých problémech s kvasinkami v těhotenství. Nevím zda je tento dotaz vhodný do vaší poradny, ale třeba mi poradíte. Držím podle vaší rady nízkosacharidovou dietu. Je to ale těžké :-) a mám samozejmě chuť na sladké. Při hledání informací na internetu jsem narazila na přírodní sladidlo stévii, které alespoň trochu řeší můj problém jak nehřešit proti pravidlům diety. Nikde však nepíší o (ne)vhodnosti jeho užívání v těhotenství. Všude se uvádí, že je na rozdíl od umělých sladidel netoxické a v Japonsku již dlouho používané.
    Mohu tedy stévii používat?
    Ještě jednu děkuji za Vaše odpovědi a omlouvám se zda sem tento dotaz nepatří. Tesařová M.

    Reagovat15.05.2012 04:13 od Monika Tesařová
    • Re: těhotenství a náhradní sladidla

      Dobrý den,
      s užíváním Stevie v těhotenství nemám zkušenosti, v České republice dosud nebyla provedena studie, která by se mohla k účinku Stevie na graviditu vyjádřit.

  • těhotentví a kvasinkyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, znovu mám na Vás několik dotazů. Jsem v 14 týdnu těhotenství, od počátku mě sužuje kvasinková infekce (trápily mně i před otěhotněním). Doporučil jste mi G-sůl a nizkosacharid. dietu (1. trimestr jsem přežila, ale bez valného úspěchu). V 12. týdnu jsem dostala Clotrimazol (6tbl. a krém). Celkem to zabralo (zmírnění pálení, svědění a výtoku), ale zcela OK to není. Stále držím dietu a mažu se stále zevně raději Clotrimazolem. Nevím, zda infekce zcela nezmizela nebo je jen sliznice poškozená neustálými infekcemi (sliznice stále na dotek citlivá a suchá i přes mírný výtok).
    Dotaz: Co mohu udělat ke zlepšení hojení sliznice (těla)? Jedné paní jste doporučoval přípravek CICATRIDINA. Byl by vhodný? Nebo něco jiného? Znovu G- sůl, nějaké preventiv. gely (čípky) s laktobacily, bylinkami a kys. mléčnou nebo něco s tee tree oilem? Některé ale nedoporučují v těhotenství, někde nepíší nic. Taktéž Aloe vera šťávu z listů nedoporučují (užívaní - per os).
    Děkuji Vám moc!!!

    Reagovat15.05.2012 03:59 od Tesařová Monika
    • Re: těhotentví a kvasinky

      Dobrý den,
      vyzkoušejte vag. tbl. Cicatridina na 10 dnů a pak vag. tbl. s lactobacilem. Pokud se budou mykozy vracet, opakujte Clotrimazol vag. tbl + creme. A zkuste vydržet s dietou.

  • KrváceníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    chci se zeptat, zda je normální nebo běžné, že po preventivní gynekologické prohlídce mám slabé krvácení?
    Změnila jsem gynekologa,dnes jsem byla na prohlídce a tohle se mi stalo poprvé.
    Prosím o radu.

    Reagovat14.05.2012 18:14 od Nena
    • Re: Krvácení

      Dobrý den,
      krvácení po gynekologické prohlídce je časté a vyskytuje se v cca 60 % případů. Příčinou je stěr na cytologické vyšetření z děložního čípku v souvislosti s prevencí rakoviny děložního čípku. Stěr se má odebírat ostrým kartáčkem tak, aby se získalo co nejvíce buněk. Stěr se provádí 1x do roka. Krvácení ustává do 48 hodin.

  • VýtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Mám dotaz. Mívám často bílý, občas nazelenalý výtok. U gynekoložky jsem byla asi 3 měsíce zpátky. Dělala mi výtěr, po dalším měsíci přišly výsledky a vše bylo v pořádku. Předepsala mi antikoncepci. A teď ji beru už 3 měsíc a zdá se mi, že je výtok o hodně silnější a téměř každý den. Občasné svědění mám normálně (už před prohlídkou u gynekoložky; stejně jako výtok - ale výtěr přece neukázal žádný problém). Ale nijak mi to nevadí, zdá se mi to úplně normální... nepociťuju žádné jiné problémy. Jen občas bolesti (řezání v oblasti pochvy - z vnějšku) po pohlavním styku, ale takhle jsem to měla taky vždycky, takže to už taky špatně nevnímám... Může být příčinou toho silného skoro každodenního výtoku třeba ta antikoncepce? Nic jiného mě nenpadá, když gynekoložka nic jiného nenašla. Za pár dní tam jdu, zkusím se poptat, ale chtěla jsem se zeptat i jinde na názory a jiné zkušenosti. Děkuji za odpověď.

    • Re: Výtok

      Dobrý den,
      Váš výtok může souviset se změnou hormonální situace Vašeho těla po nasazení antikoncepce. Pokud máte v pořádku kultivaci poševních sekretů, nemusíte se ničeho obávat.

  • Bolest a svěděníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Poslední tři dny mám problém s bolestí a svěděním kolem pochvy a vnitřních stydkých pysků. Hlen je bílí a hustší než normálně. Mám prvního sexuálního partnera a ten problém žádný nemá. Beru druhým měsícem hormonální antikoncepci. děkuji za odpověď.

    Reagovat12.05.2012 21:07 od kristka.12@seznam.cz
    • Re: Bolest a svědění

      S největší pravděpodobností se jedná o kvasinkový zánět. Kupte si lékárně Canesten vag. tbl a Canesten krém. Oba preparáty jsou volně prodejné. Vag. tabletu užijte jednorázově na noc a krémem potírejte postižená místa 2x denně po dobu 7 dnů. V užívání hormonální antikoncepce pokračujte. Do budoucna se vyvarujte stresu, alkoholu a sladkostí - potíže se mohou opakovat.

  • BolestRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už přes půl roku, tedy od začátku pohlavního života mě trápí bolesti při pohlavním styku. Byla jsem u gynekologa, řekl mi, že jsem zcela zdravá mám jen velmi úzkou pochvu. Také mi řekl, že se s tím nedá nic dělat, ale že by se to časem mělo samo spravit. Problém je, že je to pořád stejné. Ani používání gelu nepomáhá. Ze začátku je to bolestivé nejvíc, pak je to lepší a dá se říct, že je to i příjemné.. Ale po pár minutách to začně bolet a nikdy nezvládnu se s přítelem domilovat "do konce" pak už to bolí tak, že musíme přestat. Hrozně mě to trápí... Bolest je v okolí poševního vchodu, ne uvnitř. Myslím, že je to tím, že mám prostě moc stažené ty poševní svaly, tedy že ta bolest je opravdu způsobená tím, že moje pochva je prostě moc úzká.. Jinak dráždění prsty a nic podobného mi nevadí a orgasmu dosahuji poměrně rychle, jen s tím milováním mám problém:-( Poradíte mi, prosím??:-( Už jsem opravdu zoufalá..

    Reagovat08.05.2012 14:52 od Martina
    • Re: Bolest

      Váš problém je spíše psychogenního rázu a bude vyžadovat pohovor se sexuologem. Z hlediska gynekologického mohu doporučit jen užívání lubrikačního gelu do doby než se situace upraví. Pokud berete nízkodávkovanou hormonální antikoncepci, pak ji zkuste na čas vysadit.

  • Bolest při pohlavním stykuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, zhruba před rokem jsem často trpěla mikózami. Vše bylo gynekologem přeléčeno, ale od té doby mám problémy při pohlavním styku. Z důvodu nedostatečného zvlhčení používám lubrikant, ale i přes to je pohlavní styk velmi bolestivý, při zavádění penisu do pochvy cítím řezavou bolest. Všechna vyšetření u gynekologa dopadla negativně. Partnter podstoupil také vyšetření. Tento problém narušuje můj partnerský vztah. Budu velmi vděčná za jakoukoliv radu či doporučení.

    Reagovat07.05.2012 11:27 od Pavla
    • Re: Bolest při pohlavním styku

      Zkuste užívat vag. glob. Cicatridina, zlepšují hojení sliznice. Pokud užíváte horm. antikoncepci, pak ji na čas vysaďte. Pokud je Vám více než 45 let, nechte si provést hormonální profil. Někdy mohou být příčinou potíží nižší hodnoty estrogenů v krvi ženy.

  • těhotenství a kvasinkyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore ,měla bych několik dotazů. Jsem v 11. týdnu těhotenství a od jeho počátku mám kvasinkovou infekci (trápily mně intenzivně a opakovaně i před otěhotněním). Gynekolog mně léčil Dafneginem (globule, mast), ale nepomohl, a pak řekl že mi už dál nic v 1. trimestru psát nemůže, že to musím vydržet. Vy jste mi pak poradil alespoň koupele v G-soli a bezcukrovou dietu. Oboji jsem dodržovala a jakš takš to vydržela (výtoky a pálení však přetrvalo). Teď mi pan gynekolog napsal 6 tbl. a mast Clotrimazolu, že už ho můžu.
    Pomůže mi vůbec léčba 6ti tabletami, když jsem měla každoměsíční recidivy již před otěhotněním? Neměla by být léčba delší?
    Mohu mou léčbu farmaky nějak podpořit aby lépe zabraly (kromě té diety). Bojím se, že se kvasinky brzy vrátí nebo zase nevyléčí. Co Wobenzym nebo přípravky z Aloe vera. Jako těhotné mi nikdo nic radši nedoporučí a mého gynekologa doplňky nezajímají.
    Jakou léčbu by jste mi doporučil (napsa)Vy (léky, doplňky, jiná opatření..)? Děkuji mo

    Reagovat03.05.2012 14:35 od Tesařová Monika
    • Re: těhotenství a kvasinky

      Ve Vašem případě bych ve 2. trimestru nasadil Clotrimazol vag. tbl + creme na 2 týdny. Tuto léčbu bych zopakoval při recidivě. Wobenzym bych v těhotenství nepodal, protože nejsou poznatky o jeho užívání během gravidity. Výtažky z aloe vera mají zklidňující účinky a dají se užívat i v těhotenství neomezeně. Určitě se držte nízkosacharidové diety. Myslím si ale, že nejvíce zabere Clotrimazol - samozřejmě po 1. trimestru.

  • kvasinky,wobenzymRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    dokončila jsem užívání globulí na kvasinky a koupila si wobenzym, protoze na kvasinky trpim cca 1x3mesice.
    Poradíte mi,jak přesně wobenzym užívat, když ho nyní chci brát jako prevenci? nekde píší 3x 5 tablet, 3x3 tablety a nekde 2x8 tablet denne,dekuji

    Reagovat25.04.2012 14:12 od Lenka
  • 7 denní pauzaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore.Cystu kterou jsem měla mi praskla-díky bohu,jenže mě po ní bolel zřejmě vaječník,dostala jsem Entizoly.Od 16.4. mám 7 denní pauzu a čekám ms,ms stále nedorazila,místo nich mám kvasinkovou infekci, kterou lečím tbl candibene když ms nepřišla.Jenže už jsem z toho docela nervozní,protože nevím jestli mám najet 23.4. na další plato Jeanine.Vůbec nechápu proč ms ne a ne přijít,přece kvasinky nemůžou ovlivnit příchod ms nebo ano? Děkuji

    Reagovat19.04.2012 08:10 od Zuzana
    • Re: 7 denní pauza

      Kvasinky příchod menstruace ovlivnit nemohou. Jeanine je nízkodávkovaná antikoncepce, u které menstruace nemusí přijít každý měsíc, záleží na výšce sliznice dutiny děložní, kterou lze změřit sonografií.

  • Dobrý den, mám dotaz. Partner po...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, mám dotaz.
    Partner po pohlavním styku má pálení a udělají se mu fleky na přirození. Na kožním má vše v pořádku. Ted čekám na kultivaci na gynekologii. Trpím celý život výtoky, ale prý je to normální. Za rok jsem zhubla 13kg ze stresu nevím jestli to může s tím souviset. Jsem objednaná i na imunologii. Může mít alergii na můj poševní sekret? A dá se to vůbec léčit, nebo se stím nedá nic dělat. Děkuju za odpověď

    Reagovat16.04.2012 10:07 od Jiřina
    • Re:

      Dobrý den,
      nejčastější příčinou potíží, které se objevují u vašeho partnera jsou kvasinky. Zkuste po každém pohlavním styku potírat postižená místa 3x denně mastí Clotrimazol. Pokud potíže ustoupí, pak se opravdu jedná o mykotický problém.

  • Dobrý den,chtěla bych se zeptat...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat používám antikoncepci a stalo se mi že mám teď nahnědlý výtok a nemám žádné problémy svědění atd..Je možné že je to v důsledku antikoncepce když se mi tohle nestalo poprvé a cca po týdnu mi to přestalo?
    Děkuju

    Reagovat07.04.2012 19:01 od Markéta
  • JeanineRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,chci se zeptat je možné,aby tato HA způsobovala únavu? Jsem totiž docela hodně unavená,již beru druhé plato a taky pociťuji že jsem podrážděnější,mám méně chuť na milování,jsem více nervozní,v noci se dost potím.Nebo to může způsobovat i ta cysta co mám.Děkuji

    Reagovat04.04.2012 12:02 od Zuzana
  • infekce nebo něco vážnějšího?Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Poslední dobou se mi stává, že v hlenu po masturbaci (jsem ještě panna) mám trochu krve a někdy mě bolí v podbřišku. Občas tak 3x do měsíce mě pálí v pochvě. Když jsem to říkala své gynekoložce, tak mi udělala jen výtěry ty dopadly negativně a řekla mi, že krev v hlenu po masturbaci bude nejspíš proto, že jsem ještě panna. Říkala, že je to normální, ale mě krev v hlenu normální nepřijde. O co by se mohlo jednat? Co mám dělat? Nevím si rady. Předem děkuju za radu

    Reagovat03.04.2012 16:18 od Lucka 24
    • Re: infekce nebo něco vážnějšího?

      Dobrý den,
      při masturbaci dochází ke stahům dělohy, při kterých se může uvolňovat část děložní sliznice a docházet ke slabému krvácení. Je to normální a nemusíte se ničeho obávat.
      Pokud jde o pálení v poševní sliznici,to je nejčastěji způsobeno pomnožením kvasinek.

  • Bolest v podbřišluRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, půl roku mě trápilo neustálé svědění. Gynekoložka na nic opakovaně nepřišla. Pohlavní styk byl bolestivý. Dělala jsem si výplachy rosalginem. Z ničeho nic konečně svědění přestalo a pohlavní styk už je možný bez problémů. Jenže mě bez zjevných důvodů 2x chytla velká bolest do podbřišku, která postupně ustoupila během dne. Jednou se bolest objevila po pohlavním styku. Bolelo to i při zatnutí svalů například při močení. Menstruace byla vždy daleko. Sem tam mě vždy v podbřišku píchne apod. Menstruace je normální a jiné obtížě nemám. Je možné, že toto souvisí s vysazením HA, která tyto pocity například potlačovala? Je pravda, že po vysazení HA mám menstruaci silnější a bolestivější. Děkuji za odpověď.

    Reagovat01.04.2012 12:15 od Nicol
    • Re: Bolest v podbřišlu

      Dobrý den,
      občasné bolesti v podbřišku mohou souviset s vysazením hormonální antikoncepce. Důvodem je obnovená činnost vaječníků a s tím spojený růst a dozrávání folikulů.

  • Cysty a HARozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore.Opět se chci zeptat na jednu věc.Opět se mi totiž udělala cysta ale tentokrát na levém vaječníku.Před 4 měsíci jsem byla s cystou na operaci která byla na pravém vaječníku.Jím HA Jeanine a jedla jsem jí i před operací,potom po operaci jsem najela na Minisiston,ale ten mi neseděl a vrátila jsem se k Jeanine.Při braní HA by se dělat cysty neměly,ale mě se dělají.Chci se zeptat zda-li třeba může složení hormonů v HA ovlivnit to jestli se cysty dělat budou nebo ne. Třeba kdybych brala např.Cilest tak by se mi cysty nedělaly(uvadím jen jako příklad).Myslím tím,že by třeba nebyly nízkodávkové,ale měli více obsaženého jednoho hormonu.Snad pochopíte jak to myslím.

    Reagovat22.03.2012 15:47 od Zuzka
    • Re: Cysty a HA

      Dobrý den,
      hormonální antikoncepce snižuje riziko tvorby cyst. Je třeba užívat monofázickou antikoncepci, což Jeanine je. Efekt užívání antikoncepce je možno posoudit za cca 6 měsíců užívání jednoho přípravku. Dříve se tento efekt projeví jen sporadicky. Obsah hormonů v Jeanine je optimální, přípravek neměňte.

  • Zánět a očkováníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore. Řeším otázku očkování proti rakovině děložního čípku. Zatím jsem neměla pohlavní styk, ale mám neustálé záněty pochvy, způsobené bakteriemi - e-coli, streptokok..., a proto se chci zeptat, zda vůbec mohu očkování podstoupit, aby se mi záněty například nezhoršily nebo se něco nestalo. Bojím se, abych pak kvůli očkování neměla ještě větší problémy, proto Vás prosím o radu. Také by mě zajímalo, pro kterou vakcínu bych se měla rozhodnout. Děkuji mnohokrát za odpověď.

    Reagovat20.03.2012 19:38 od Lili
    • Re: Zánět a očkování

      Dobrý den,
      pokud jste dosud neměla pohlavní styk, je pro Vás očkování vhodné. Se záněty pochvy očkování vůbec nesouvisí, záněty očkováním nebudou ovlivněny. Kterou vakcínu si vyberete závisí jen na vás. Obě jsou kvalitativně na stejné úrovni. Silgard je dražší, ale je účinný i proti bradavicím.

  • těhotenství a DafneginRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, děkuji Vám mockrát za vaše odpovědi v mých předchozích dvou dotazech. Jako vždy jsem se asi rozhodla špatně a teď si nadávám si, že jsem nepočkala na vaše odpovědi a začala Dafnegin bohužel užívat. Mám za sebou 3 globule a teď tedy nevím zda pokračovat. Ani si už nedokážu představit jak se nestresovat. Je hrozné když vás permamentně ničí psychicky i fyzicky mykóza a dotoho se přidá strach z poškození zárodku agresivní léčbou.Již ani nevím zda mám mého pana doktora poslouchat. Vyzkoušel na mně asi snad všechny prášky co mohl a začínám tušit, že mu dochází nápady.
    Možná si řeknete, že jsem blbá, ale občas se přistihnu jak uvažuji i miniinterupci (že bych se pokusila nejprve dostat z mých zdrav. problémů a pak zkusila otěhotnět znovu). Neunesla bych asi výčitky svědomí, že má nezodpovědnost poškodila zdraví budoucího dítěte. Četla jsem zmínku o nějakém prášku, který není tak invazivní jako chirurgicky prováděné miniinterupce. Nebo jsou všechny mé obavy přehnané?

    Reagovat19.03.2012 23:58 od Monika
    • Re: těhotenství a Dafnegin

      Dobrý den,
      pokud jste užila 3 tablety Dafneginu, pak se nemusíte o zdraví plodu vůbec obávat, je to velice nízká dávka. Nejčastějším důvodem pro rozvoj mykozy je stres a to bude asi i Váš případ. Zbavte se stresu, nemáte důvod se o zdraví svého dítěte obávat, mykoza není důvodem k přerušení gravidity. Pokud je mi známo, pak jste neprovedla nic nezodpovědného. Raději se v klidu zaměřte na boj s mykozou. Odbourejte stres, sladké, bílé pečivo. Nakupte spodní prádlo Silverplus, které obsahuje ionty stříbra. Tyto ionty stříbra působí desinfekčně a potlačují růst choroboplodných zárodků. Sedací koupele v G-soli v průběhu gravidity opakujte i preventivně.
      Co se týká pilulek na přerušení, pak máte asi na mysli misoprostol (Cytotec) a mifepriston (RU486). Tyto prepráty nejsou v České republice v prodeji.
      Pro příjemné prožití těhotenství si ve svém bydlišti najděte zkušenou dulu. Její rady jsou velkým přínosem pro každou těhotnou a průběžné konzultace Vás vždy uklidní.

  • těhotenství, léčba mykózy a neštoviceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, prosím Vás potřebovala bych poradit jestě s několika dotazy. Nemám se kam obrátit a vaše odpovedi z jiných diskuzí mi mnohé ohledně mykóz osvětlily. Škoda že nemá takový přehled i můj pan doktor (jak zjišťuji). Chtěla bych se ještě zeptat, zda je vůbec možné a nezávadné pro zárodek používat na mykózu v 4 týdnu těhotenství lokální amtimykotika Dafnegin. V příbalovém letáku píší o velmi závažných důvodech. Jaký na to máte názor? Co by jste mi doporučil po léčbě aby se to ihned nevrátilo? Dietu bez bílé mouky a sladkého se snažím dodržovat. Greposept a jiné dopňky se teď bojím užívat. Nebo mohu užívat/zavádět? Co vlastně mohu k zábraně recidivy při těhotenství?
    Ke všem mým těžkostem dostala dcera neštovice. Já je mela v dětství ale bojím se o zárodek. Údajně by ho to nemělo ohrozit když mám protilátky, ale co když je má imunita podlomená přemnoženými kvasinkami v těle (popř.častou léčbou kvas. infekcí)?
    Jsem opravdu zoufalá, stále na to myslím a bojím se co ještě přijde! Děku

    Reagovat18.03.2012 22:55 od Monika Tesarova
    • Re: těhotenství, léčba mykózy a neštovice

      Dobrý den,
      první trimestr je obdobím organogeneze, proto bych Dafnegin ve vašem případě nepodával, raději bych se přiklonil ke striktnímu dodržování diety a zcela se vyvaroval stresu. Od druhého trimestru je možno užívat krém Macmiror. V 1. trimestru zkuste sedací koupele v G-soli, potlačí růst kvasinek stejně jako antimykotické krémy a do oběhu se nevstřebává.
      Pokud máte protilátky proti neštovicím, pak se této nemoci obávat nemusíte, ani když trpíte opakovanými mykozami.

  • těhotenství mykózy a wobenzymRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Potřebovala bych prosím Vás radu. Od puberty mám pravidelné problémy s vaginálníi mykózami. Poslední rok byl nejhorší: kr lokálního léčení jsem byla již 2x léčena celkově mykomaxem (3 měs a 6 měs), ke konci léčby se přesto začaly každý měsíc před menstruací mykózy vracet. Lékař mi zprvu nevěřil a nechal mě po celkové léčbě další 3 měsíce živořit (léčila jsem se sama dostupnými antimykotiky) než to znovu prokázaly slabě + kultivace. Rozhodla jsem se a koupila si Wobenzym s tím, že ho začnu užívat ihned spolu lokálními antimykotiky které dostanu. Jenže do toho vstoupilo otěhotnění. Takže jsem asi 3 týdny gravidní, mám 2 týdny nelečenou mykózu (čekalo se na výsledky), konečně jsem dostala lokální léčbu a vím že to asi stejně moc nezabere pokud nezkusím brát Wobenzym. Jenže mohu ho vůbec brát a v jakých dávkách? Můj gynekolog jeho použití stále odsouval s tím že se uvidí. Bojím se o osud zárodku vlivem včas neléčené mykózy či vlivem používání lokál antimykotik v ranné graviditě. Poraďte!

    Reagovat16.03.2012 15:12 od Monika Tesarova
    • Re: těhotenství mykózy a wobenzym

      Dobrý den,
      v těhotenství Wobenzym neberte, neexistují poznatky o vlivu tohoto preparátu na plod. Zkonzultujte se svým gynekologem možnost užití preparátu Canesten v 1. trimestru gravidity. Lokální léčba vždy musí být dlouhodobá. U recidiv 6 týdnů. Mykoza nemá žádný vliv na rostoucí plod. K ošetření zevních rodidel užívejte sedací koupele v G-soli. V lékarně si objednejte spodní prádlo Silverplus. Odbourejte zcela sladké, bílé pečivo a stresy.

  • Neustálé poševní zánětyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Prosím o radu. Už jsem neskutečně zoufalá. Již 2 roky se potýkám se stále se opakujícími záněty pochvy. Vždy mám ve stěru e-coli, enterococca a teď už i streptokoka. Přítele nemám, takže vážně nevím, kde to pořád beru. Bohužel mi už snad žádné léky nezabírají. Na gynekologii jsem už jako doma, v podstatě každý měsíc, a stále se opakuje to samé. Dostávám stále Macmiror complex krém a nevidím vůbec žádný rozdíl. Dnes jsem si dala již šestou dávku a místo úlevy cítím pálení ještě větší než před tím. Mám strašný strach, že už mi to zůstane navždy. Nevím co mám dělat, život s tím je strašně omezující. Prosím o radu, jak se vyléčit?

    Reagovat13.03.2012 18:58 od Babynka
    • Re: Neustálé poševní záněty

      Dobrý den,
      pokud vám standardní léčba nezabírá,pak zkuste vyměnit spodní prádlo, nakupte si v lékárně prádlo Silverplus, obsahující stříbro, jež výborně desinfikuje zevní rodidla. Kupte si G-sůl a provádějte sedací koupele. Pro ošetření poševní sliznice užívejte Femibion intima. Ve vašem případě je nutno obnovit přirozenou bakteriální rovnováhu poševního prostředí, která je narušena.

  • Gynekologické problémyRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, máme s přítelkyní problém. Jde o to, že cca poslední rok (jsme spolu dva roky) má přítelkyně problémy po styku. Výtoky, svědění, bolesti, záněty atd. Podle její gynekoložky to má ode mne. Já v poslední době absolvoval vyšetření u svého lekáře (výsledky byli bez problémů, jen že jsem kdysi prodělal chlamidie, ale že už ted na to mám protilátky) a venerologické vyšetření které taky nic neukázalo. Žádná jiná partnerka tyto obtíže nikdy neměla.
    Jsme už z toho zoufalý a má to vliv na náš sexuální život. Přítelkyně má momentálně skoro fobii ze sexu se mnou protože se bojí dalších zánětů atpod.
    Můžete mi poradit kam by jsme měly případně zajít nebo jak to léčit?

    Reagovat11.03.2012 23:18 od Lukáš
    • Re: Gynekologické problémy

      Dobrý den,
      předně je třeba napsat, že problém není ve Vás, ale v oslabené poševní sliznici Vaší partnerky. Z tohoto důvodu po pohlavním styku dochází k pomnožení patogenních kvasinek. Základem možného vyléčení bude změna životosprávy. Vyvarujte se zcela sladkého, alkoholu a bílého pečiva. Odbourejte stresy. Najděte si zkušeného gynekologa, který s Vámi oběma bude průběžně konzultovat léčbu partnerky až k úplnému vyléčení. Vzhledem k faktu, že se jedná o dlouhodobý problém, bude i léčba dlouhodobá, vyžadující trpělivost a disciplínu. Léčba tedy existuje, je však nutno, aby se jí věnoval zkušený gynekolog.

    • Re: Gynekologické problémy

      Nechci tady nějak radit, ale je to blbost. Právě naopak, testy na chlamydie by se měli dělat pravidelně každý rok.. mají tendenci se neustále vracet:-( Rozhodně si nech udělat testy!

      Reagovat12.03.2012 17:32 od Mekéta
  • SvěděníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den
    Občas mívám svědění v oblasti genitálií obvykle jen lehké a bez dalších problémů. Jen někdy pociťuji při styku bolest v podbřišku jako kdyby tam nebylo dost místa, nebo lehké pálení. Svědění obvykle do pár dnů zmizí, ale objevuje se často. Obvykle po menstruaci nebo po styku. Výtok mám normální. Chtěla bych se zeptat jestli existuje něco čím by se to dalo léčit aniž bych musela na gynekologii nebo do lékárny.
    Děkuji za odpověď

    Reagovat10.03.2012 20:23 od Lenka
    • Re: Svědění

      Dobrý den,
      příčinou je pomnožení kvasinek ve sliznici pochvy a zevních rodidel. Dodržujte životosprávu, tj. vyvarujte se sladkého,alkoholu a bílého pečiva. Odbourejte stresy. V lékárně si kupte Canesten vag. tbl + krém a při prvních příznacích vždy použijte vag. tbl. a krém. Léčbu doplňte sedacími koupelemi v G - soli.

  • Mám výtok už delší dobu.Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den.Začalo to zhruba před třičtvrtě rokem, kdy jsem začala vnímat první příznaky výtoku a zjistila jsem,že není něco v pořádku.Bylo mi tehdy téměř 15 let,nevěděla jsem, jestli je to až tak vážné a tak jsem to nechala být.Asi po 2 měsících se to rapidně zhoršilo.Šla jsem na gynekologii na vyšetření a diagnóza:Kvasinky..Předepsala mi nějaké prášky do pochvy na asi týden, jeden na noc (co to bylo si již nepamatuji,jsou to 3 roky). Výtok ale neustával.Byl stále stejný.Takhle jsem ke své doktorce chodila snad každy měsíc, nebo druhý měsíc,podle toho jak mi to dovolovala školní docházka. Pokaždé výsledek stejný..Buď přemnožené mikroorganismy (jestli to říkám teď dobře), nebo kvasinky..Dělala mi během tohoto půl roku 2 výtěry a odesílala do laboratoře, kde zjistili, že mám zánět..Měla jsem i čípky,antibiotika do pochvy,různé další prášky.. Doporučila mi i výplachy Rosalgin,ale nic.Ted jsem dobrala další prášky a na gyndě jsem nebyla 2měs.Výtoky se vrátily v plné síle. Co mám dělat?...

    Reagovat10.03.2012 16:16 od Marie-18let
    • Re: Mám výtok už delší dobu.

      Dobrý den,
      jestliže klasická léčbě nezabírá, vydejte se cestou prevence. Odbourejte zcela sladké, alkohol, bílé pečivo a ostrá jídla. Vyvarujte se stresu. Vyměňte spodní prádlo, kupte si antibakterilní spodní prádlo Silverplus a pro oplachy rodidel si pořiďte G-sůl.
      Pokud budete důsledná, potíže během několika týdnů budou ustupovat.

  • mykózaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je mi 19 let, po dobrání antibiotik se u mě objevila mykóza a doktorka mi na ni předepsala macmiror complex, ve kterém je 8 globulí. V příbalovém letáku jsem se dočetla, že léčba by měla trvat 6 až 12 dní, tak se chci zeptat, jestli v případě odeznění příznaků stačí po 6 dnech léčbu ukončit, nebo jestli se musí dobrat všech 8 globulí. Děkuji za odpověď.

    Reagovat08.03.2012 11:07 od Martina
  • Kvasinky na penisuRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Je mi 28let a opakovaně (1 x 3měsíce) se u mne projevují kvasinky na předkožce penisu. K odstranění používám Clotrimazol krém, který po 1-2 týdnech problém odstraní. Problém s kvasinkami se u mne objevuje opakovaně. Je možné, že by se ve skutečnosti nejednali o kvasinky, ale jiný kožní problém. K mytí používám vodu, stejně jako po styku. Doktor, kterého jsem navštívil, tvrdí, že jediné řešení je obřízka. Tuto variantu bych chtěl podnikout jako úplně poslední. Na internetu jsem se dočetl, že kvasinky můžou být přemnoženy i uvnitř organismu. Jak se to dá zjistit? Zároveň jsem zkusil používat olivový olej na předkožku a problém s kvasinkami se tím u mne oddálil.
    Dodržuji správnou hygienu i životosprávu, takže nevím proč se problém neustále opakuje.

    Reagovat03.03.2012 19:59 od Petr
    • Re: Kvasinky na penisu

      já bych ještě doporučil posílit imunitu těla a ve střevě. Jednak bych nasadil enzymatickou léčbu Wobenzymem a také začít brát lactobacily. Wobenzym dobře zabírá spolu s antimykotiky na opakované mykózy u žen, tak proč ne u muže a kvasinkové problémy bývají časté při nedostatku pozitivních bakterií ve střevech, což je v podstatě náš imunitní val.

      Také je otázka, zdali se opakovaně "nenakazíte" od partnerky. Jinak dbejte i na hygienu ručníků, často měnit, nesdílet s ostatními a podobně. A taky pozor na nechráněný anální styk.

      Reagovat06.03.2012 15:04 od markilo
    • Re: Kvasinky na penisu

      Kvasinky u mužů se objevují stejně jako u žen. Vyvarujte se sladkého, alkoholu a stresů. Užívejte pouze gel pro intimní hygienu. Postižená místa potírejte antimykotickým krémem, např.Fungicidin ung., alespoň 2-3 týdny 2x denně. Léčbu je vhodné doplnit perorálními antimykotiky, to však lze pouze ve spolupráci s urologem nebo dermatovenerologem. Kvasinky v organismu lze zjistit kultivací stěru z postiženého místa v období akutního onemocnění před zahájením terapie.

  • HA a ATBRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore,tak jsem najela v pondělí 27.2. po 7 denní pauze na HA Jeanine,předtím jsem měla HA Minisiston.Od 23.2. se potýkám s bolestmi v krku,měla jsem už Bioparox,Cefzil 500,V-Penicilin 750,a nyní mám Fromilid 500.K tomu ještě užívám Ibuprofen 600 a xyzal.A dneska jsem začala krvácet.Je možné že to mohly způsobit ty ATB? V podbříšku mě bolí jen trošku a taky prsa.

    Reagovat01.03.2012 18:53 od Zuzana
    • Re: HA a ATB

      Krvácení je spíše způsobeno změnou antikoncepce. U každé nové antikoncepce se v průběhu prvního měsíce může objevit nepravidelné krvácení.

  • antikoncepceRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den,
    chtěla chych se zeptat. Léčím se prášky Clotrimzol vag. tabletami a krémem kvůli kvasinkové infekci. Beru hormonální antikoncepci a s přítelem jsme to nevydrželi a měli sex. A v příbalovém letáčku se píše, že tento lék porušuje stavbu složení kondomu tak jestli to nemá nejaký vliv na hor. ant.
    děkuji

    • Re: antikoncepce

      Ahoj Martino,

      ja po sve zkusenosti bych pozadala pak radsi o test na Chlamydie, obzvlaste jestli se jeste po case objevi pobolivajici podbrisek, palive pocity uvnitr pochvy po pohlavnim styku a zarudly vchod, vytok spise belavy. Jinak predpokladam, ze test na bakterie ti delali a mykozu vyloucili. Ale nejsem doktor. Jinak Macmirror znam, jednou mi pomohl. Drzim palce.

      Jana

      Reagovat01.03.2012 00:32 od Jana
      • Re: Re: antikoncepce

        To bylo pro mě to s těma chlamydiema? ale proč bych měla mít chalmydie, když mám jen lehký bělavý výtok? a partnera jsem měla a mám jen jednoho.. :-)

        Reagovat01.03.2012 17:30 od Martina
  • VýtokRozbalit (reakcí: 7)Sbalit (reakcí: 7)

    Dobrý den byla jsem u gynekologa, kvuli lehkému bílému až nažloutlému výtoku a on mi předepsal vaginální tablety macmiror complex 500 na 8 dní. Tak jsem je brala. O dva dny později jsme dostala pravidelně menstruaci a nyní, když už ji nemám se mi výtok vrátil! A já to opravdu nechápu, ale předtim byl trochu ale ted je mnohem silnější a navíc mě to trochu svědí v okolí pochvy. Nevíte, prosím, co s tím? To už to bylo lepší před tím, než jsem to léčila:-( M.

    Reagovat24.02.2012 18:08 od Martina
    • Re: Výtok

      Dobrý den,
      kupte si v lékárně Canesten vag. tbl. a Canesten krém. Krém užívejte po dobu 10 dnů. Pokud se situace bude opakovat, musíte znovu navšívit gynekologa a podstoupit kontrolní stěry.

      • Re: Re: Výtok

        Děkuji a mohu se zeptat, muže to způsobovat bolest při milování? A mužu si jít do lékárny pro tyhle tablety aniž bych o tom řekla svému gynekologovi?:-)

        Reagovat26.02.2012 20:08 od Martina
        • Re: Re: Re: Výtok

          Bolest při milování to způsobit může. Jedná se o volně prodejný preparát, který si sama můžete zakoupit v lékárně ,aniž by jste informovala svého gynekologa. Využívá se především v situacích , kdy gynekolog není okamžitě dostupný. Pokud je lékař dostupný , pak je lépe se nechat vyšetřit a léky předepsat na recept.

        • Chlamydie T

          Dobrý den pani doktorko, chtěla bych se zeptat na tema chlamydie. Byla jsem v poslednich necelých třech měsících léčena na mykozu-Flucosept a bakterialni infekci - macmirror, nakonec pani doktorka udelala rychly test pomoci steru ze sten na Chlamydie a dala mi 2 baleni Doxybene 200mg. Doufam, že je to konečně správný lék a zabere. Zatim to beru 4 dnem a stále nic. Cetla jsem na strankach US o jinych medikamentech - antibiotikach na 3 dny apod. Je můj lék dostatečně silný? Jaký lék byste v takovém případě doporučila vy? Jaká je pravděpodobnost, že se to nebude opakovat? Co pro to mohu jeste ted udělat?Ja mam jit na kontrolu po 10 dnech po dobrani leku.Muj dlouholety pritel ceka jeste na vysledky DNA testu, kt by mel byt presnejsi. My jsme se chteli začít snažit zrovna o miminko. V minulosti jsem mela dvakrat mykozu a jednou infekci a ted tohle. Vic jak pred rokem mi vyndavali krcni mandle, tak to souvisi s mou imunitou, predpokladam. Je mi 29 let.
          Predem dekuji za Vaši odpoved.

          Jana

          Reagovat01.03.2012 00:25 od Jana
          • Re: Chlamydie T

            Doxybene je ideální lék pro léčbu chlamydií, váš lékař tedy postupoval správně, když vám jej předepsal. Dříve než budete mít pohlavní styk, je třeba mít jistotu, že váš přítel je zdráv. Proto počkejte na výsledky přítele a jeho případnou léčbu. Neléčené chlamydie mohou být příčinou neplodnosti, proto buďte v léčbě důsledná.

            • Re: Re: Chlamydie T

              Já sice měla chlamýdie "jen" v očích, ale je to vlastně to samé. Brala jsem čtvery anitibiotika, než mi konečně zabrali. Pokud Ti tyhle nepomůžou, věř mi a ber ty měsíční. Ty se berou tak že je bereš vždy po, út, st pak nic a pak zase po, ut, st a takhle se to 4x opakuje. Protože chlamydie, mají několik cyklů.. Jakoby je zabiješ, ale oni se po týdnu znova objeví, proto mi lékař řekl, že tohle je tan nejlepší léčba. A k tomu ber určitě Wobenzym. Je výborný! Nejenom, že nejsi vubec nemocná, spraví se Ti nehty, všechno.. Tak v boji proti chlamýdiím je výborný pomocník:-)) Hodně štěstí s těmahle potvorama.. Já s nima bojovala tři roky a znam známou, která už je má 17 let.. Nechci Tě strašit, ale rozhodně je nepodcenuj, jako to mají v oblibě doktoři:-)

              Reagovat08.03.2012 16:23 od Martina
              • Re: Re: Re: Chlamydie T

                PS: Tím prosím nemyslím Vás pane doktore:-)) Ale setkala jsem se s lékařem, co mi řekl, že mi chlamýdie trachomatis v obou očích léčit nebude, ( i když neléčená infekce způsobuje slepotu) že prý to "nic není" Naopak, není to žádná sranda.:-(

                Reagovat08.03.2012 16:28 od Martina
  • problémRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, před menstruací jsem měla zelený hlen. Týden před tím jsem dobrala antibiotika na zánět močových cest. šla jsem k doktorovi a dostala jsem prášky KLION. (zastupovala ho jiná paní doktorka) Menstruace skončila 16.2. a 20.2. jsem byla na ultrazvuku, kde nic nenašli. 23.2.jsem byla u pana doktora s tím, že pořád ještě beru prášky Klion a že ze mě vytéká velké množství hlenu různé konzistence a různě zbarvená. Dokonce i s krví. Můj doktor mi na to řekl, co s tím mám dělat? Prý mám dobrat prášky, kde mě zbývají poslední 2. Naznačil mi, že ho otravuji s takovýma kravinami. Co chci, vyšetřit mě nemůže, protože jsem virgo a ultrazvuk je v pořádku. Hrozně mě ty hleny vyděsili, protože jsem je nikdy neměla. Dneska odpoledne zase hlen s krví a pálení v podbřišku? Je to v pořádku, nebo mám jít k jinému gynekologovi, který mi poradí a pomůže? Nebo je to něco závažnějšího? Děkuji za odpověď.

    Reagovat24.02.2012 13:20 od Helena
    • Re: problém

      Dobrý den,
      ve vašem případě bude třeba odebrat sekret na kultivaci a dle kultivace pak cíleně potíže léčit. Váš gynekolog musí především pátrat po příčině výtoku, tak aby se již v budoucnu neopakoval.

  • Dobrý den pane doktore, moje...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, moje 11.-letá dcera má asi měsíc problém se svěděním a hnědým výtokem s hnisem. Na dětské gynekologii byl proveden stěr, kde byl zjištěn stafylokok, ale dle paní doktorky není potřeba tento problém léčit. Jak máme dál postupovat? Předem Vám děkuji za odpověď.

    Reagovat20.02.2012 12:51 od Romana
    • Re:

      Dobrý den,
      v takovém případě se doporučuje provést kontrolní stěry a zvážit vyšetření vaginoskopem. Je nutno vyloučit cizí těleso v pochvě. Léčba takto mladých děvčátek je problematická a spíše je nutno pátrat ve spolupráci s dětským gynekologem po příčinách stavu a tyto příčiny pak odstranit.

  • Bolest po sexuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore,
    prosím Vás o radu. Mám cca půl roku nového partnera. Po našem milování se však stává, že zejména druhý den se u mě rozjedou bolesti, kdy velmi lehce krvácím, genitálie mě pálí a nyní mám i pocit bolavé močové trubice (pocit nutnosti močit, ale jedná se o 2 kapičky). U svého gynekologa jsem již na prohlídce byla, všechno je z fyzického hlediska v pořádku. Musím uznat, že sex se současným partnerem je velmi intenzivní a dlouhý. Myslíte si, že je možné, že se jedná spíše o narušení mé sliznice a toto mohou být reakce? trvá to vždy pár dnů, než se vše "zahojí". S bývalým partnerem byl samotný akt oproti těmto velmi krátký a žádnými problémy jsem netrpěla. Při sexu mě nic nebolí, nemohu tedy ani na nic upozornit, vše se "probudí" až po sléze. Nevím zda řešit nějakými mastičkami?

    Reagovat13.02.2012 14:56 od Alena
    • Re: Bolest po sexu

      Myslím si, že jste zdravá žena a že Vaše problémy jsou jen důsledkem intenzivního pohlavního styku. při delším pohlavním styku dochází k narušení mikrofilmu na povrchu poševní sliznice a to pak vede k otoku. Nucení na močení po delším pohlavním styku uvádí většina žen. Je vhodn se ihned po pohlavním styku vymočit, pít dostatek tekutin a jako prevenci zánětu užívat výtažky z brusinek, které jsou k dostání v lékárnách. Lehké krvácení po pohlavním styku bývá z děložního čípku a pokud máte v pořádku cytologický stěr, pak je řešení obtížné a většinou jen operační.

      Pálení rodidel po pohlavním styku bývá často způsobeno kvasinkami, stálo by tedy za úvahu odbourání stresu, sladkého a alkoholu. Zevní rodidla potírejte 2x denně antimykotickou mastí, např. Canesten, urychlí to hojení, i když první potření může způsobit intenzivnější pálení.

  • opakovaný problémRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den.
    Ráda bych se s vámi poradila. Mám opakovaný problém, svědění v okolí genitálu,výtok bílý, a hlavně bolestivé praskliny v záhybech kolem genitálu. Doktor mě odléčil.Dostala jsem mast pevaryl a tyblety macmiror.
    Problémy odezněli během užívání, po týdnu jsem menstruovala a za další týden se mi to oběvilo znovu. Občas mám svědění i kolem místa klitorisu. problémy s močením žádné. Někdy mám i bolesti v podbřišku. Pohlavní styk je pro mě poslední měsíce prakticky nemožný, kůži kolem poševního vchodu mám napnutou a při pokusu o pronikutí mám až pocit že mi snad popraská,
    Děkuji moc za radu.

    Reagovat13.02.2012 08:26 od Věra
    • Re: opakovaný problém

      Pokud Vaše problémy odezněly po Pevarylu, mohlo by se jednat o recidivu mykózy. Recidivy však již vyžadují dlouhodobou terapii a nejlépe ve spolupráci s gynekologem. jako první věc odbourejte tradiční faktory vyvolávající mykózy. Pak je třeba mykózu léčit kombinací vaginálních tablet a masti. Léčbu je možné doplnit antimykotickými tabletami na polykání. Léčba recidiv mykózy patří do rukou zkušeného gynekologa a z Vaší strany bude vyžadovat trpělovost v rámci celého léčebného programu.

  • Dlouhodobé svěděníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, pane doktore
    Již půl roku mě trápí svědění. Výtok ani žádný nemám, snad jen čirý vodnatý, ale nic neobvyklého, žádný zápach. Také cítím bolest při styku. Svědění je tak velké, že kolikrát nemohu spát a stalo se mi také, že mi natekly pysky. Léčila jsem se sama na mykozu opakovaně, vyzkoušela jsem snad všechno dostupné v lékarně. Manžela jsem už také několikrát přeléčila. Nakonec jsem zašla k dr., která mi udělala kultivaci, ale nic nenašla. Řekla mi jen, že mám změnit prací prášek, že se muže jednat o alergii. To jsem udělala, ale beze změn. Jedinné, co mi dr. našla, je nějaký ektropion na čípku, ale to je prý normální. Už nevím, jak se toho svědění můžu zbavit, ale normální mi to tedy nepřijde. Jenže dr. mě nechce léčit, když v kultivaci nic nebylo. Poraďte mi, prosím, co můžu dělat?
    Děkuji

    Reagovat09.02.2012 00:20 od Veronika
    • Re: Dlouhodobé svědění

      Dobrý den,
      pokud Váš problém trvá již půl roku, pak je natolik závažný, že by měl být řešen ve spolupráci se zkušeným gynekologem. Může se jednat o chronickou mykozu, při které je třeba obrovské trpělivosti jak z Vaší strany, tak ze strany gynekologa. Jedině dlohodobou léčbou se potíží můžete zbavit. Jako první věc změňte životní styl. Zcela odbourejte sladké, alkohol a stresy, vyvarujte se bílého pečiva. Především stresy bývají hlavním původcem potíží. Noste jen bavlněné spodní prádlo, nenoste rifle. Vyzkoušejte oplachy rodidel G-solí, zevní rodidla potírejte mastí Canesten 2x denně. Nekoupejte se ve vaně, ale jen sprchujte, vhodnější je voda z vlastní studny, ta vodovodní bývá chlorovaná a agresivnější. Pokud se mykoza léčí, pak léčba musí být dlouhodobá. Nemá smysl krátkodobě preparáty střídat, týdenní léčba ve Vašem případě toho moc nevyřeší. Ale jak píšu výše, jedná se u Vás o dlouhodobý problém, který si zaslouží pozornost a péči zkušeného gynekologa a komplexní léčbu.

  • vaginální infekceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    již 10 let mě trápí časté poševní výtoky. Mívám kvasinky nebo mléčný hlen. ćasto mě svědí pochva. Mám potíže s močením. Můj gynekolog mě odmíta léčit, takže v současné době žádného lékaře nemám. Léčím se sama. Beru Gynex, 3x5 kapek, probiosan 2xdenně, do pochvy dávám audiron. Tyto léky už beru zhruba dva měsíce. Dnes se mi, ale objevil opět mléčny hlen. Už nevím co mám dělat. Sprchuji se 2x denně. Používám mycí gel intima a kalhotky peru v dětském prášku. Už si nevím rady. Prosím, poraďte mi co dělat.

    P.S. pocházím z Orlové-Poruby a ráda bych se ještě zeptala, zda přijímáte nové pacientky.

    Děkuji za odpověd

    Reagovat07.02.2012 20:06 od Molinková Monika
    • Re: vaginální infekce

      Dobrý den,
      ve Vašem případě se jedná o chronický problém, který bude vyžadovat dlohodobou trpělivou léčbu a zřejmě i úpravu životního stylu. Pokud máte zájem, můžete mě navštívit v ordinaci v Rychvaldě, Váš problém prokonzultujeme a zkusíme najít směr, kterým by jste se měla ubírat tak, aby konečným výsledkem bylo vyléčení.

  • svědění a výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore. Mám problém se svěděním kolem vchodu do pochvy a bílým výtokem spíše bez zápachu. Při pohlavním styku pociťuji bolest při prvotním "zasunutí". Nedávno jsem byla na preventivní prohlídce u svého gynekologa,který provedl stěr ale bylo mi řečeno,že výsledky jsou v pořádku. Co s tím dělat? Mám se opět objednat na gynekologii a ještě důkladněji popsat co mě trápí nebo vyzkoušet nějakou domácí léčbu? Předem Vám děkuji za odpověď.

    Reagovat06.02.2012 16:31 od Marcela
    • Re: svědění a výtok

      Dobrý den,
      dle Vašeho popisu by se mohlo jednat o mykozu. Dodržujte tedy životosprávu nutnou u pacientek s mykozou a v lékárně si kupte Canesten vag.tbl.+krém. Pokud potíže ustoupí, pak se o mykozu jedná. Pokud budou potíže přetrvávat ve stejném rozsahu, navštivte svého gynekologa, který Vám s léčbou pomůže.

  • HARozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, pane doktore mám zase dotaz.Začala jsem teď brát HA minisiston,ale zřejmě mi nesedí,jelikož se citím náladová,protivná,nervozní....předtím jsem braala HA Jeanine ta mi nedělala nic,jen to že jsem měla ms takovou jako že jeden den ano druhý den ne atd...prostě tak skákavě (je možné že se třeba i z toho udělala ta cysta,že ta ms byla taková) Myslíte si že je možné že by mi to Jeanine dělala zase, nebo by ms byla už normální? Uvažuji že bych se k ní vrátila.Teď mám rozjeté jedno plato Minisistonu a právě uvažuji že bych další cyklus začla Jeanine,nebo jde přejít rovnou z minisistonu na jeanine? Z minisistonu mám prozatím snězené jen 4 tabl.děkuji.

    Reagovat02.02.2012 16:08 od zuzka
    • Re: HA

      Dobrý den,
      pokud Vám Minisiston nesedí, pak doberte plato do konce a vraťte se k Jeanine. 1. až 3. menstruace může ještě být nepravidelná, pak ale by se měla upravit. Cysty již by se tvořit neměly.

  • intimni hygienaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Ráda bych se zeptala na to jakým způsobem spávně provádět intimní hygienu. Provádím jí tím způsobem, že mimo umytí z vnějšku, provádím i výplach zevnitř, tedy "poševní výplach". Provádím to tak denně již několik let, ale napadlo mě až nyní jestli to nemůže být škodlivé. Četla jsem, že může tak častěji docházet k zánětům...s těmi já ale problémy nemám. Nedokážu si ale předstait, že bych při sprchování výplach neprovedla. Připadala bych si i po sprše stejně pořád "neumytá". Chi se teda zeptat jakým způsobem ji správně provádět a zda opravdu může být denní výplach čistou vodou škodlivý. Diky

    Reagovat01.02.2012 22:00 od Hela
  • prasklinkyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chtěla jsem se optat ...už pár dní mam prasklou kůži v oblasti zevního genitálu. Nejdříve se objevila jedna prasklinka ta vypadá,že už je zhojená a teď se objevila další. Pálí mě to při močení a je to celkem nepříjemné. Tímto bych Vás chtěla poprosit o radu. Předem děkuji.

    Reagovat31.01.2012 21:33 od Barbora
    • Re: prasklinky

      Dobrý den,
      zkuste 1 týden potírat prasklinu krémem Bepanthen. Pokud se efekt nedostaví, vyhledejte gynekologa, který pak určí léčbu v závislosti na Vašem věku.

  • bolest při orgasmuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore,ještě mám dotaz.Jak jsem předtím psala,že jsem byla na operaci cysty.Tak ms mi ještě nedorazila.Těhotná nejsem.Ale s paní doktorkou jsem domluvená že pokud ms nepříjde do konce ledna dostanu injekci.Za jak dlouho po té injekci většinou příjde?
    A další dotaz:před operaci jsem s tím problémy neměla.Můj problém se týká se toho,že při stimulaci klitorisu-orgasmu mám na pravé straně strašné bolesti,ty bolesti mi směřují až do pravého stehna,bolest se nedá vydržet.Ono mě to trochu bolí i na té pravé straně,jak jsem měla zavedený dren.Pomine tato bolest,která mě provází a za jak dlouho,a když né dá se to pak nějak řešit? Děkuji

    Reagovat29.01.2012 16:36 od Zuzana
    • Re: bolest při orgasmu

      Dobrý den,
      menstruace se dostaví do 2 týdnů od aplikace Agolutinu inj. Po vytažení drénu bolesti odezní nejpozděli do 3 měsíců, Po této době určitě odezní i Vaše problémy.

  • kvasinková infekce?Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    mám podezdření, že mám kvasinkovou infekci, tedy přesně nevím jaký je rozdíl mezi kvasinkami a mykozou.. Přijde mi to oboje stejné..
    Měla jsem spálu a tak jsem musela brát antibiotika, před pěti dny jsem měla nechráněný pohlavní styk, a od té doby mě pochva svědí a mám bílý výtok, na druhou stranu jsem v té době zrovna dobrala antibiotika a užila nadmíru alkoholu, a tak si teď nejsem jistá, čím to vlastně je, vím, že si musím zajít k doktorovi, ale zajímal by mě vás názor.
    Děkuji mockrát

    Reagovat26.01.2012 11:54 od Jana
    • Re: kvasinková infekce?

      Dobrý den,
      mykoza je totéž, co kvasinkový zánět. Příčinou rozvoje tohoto zánětu bývá stres, alkohol, sladkosti, těsné neprodyšné oblečení a antibiotika.

  • Prevence u mužeRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chci se zeptat jestli existuje i preventivní užívání přípravků u mužů? Přece jen záleží na obou. Jestli ano můžete mi prosím doporučit nějaký přípravek? Děkuji

    Reagovat25.01.2012 21:34 od Petra
    • Re: Prevence u muže

      Dobrý den,
      žádná speciální prevence u mužů není. Standardně tedy, pokud partnerka trpí mykozou, pak muž dodržuje běžné hygienické návyky, vyvaruje se alkoholu, sladkého a stresu. Tedy těch známých faktorů, které růst mykozy podporují.

  • svědění zevněRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už cca od října mám problém se svěděním zevního genitálu. Nyní mi přijde, že mám velké st.pysky jako zvrásněné, místy zatrvdlé. Celý genitál mám červený. Myslím, že mám i oteklý vchod, bolí mě při styku prvotní "zasunutí" . Mazala jsem Canestenem, Framykoinem, Gyno-Pevarylem. Nic nepomáhá nastálo. Na chvilku se uklidní svědění, ale za pár hodin je to tu zase. Navíc mám malou prasklinku v místě nad klitorisem, kde se potkávají pysky. Gynekologovi jsem to ukazovala, neudělal nic, ani stěry. Prý je tam podráždění vidět, ale ať to promazávám Infadolanem. Ten nezabírá vůbec. Bělavý výtok mám, ale není nijak zhoršený než jindy před tím. Je mi 28, beru antikoncepci Yaz od loňského dubna (předtím jsem měla Yadine a tyto problémy jsem nikdy neměla - může to souviset? ), nerodila jsem, partnera mám stálého. Při užívání Yazu nemám menstruaci vůbec-od dubna. Nemám problémy při močení, k umývání používám intimní gel, používám intimky. Už nevím, kde hledat problém...Děkuji za odpověď.

    Reagovat24.01.2012 20:13 od Tereza
    • Re: svědění zevně

      Dobrý den,
      úspěchem Vaší léčby bude správná diagnostika. Tu stanoví jedině zkušený gynekolog. Příznaky které popisujete odpovídají mykotickému zánětu zevních rodidel. Diferenciálně diagnosticky však Váš gynekolog musí odlišit lichen sclerosus, což je onemocnění ve 28 letech vzácné a nezabírá na antimykotickou terapii. V případě, že gynekolog lichenoidní změny vyloučí, bude nutná dlouhodobá i několikatýdenní antimykotická terapie v kombinaci vaginálních tablet, antimykotického krému a antimykotik na polykání. Léčba pod vedením zkušeného lékaře musí být dlouhodobá a bude vyžadovat trpělivost a důslednost . Samozřejmostí pro Vás bude zákaz sladkého, alkoholu, bílého pečiva a stresu. Zcela je nutno vyloučit těsné kalhoty, silonové spodní prádlo a punčochy. Užívejte jen bavlněné spodní prádlo, důležitá je vzdušnost. Je dobře, že užíváte gel pro intimní hygienu, pouze se sprchujte, ale nějak často to nepřehánějte. Myslete na to, že vodovodní voda obsahuje spoustu chloru, který vysušuje sliznice a Váš problém zhoršuje. Ideální je pro sprchování vlastní studna, kde je voda chemicky neupravována. Antikoncepce s Vaším problémem nesouvisí.

  • Kvasinkové onemocnění - kojící matkaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala jak se léčí, jestli vůbec, kvasinkové onemocnění v šestinedělí. Jestli je to nebezpečné pro miminko a pro mne. Děkuji

    Reagovat24.01.2012 12:06 od Kateřina
    • Re: Kvasinkové onemocnění - kojící matka

      Dobrý den,
      pokud dojde k výskytu kvasinkového zánětu rodidel v šestinedělí, použijte krém Canesten na postižená místa 2x denně. Nikdy se nesmí nanášet na bradavky nebo jejich okolí. Léčbu je vhodné kombinovat s oplachy rodidel gynekologickou solí Medicatus (G-sůl). Pro dítě Váš kvasinkový zánět rodidel nebezpečný není, nesmíte si jej však přenést na bradavky. Neléčený kvasinkový zánět rodidel může přejít do chronické formy, proto byste se měla vyvarovat všech rizikových faktorů, které by jej mohly vyvolat.

  • Dobrý den, je mi 19,mám stále se...Rozbalit (reakcí: 4)Sbalit (reakcí: 4)

    Dobrý den, je mi 19,mám stále se opakujícím problémem v podobě svědění pochvy a zevních genitálů a doprovázejícím pálením při močení. Trvá to již 5 měsíců. Gynekoložka opakovaně nenašla nic, léčila mě i na roupy. Chlamydie ani mykoza se nepotvrdily. Jednou jsem měla zvýšené PH, ale žádný zánět opět nevyšel. Používala jsem gyno-pevaryl i clotrimazol. Oboje sice pomohlo,ale po dobrání opět svědění. Také jsem si dělala oplachy jedlou sodou, rosalginem. Na chvíli to zklidní. Vypozorovala jsem, že to s příchodem menstruace vždy vymizí. Po menstruaci mám nyní asi 2 týdny klid a pak se opět dostaví svědění. Prý jsem spíše od něčeho podrážděná, jenže jsem vše minimalizovala, aby mě nemělo co vadit. Nepereme v aviváži, prací prášek je stále stejný, neustále používám intimky, protože spodní prádlo je mi díky svědění příjemné. Nyní mám na oplachy jarišův roztok, který opět vše zklidní pouze na 3 hodiny. Už nevím, co dál s tím. Pohlavní styk je velmi bolestivý a nepříjemný. Prosím o radu.

    Reagovat18.01.2012 22:58 od Sandra
    • Re:

      Dobrý den,
      jestliže se Vaše potíže objevují vždy ve 2. fázi cyklu, pak se s největší pravděpodobností jedná o problém mykotický. Doporučuji Vám vyvarovat se zcela sladkého, alkoholu a stresu. Po dobu 6 měsíců užívejte perorální antimykotika 1x měsíčně, např.Mycomax 1 tbl., po dobu 6 týdnů užívejte vag. tbl. např. Clotrimazol 100 mg vždy na noc. Během menstruace léčbu přerušit. Jako doplněk léčby je vhodná G-sůl-sedací koupele.
      Ke sprchování užívejte gel pro intimní hygienu. Se sprchováním to nepřehánějte, vodovodní voda je plná agresivního chloru, který Váš problém zhoršuje. Pijte dostatek tekutin, nejlépe bylinné čaje. Vyvarujte se kávy a koncentrovaných džusů. Nenoste rifle a těsné kalhoty.

      • Re: Re:

        Mockrát Vám děkuji pane doktore za radu. Intimní mýdlo mám a intimní místa si myji pouze balenou neperlivou vodou, chlorovaná voda mi nedělala dobře také na obličeji. Doufám, že toto zabere a já budu mít klid.

        Reagovat24.01.2012 12:16 od Sandra
    • Re:

      Já mám podobné problémy už asi tři roky.Co mě nejvíce zabírá jsou boraxové globule s endiaronem(jsou na předpis a jsou opravdu super,dělají je v lékárně ručně) a po léčbě si nasaď aspoň na 5 dní fermalac.Jestli ho budeš snášet.Pak udržovací léčba fermalacem tak 2 krat v tydnu než ho dobereš.Ahoj a hodně štěstí,snad ti to pomůže:-)
      Je to hrozný tyhle problémy,žádné ženské tohle nepřeju

      Reagovat19.01.2012 16:06 od Lucie
      • Re: Re:

        Dobře, děkuji za radu..asi mi nezbyde nic jiného než to vyzkoušet:)

        Reagovat21.01.2012 16:08 od Sandra
  • bílí výtokRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    dobry den,
    chtěla bych jen tak vrychlosti vysvětlit moje problemy.
    Jsem 21leta slecna. Měla jsem zanět slepeho streva a ten zanět mi přesel k celemu podbřišku. Byla jsem na operaci na pročištěni podbřišku, Pak to doktoři ještě dolečovali antibiotiky, a pak po 3měsicích řekli, že mam zvětšeny jeden vaječník, ale je to v poradku. Asi po dvou měsicich mě zacalo pobolivat zvovu v podbrisku a tak mi doktor dal antibiotika, že pry mam infekci(bohuzel nevim jakou, partnera mam staleho a doktor nespecifikoval), K panu doktorovi jsem chodila kazde tři tydny, ze me boli v podbrisku cim dal vice a hrozne pri sexu, tak mi daval dalsi antibiotilka. Po pěti měsícich na antibiotikach, mi doktor udělal vytery a rěkl, že tam je jen velky mlečny výtok, ale bez infekce. Ted uz je to rok po operaci, v podbřisku mě hrozně boli, když se chci postavit a když chodim, nejvice pri sexu
    Za radu moc děkuji

    Reagovat14.01.2012 12:08 od marcela
    • Re: bílí výtok

      Dobrý den.
      Zánět slepého střeva, který se rozšíří do podbřišku, může vyvolat tvorbu srůstů v malé pánvi. Tyto srůsty jsou pak příčinou chronických bolestí a bolestí při pohlavním styku. V těchto případech se doporučuje provést laparoskopické vyšetření pánve. V případě,že se srůsty potvrdí, rozruší se. V pooperačním období pak následuje 4 týdenní lázeňská léčba, hrazena zdravotní pojišťovnou - nejčastěji se volí Františkovy Lázně nebo Klimkovice.

      • Re: Re: bílí výtok

        děkuji za odpověd
        Jsem se take divala na rakovinu děložního čípku nebo vajecniku, myslíte si, že to nemusi mit nic spolecneho s mymii problemy?

        Reagovat23.01.2012 13:34 od marcela
  • KrváceníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, užívám pravidělně antikoncepci Lindynette 20 a včera se mi na kalhotkách oběvilo pár kapiček krve. Opravdu málo. Dnes už nic. Krvácet mám ale až příští týden, může to něco znamenat, nebo se nic neděje?

    Reagovat11.01.2012 16:42 od Markéta
    • Re: Krvácení

      Dobrý den,
      Lindynette je nízkodávkovaná antikoncepce a v průběhu cyklu se může občas objevit nepravidelné krvácení, které nic vážného neznamená. Nic se tedy neděje.

  • Operace cysty a MSRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore,byla jsem u nás v Karvinské nemocnici na operaci cysty,cysta mi byla vyoperována 28.12.2011,před operací jsem přestala jíst HA Jeanine,a po operaci jsem měla krvácení ze spádu.Teďkom bych měla dostat zřejmě ms (doba v 7denní pauze) jenže mě už 5 den furt pobolívá v podbříšku,ale nešpiním a ms stále nikde.Paní doktorka mi řekla že ms může přijít i později než když chodila v 7 denní pauze,ale když už mě teď bolí v podbříšku tak předpokládám že by asi měla už dorazit a ms furt nikde.Ani mě nijak moc nepobolívají prsa.
    Není to nějaké zvláštní že ms ještě nedorazila,když mám příznaky že by už mohla přijít?? Děkuji

    Reagovat11.01.2012 06:47 od Zuzana
    • Re: Operace cysty a MS

      Dobrý den,
      vzhledem k tomu, že jste po operaci cysty a 1. menstruace byla ze spádu hormonů po odstranění cysty, pak další menstruace se většinou opozdí tak, jak je tomu i u Vás. Je to tedy normální stav
      a nemusíte se ničeho obávat.

  • Dobrý den chtěla jsem se zepta....Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den chtěla jsem se zepta. Pochva mě už asi měsic pali a svedi. Pri swxu mam bolesti a nemam z toho ani zadny prozitek protoze citim jen paleni. A pri menstruaci mam velke bolesti. Chtela jsem se zeptat jeatlu to muze byt antikoncepci? Nebo o co jde...jestlu mam navstivit gynekologa? Moc diky za odpoved.

    Reagovat10.01.2012 11:29 od icinka
  • g.tetraborico v UKRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den, mam takovy mensi problem--zijeme s pritelem v UK, jsem ted v 1.trimestru a mam mykozu.Gynekolog mi pres mail doporucil globulus cum natrio tetraborico,ale nevim kde ho tady sehnat.Nemel by jste nejaky tip ci alternativu?Moooc dekuji za odpoved a preji vse nej do Noveho roku:)S.

    Reagovat06.01.2012 23:42 od sandy
    • Re: g.tetraborico v UK

      Dobrý den,
      1. trimestr těhotenství je obdobím vývoje jednotlivých orgánů plodu. Antimykotika jsou léky, které nebývají testovány na těhotných a proto nejsou zcela bez rizika pro 1. trimestr.
      S léčbou se vyčkává do 2. trimestru. Doporučuje se tedy zcela odbourat sladkosti a vyvarovat se stresů. Pro 2. trimestr je pak již celá škála možných preparátů.

  • infekce ???Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chci se zeptat mám po porodu nažloutlý hlenovytý výtok, který bych řekla zapáchá po otcu, žádné pálení ani svědění. Je to infekce nebo průběh očistků (již nekrvácím mám jen výtok. Po krvácení 3 denní pauza a navazal výtok) ?? S partnerem jsme měli sex dřív než mi skončilo 6-nedělí , ale s kondomem myslíte, že to má vliv, když mi výtoky začali hned potom ???

    Reagovat03.01.2012 20:06 od marika
    • Re: infekce ???

      Dobrý den,
      pokud jste krátce po šestinedělí a kojíte, pak je poševní sliznice oslabená a náchylnější k infekci. Důsledkem infekce pak mohou být výtoky. Optimální by bylo odebrat poševní sekret na kultivaci a zjistit, zda příčinou výtoku není bakteriální zánět. Pokud se bakteriální zánět prokáže, bude vhodné jej přeléčit poševními tabletami nebo globulemi.

  • MilováníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, trápí mě bolesti nebo spíš "nepříjemný pocit" v oblasti poševního vchodu při milování, tudíž si to vůbec neužiji:-( K tomu mám mírný bělavý výtok bez dalších příznaků nebo problémů.
    Byla jsem u gynekologa a ten mi řekl, že je to tím, že mám užší poševní vchod a že mám při sexu používat gel. Problém je ten, že když jsme si s přítelem gel koupili- Primeros enjoy, pálilo to i uvnitř a bylo to naopak ještě horší. Tak nevím jestli to je mnou nebo špatným výběrem gelu. Slyšela jsem o gelu GLIDE 4 you, který je prý skvělý. Mám ho zkusit?:-)

    Reagovat01.01.2012 14:41 od Laura
  • Svedeni a paleniRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Zdravim,mam urcite zanet pochvy,vyteka bily vytok. Hrozne to svedi a pali. Prosim nevite cim bych zmirnila svedeni,necim co je doma? Je vikend a lekarny jsou zavrene. Svedeni je nesnesitelne. Co si mam pak v lekarne koupit? Tablety s kyselinou hyaul....na hojeni a vyplach? Dekuji

    Reagovat01.01.2012 12:01 od Market
    • Re: Svedeni a paleni

      Dobrý den,
      potíže které popisuje jsou způsobeny kvasinkovou infekcí. Kupte si v lékárně Canesten krém a postižená místa potírejte 2x denně, dále si kupte Canesten vag. tbl. a tu použijte na noc.

  • PuchýřkyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    V oblasti genitálií se mi vyskytly takové malé puchýřky, které se vždy naplňují tekutinou a pak prasknou. četla jsem o genitálním oparu, ta kmě napadlo že by se mohhlo jednat právě o to, ale nejsem si jista.. puchyrky se mi dělají jednotlivě v okolí pochvy, dokonce jsem si vsimla ze uz i na vnitrnich stehnech. Do toho jsem zpozorovala bilý výtok, který ale nijak nezapáchá. nevite co by to mohlo byt a cim to lecit? uz mi to trva približně 14 dnu, vzdy se nejaky zahoji a hned se udela nový pochyrek a tak je to porad dokola. uz sem z toho na nervy. dekuji

    Reagovat31.12.2011 14:57 od klara
    • Re: Puchýřky

      Dobrý den,
      problém který popisujete by mohl být důsledkem infekce virem herpes genitalis, způsobujícího opar. Přesnou diagnozu lze stanovit až na základě gynekologického vyšetření, které by jste měla podstoupit.

  • Povlak na klitorisuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den,
    uz nekolik dni me trapi bily povlak na klitorisu, ktery mam i po sprchovani. Kuze na klitorisu mi i velice snadno praska, mam male oderky. Prestala jsem pouzovat jakekoliv mydlo, protoze i gel pro intinmi hygienu mi zpusobuje zvysenou suchost postizenych mist. Vytok z pochvy nemam, nic me nesvedi. Je mi 21 let a beru HA, trpim pouze autoimunitou stitne zlazy a sezonnim atopickym ekzemem. ( Muze byt povlak treba v dusledku brani antibiotik?) Dekuji

    Reagovat28.12.2011 01:38 od Eliska
    • Re: Povlak na klitorisu

      Dobrý den,
      bílé povlaky zevních rodidel ve Vašem věku bývají nejčastěji důsledkem kvasinkových zánětů, např.v důsledku užívání antibiotik. Kupte si v lékárně mast Canesten nebo Clotrimazol a postižená místa potírejte 2-3x denně po dobu 7 dnů. Odbourejte stresy, alkohol a sladké. Po 7 dnech by bílé povlaky měly vymizet. Pokud užíváte vodu z vodovodního řádu, pak sprchování omezte na možné miminum. Obsahuje chlor, který sliznici vysušuje. Je dobře, že jste vyřadila mýdlo.

  • Dobrý den,na zánět na základě...Rozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den,na zánět na základě kultivace jsem dostala ATB Nitrofurantoin.Lze je brát, i když je možnost případného těhotenství (v době,kdy nelze těhotenství ještě prokázat)?Mohou nějak poškodit případný plod?Nebo je pravda,že do 18. dne těhotenství lze léky užívat?Děkuji.

    Reagovat27.12.2011 18:44 od
    • Re:

      Dobrý den,
      v případě, že by jste mohla být těhotná, je lépe léky kontraindikované pro 1. trimestr nebrat. Pokud se tak stane, konzultuje se genetik, který stanoví riziko poškození plodu daným přípravkem.

      • Re: Re:

        Dobrý den,děkuji za odpověď.Mám to tedy brát tak,že Nitrofurantoin je kontraindikován pro 1. trimestr?Děkuji Vám za odpověď.

        Reagovat28.12.2011 16:14 od
        • Re: Re: Re:

          Dobrý den,
          Nitrofurantoin retard - Ratiopharm smí být dle údajů výrobce (viz. příbalový leták každého balení) v 1. trimestru gravidity užíván jen, je-li to nezbytně nutné. Striktně kontraindikován tedy není. Pro lékaře to znamená, že přípravek podá v případě, že nelze nasadit bezpečnější antibiotikum či chemoterapeutikum.

  • Krvavý výtokRozbalit (reakcí: 5)Sbalit (reakcí: 5)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, od včerejška mám silnější lehce krvavý výtok, s kousky sliznice. Menstruaci mám dostat až za 14 dní, jiné problémy nemám, může mi někdo poradit? Děkuji

    Reagovat26.12.2011 10:33 od Aneta
    • Re: Krvavý výtok

      Dobrý den,
      Vaše informace je třeba doplnit o to, zda berete hormonální antikoncepci a kolik je Vám let.

      • Re: Re: Krvavý výtok

        Dobrý den, je mi 23 let a hormonílní antikoncepci neberu. Děkuji

        Reagovat27.12.2011 13:53 od Aneta
        • Re: Re: Re: Krvavý výtok

          Dobrý den,
          v tom případě se nemusíte znepokojovat. Ke krvácení došlo ze spádu hormonů v době ovulace. Krvácení by mělo postupně ustat samo.

          • Re: Re: Re: Re: Krvavý výtok

            Mám podobný problém, HA také neberu a je mi 25 let, stalo se mi to samé před dvěma měsíci a minulý měsíc také, před dvěma měsíci jsem s tím byla za svojí gynekoložkou, která mi předepsala Orgametril a Ascorutin a když se mi to stalo minulý měsíc také, tak jsem ty prášky dobrala, je to v pořádku? Děkuji

            Reagovat27.12.2011 20:59 od Marta
            • Re: Re: Re: Re: Re: Krvavý výtok

              Dobrý den,
              pokud Vám na krvácení Orgametril zabral, pak je to v pořádku. Jestliže se bude krvácení opakovat, je nutné kontrolní ultrazvukové vyšetření k vyloučení nálezu na děložní sliznici. Léčbu je poté vhodné prodloužit na 6 měsíců. V této době dojde k hormonální úpravě a nepravidelné krvácení vymizí.

  • Uzká pochvaRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den.
    Trápily mě bolesti při pohlavním styku, tak jsem šla ke gynekologovi a ten mi řekl, že mám užší pochvu, ale že se to časem spraví. Koupili jsme si tedy gel a přítel je velmi něžný.. přeso se bolesti vyskytují, nevíte co by se s tím ještě dalo dělat?:-)
    Třeba nějaká mastička nebo tak něco? Předem děkuji za odpověd, vaše stránka už mi hodněkrát pomohla:-))

    Reagovat21.12.2011 10:07 od Markéta
    • Re: Uzká pochva

      Dobře děkuji vám a ten čípek se ve mně rozpustí nebo tak něco?:-) Jen jestli se mohu milovat i během jeho používání.. :-)

      Reagovat21.12.2011 20:38 od Markéta
    • Re: Uzká pochva

      Dobrý den,
      příčinou bolestí v pochvě může být vyšší suchost sliznice v důsledku užívání nízkodávkované antikoncepce.V souvislosti se suchostí dochází k mikroporaněním sliznice, které jsou později příčinou bolestí při pohlavním styku. Zkuste užívat po dobu 10 dnů některý z hojivých čípků, např. Cicatridinu, vždy na noc.

  • Bolest při stykuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, Cicatridinu určitě vyzkouším,ale před milovaním jsem dostatečně zvlhčená,tady v tom problém nevidím,ale spíš při prvotním vstupu do pochvy mě to na okraji jakoby na stěnách bolí.Jakmile se manžel dostane dovnitř je to lepší,i když zase citím i čípek.Před prvním porodem mi bylo řečeno že mám zakolněnou dělohu dozadu a že bych styk měla mít zezadu atd...nemůže to třeba být i tím,že i po porodech je děloha zase vzadu?.Jsem 2x po CS,poslední císař byl 4.4.2011Děkuji

    Reagovat19.12.2011 17:42 od Zuzana
    • Re: Bolest při styku

      Dobrý den,
      přibližně 10% žen má dělohu zakloněnou dozadu, některé o tom ani neví a potíže při sexu nemají. Příčinou bolestí může ale být vyšší citlivost zadních děložních vazů. S touto problematikou si zatím medicína neví rady. Zkoušely se různé operační postupy, které by bolesti zmírnily. Vě většině případů byly bez efektu a tak se postupně od nich ustoupilo pro vysoký počet komplikací.

  • AntikoncepceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, užívám antikoncepci Lindynette 20 a tuhle neděli jsem dostala 3x za sebou slabý průjem, poté už vše zase v pořádku. Ted mám týden pauzu,kdy dostanu měsíčky. Prosím oslabila jsem učinost antikoncepce nebo ne?:-(

    Reagovat19.12.2011 16:10 od Mika
    • Re: Antikoncepce

      Dobrý den,
      průjmovitá onemocnění účinnost antikoncepce oslabují, ale jen v případě silných vodnatých průjmů. Ve Vašem případě tedy k oslabení účinku antikoncepce nedošlo.

  • opět?Rozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, už několik měsíců trpím na záněty pochvy. Pan doktor mi napsal již dvakrát antibiotické čípky, ale po 14 dnech se problémy vždy vrátily. Nasadila jsem tedy lactobacily lokálně do pochvy, na což se objevil velmi intenzivní bilý výtok ale jinak bez příznaků, ale i tak jsem radší spěchala na gynekologie, kde mi pan doktor oznámil, že jsem v pořádku a jde jen o nadměrné užívání laktobacilů. Ty jsem tedy omezila, ale vždy před menstruací se mi vyskytne zevní svědění a bílý hrudkovitý výtok. Dokonce je možné vytáhnout i "kusy" tohoto výtoku. Je to dost nepříjemné a dělá mi to obtíže při milování, jelikož mi pochva vždy natekne a to především v oblasti hráze. Jsem z toho už velmi zoufalá,začala jsem nyní používat Rosalgin a nejsem si jistá, jestli má cenu znovu navštěvovat gynekologa, protože mám pocit že s každými dalšímu antibiotiky se problém víc a víc prohlubuje. Myslíte,že je možná chlamydiová infekce?Ještě před rokem jsem totiž trpěla na časté recidivy zánětů MM(3 roky).děk

    Reagovat19.12.2011 09:41 od s.
    • Re: opět?

      Dobrý den,
      potíže, které popisujete jsou zcela typické pro chronický mykotický zánět. Základem úspěchu léčby bude změna životního stylu. Nejprve musíte zcela odbourat stresy , sladké a alkohol. Vyvarujte se ostrých a kořeněných jídel. K intimní hygieně používejte pouze vhodné gely, např. Saforelle gel. K léčbě poševního zánětu jsou nejvhodnější vag. tbl. Clotrimazol, léčba by měla být alespoň 2 týdny. Zevní rodidla potírejte také po dobu 2 týdnů krémem Clotrimazol. Pokud se však objeví stres nebo dietní chyba, problémy se vrátí a bude nutno celou léčbu opakovat. Chlamydiová infekce se takto neprojevuje.

    • Re: opět?

      To znám, já už mám rok v sobě kusy něčeho,není tro výtok,ale trsy bílých plátků... taky zkouším vše možné od tea trea,po léky od doktora,v jendom stěru byla e coli,ale jinak negativní a dál to bují a žije ve mě..sex žádný, s tím to ani nejde,jen boj... a poikusy....rosalgin mě pálí, ten nemohu...mykozamy jsme netrpěla díyk tea trea..ale rok mít v sobě trsy něčeho je k uzoufání..inu,chlapům je hej...

      Reagovat19.12.2011 14:48 od Pietra
  • HARozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,pane doktore,užívám HA Jeanine,ale nevím jestli je zcela normální abych měla u této HA během 7 denní pauzy takovéto krvácení,že jako třeba krvácím přes den,pak přes noc nic,nebo celý den nic, a na další den,atd....docela mě to znepokokuje.Taky mě to při styku docela bolí,a někdy ve vnitř štípe, co to může způsobovat? Podle stěrů jsem v pořádku.

    Reagovat19.12.2011 09:24 od Zuzana
    • Re: HA

      Dobrý den,
      u hormonální antikoncepce je krvácení jiné než během menstruace bez pilulek, proto i Váš typ krvácení je normální a nemusí Vás znepokojovat. Příčinou štípání a bolesti při pohlavním styku může být sušší sliznice. Kupte si čípky Cicatridina a užívejte je po dobu 10 dnů. Stav by se poté měl upravit.

  • KLION- D 100Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,dneska mi gynekoložka předepsala klion-d 100.Mám to brát 1x denně večer po dobu 10 dní.Ale to mi nevyhovuje. Zhruba za 6 dní mám dostat menstruaci a poté už jsou Vánoce a přii těchto vag. tabletách se nesmí pít alkohol.Ale Vánoce a Silvestr-tomu se zabránit nedá.Chci se tedy zeptat,jestli bych léčbu mohla zkrátit pouze na dobu 6-7 dnů než dostanu menstruaci a pak už přípravek nebrat. BUde to mít nějaký účinek?
    Děkuji za odpověď

    Reagovat16.12.2011 20:08 od Dana
  • Bolest při sexuRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den, mám takový problém. Trápí mě bílý, vodnatý výtok bez zápachu, občasné pálení při močení ale především bolest při pohlavním styku, která mě opravdu trápí!:-( Nevíte co by to mohlo být, prosím?

    Reagovat15.12.2011 22:01 od martina
    • Re: Bolest při sexu

      Děkuji za odpověd, ještě bych se jen chtěla zeptat, zda by se případný zánět objevil ve výsledcích krve na sedimentaci?

      Reagovat16.12.2011 20:40 od Martina
      • Re: Re: Bolest při sexu

        Dobrý den,
        zánět poševní sliznice se nám v sedimentaci neprojeví, jedná se o místní zánět. Stejně tak se nám neprojeví v sedimentaci zánět močových cest.

    • Re: Bolest při sexu

      Dobrý den,
      mohlo by se jednat o zánět poševní sliznice a infekci močových cest. Nelze ani vyloučit chlamydiovou infekci. Co se týká bolestí při pohlavním styku, bude nutná důkladná gynekologická kontrola, která příčinu bolestí vždy odhalí.

  • Svědění a bolesti v podbříškuRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý večer,
    asi dva nebo tři dny trpím svěděním a bolestmi v podbříšku, při pohlavním styku pocituji velmi nepříjemné pocity (takové svědění) v oblasti močové trubice. Poraďte mi prosím, co s tím. Předem moc děkuji.

    Reagovat14.12.2011 22:47 od Veronika
    • Re: Svědění a bolesti v podbříšku

      Dobrý den,
      ve Vašem případě se jedná o mykozu. Kupte si v lékárně Fungicidin mast a postižená místa potírejte 2x denně po dobu 10 dnů. Dále si kupte Canesten vag, tbl. a tu si zavěďte co nejhlouběji do pochvy. Vyvarujte se po tu dobu pohlavního styku, sladkého, alkoholu a především stresů.

  • Dobrý večer, už skoro dva měsíce...Rozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý večer, už skoro dva měsíce trpím bolestí při pohlavním styku. Moje gynekoložka mi před měsícem řekla, že to jsou kvasinky a napsala mi Polygynax. Ten ale příliš nezabral. Poté jsem zkoušela Femigel a jiné přípravky. Teď již svědění, pálení ani výtok nemám, ale bolest při styku je pořád. A navíc poševní vchod je jakoby nateklý a při dotyku trošku zabolí. Předem děkuji za radu.

    Reagovat14.12.2011 19:19 od Barbora
    • Re:

      Dobrý den,
      bolest při pohlavním styku může mít několik příčin. K tomu ,abychom pravou příčinu prokázali, je nutné důkladné gynekologické vyšetření, včetně kultivace poševního sekretu a vaginálního ultrazvuku. Do výsledků je nutné se pohlavního styku vyvarovat, tak aby se celý problém nedostal do chronického stadia.

    • Re:

      Dobrý den,

      vyzkoušejte vaginální čípky Gyno Pevaryl. Jsou na tři dny a zatím mi vždy zabraly.

      Reagovat15.12.2011 14:38 od Zuzka
  • SvěděníRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, možná už jste tu podobný problém jako mám já měli tak se předem omlouvám jestli se budu opakovat nečetla jsem všechno.
    Mám angínu a beru antibiotika Ospen 1000, a od té doby co jsem s nimi začla mě divně svědí spodek. Je to dost nepříjemné svědění, svědí to vevnitř hlavně stydké pysky. Nevím jestli to má něco společného s těmi antibiotiky co beru, nebo jestli je to úplně něco jiného. Poradíte mi? Předem děkuji.

    Reagovat12.12.2011 16:30 od Denisa
    • Re: Svědění

      Dobrý den, užíváte k ATB laktobacily? Je všeobecně známo, že antibiotika vymlacují přirozenou mykroflóru. Pokud je nemáte, doporučuji zajít si do lékárny a lékárníci už vám s tím pomůžou. Osobně mám výborné zkušenosti také s enzymy (wobenzym), které zvyšují účinnost atb a zabraňují vzniku mykóz. Ale laktobacily nenahadí. Přeci jen fungují na jiné bázy.

      Reagovat27.12.2011 11:11 od Mariška
    • Re: Svědění

      Dobrý den,
      v důsledku užívání antibiotik dochází u celé řady žen k pomnožení kvasinek, které vedou ke svědění rodidel. Kupte si v lékárně Canesten krém a potírejte postižená místa 2-3 x denně. K úlevě dojde po 3 dnech užívání,pokračujte v léčbě ještě dalších alespoň 5 dnů. Po celou dobu se vyvarujte alkoholu, sladkého a stresu.

  • ZápachRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den, poslední dobou mi velice zapáchá pochva. Nevím, čím by to mohlo být způsobeno a už i můj sexuální partner mě na to upozornil. Poraďte prosím, jak se zbavit zápachu, jsem z toho nešťastná. Děkuji,
    Silva

    Reagovat09.12.2011 21:23 od Silva
    • Re: Zápach

      Trpěla jsem asi půl roku tímto problémem. Zázračně mi pomohly čípky Ginexid. K tomu jsem užívala i pěnu na umývání, ale to bylo dobrovolně. Po pár dnech jsem měla klid. Dobrala jsem pro jistotu celé balení 10 ks a po 1,5 měsících je stále klid. Ťuk, ťuk, ťuk.

      Reagovat31.10.2013 12:18 od Jitka
    • Re: Zápach

      Dobrý den,
      příčinou zápachu je vždy zánět, nejčastěji se jedná o zápach po rybině, kdy příčinou je Gardnerella vaginalis. Ta bývá bránou pro další patogeny. Neléčený zánět může vést k chronickým bolestem malé pánve. Měla by jste navštívit gynekologa a zahájit léčbu sebe i partnera.

  • Aplikace ClotrimazoluRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je možné použít Clotrimazol krém i u mne, když se partnerovi udělala vyrážka, pomáhá mu to (boláky po aplikaci krému po pár dnech se změnily v zčervenání a ustupuje to) abychom to nepřenášeli jeden na druhého. já příznaky nemám, jen podráždění po posledním styku a 1.dva dny silnější výtok. Nevím jestli to může souviset. Děkuji

    Reagovat07.12.2011 16:14 od Alena
    • Re: Aplikace Clotrimazolu

      Dobrý den,
      Clotrimazol krém může užívat jak partner, tak partnerka. Krém nanášejte 2-3x denně po dobu alespoň sedmi dnů. V případě partnerky doporučuji doplnit léčbu vag. tabletou Canesten 1x500 mg. Infekci můžete přenášet jeden na druhého i v případě, že Vy jste bez příznaků. Jedná se o tzv. ping-pong efekt, který bývá prokázán v přibližně 20% případů.

  • Bolesti pochvyRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co může být příčinou jednostranné bolesti v pochvě. Na UZ vše v pořádku, pohledem prý sliznice na obou stranách stejná. V kultivaci pouze Enterokok. Mám pocit pálení a bodavé bolesti na sliznici, ale pouze na jedné straně. Mohou to způsobit některé bakterie, které se při normální kultivaci nezjistí? Existuje nějaký přípravek, lék, který by obnovoval poševní sliznici? Mám pocit jakoby "popálení". Děkuji.

    Reagovat05.12.2011 15:31 od
    • Re: Bolesti pochvy

      Dobrý den,
      pokud jsou bolesti jednostranné, nejedná se o bakteriální zánět. Může se jednat o lokální poškození sliznice např. v důsledku pomnožení kvasinek. Z hojivých přípravků se nejlépe osvědčily vaginální čípky Cicatridina, jejichž léčivou složkou je kyselina hyaluronová, která urychluje proces hojení poševní sliznice.

      • Re: Re: Bolesti pochvy

        Dobrý den pane doktore, děkuji za odpověď. Může se také jednat o poškození sliznice, které by mohly způsobit např. chlamýdie, ureaplazma, mykoplazma? Jaké mají tyto bakterie průvodní příznaky? Myslím tím to, co vede vlastně gynekologa k tomu, aby na tyto choroby provedl příslušné stěry? Dají se tyto bakterie zjistit i jinak např. z odběru krve? Předem děkuji.

        Reagovat06.12.2011 13:48 od
        • Re: Re: Re: Bolesti pochvy

          Dobrý den,
          chlamydie ani urea či mykoplasmata sliznici tímto způsobem nepoškozují. Chlamydie zjišťujeme nejčastěji v souvislosti s diagnozou neplodnosti a chronických bolestí v podbřišku. Neplodnost je nejčastějším důvodem, pro který gynekolog odebírá příslušné stěry na chlamydie a mykoplasmata a ureaplasmata. Z krve zjišťujeme, zda pacientka nemá protilátky proti chlamydiové infekci, tudíž zda se s nákazou již setkala. Podle druhu protilátek pak jsme schopni určit, zda se jedná o nákazu akutní, či chronickou.

  • Dobrý den. V poševním vchodu na...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. V poševním vchodu na straně k břichu mě začalo včera strašně svědit a nepřestává. Na kůži, která chrání klitoris se mi začala odlupovat kůže, nevít co to může znamenat? Děkuji

    Reagovat05.12.2011 15:29 od xxx
    • Re:

      Dobrý den,
      s největší pravděpodobností se jedná o mykotický zánět zevních rodidel. Užívejte na postižená místa Fungicidin mast 2x denně. Vyhněte se sladkému, alkoholu a stresu. K vyléčení by mělo dojít do 10 dnů. Pokud se tak nestane, navšivte svého gynekologa.

  • Výtok,svěděníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Už několik měsíců trpím na zapáchající výtok který je chvíli nažloutlý,občas bílý hrudkovitý. Nesnesitelně mě svědí pochva. Nedá se to vydržet a tak si ji často rozškrábu až do krve.Při močení mě pálí pochva. Bolesti v podbříšku nemám. Vyzkoušela jsem už gyno pevaryl,candibene,entizol, canesten a ještě neco dalšího,ale nic mi nezabírá a dost mi to otravuje život. Stále musím nosit vložku a i při chůzi mě to dost svědí. Doktor už neví co mi napsat za lék,jelikož kultivaci mám vždycky dobrou. Sexuálních partnerů jsem měla více. Poraďte mi prosim. Děkuji.

    Reagovat02.12.2011 11:16 od studentka
    • Re: Výtok,svědění

      Dobrý den,
      vzhledem k tomu,že jste se dostala do chronického stadia problémů, musí být Vaše léčba dlouhodobá a intenzivní. Nejprve pracujte na své imunitě. Odbourejte zcela stresy, alkohol, sladká a kořeněná jídla. Nekoupejte se ve vaně, ale jen sprchujte. Užívejte tekutá mýdla pro intimní hygienu. Pro ošetření zevních rodidel se také výborně hodí oplachy nebo sedací koupele v G-soli. Na čas se vyvarujte pohlavního styku. Léčbu zahajte vaginálními antimykotiky, která užívejte alespoň 2 týdny nepřetržitě (např. Clotrimazol vag.tbl. 100 mg). Po dobu 2 týdnů potírejte zevní rodidla mastí Fungicidin 2x denně. Léčbu je vhodné doplnit perorálními antimykotiky. Je vhodné stěry vyloučit bakteriální či trichomonádovou infekci. Pokud budete vše důsledně dodržovat, výsledek se dostaví po cca 2 - 3 týdnech. Znovu zdůrazňuji, že je nutná dlouhodobá terapie k úplnému vyléčení.

  • Vaginální výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co se mi děje, když mám vaginální vítok, hlenovitý průhledné barvy, vypadá jak bílek, je to vážné, musím k lékaři nebo se to dá léčit i doma? Měla bych dodat, že mám 11. měsíčního syna, stále kojím a bez menstruace. Děkuji za odpověď

    Reagovat30.11.2011 22:48 od Lucie
    • Re: Vaginální výtok

      Dobrý den,
      pokud je Váš výtok bez zápachu, pak k lékaři nemusíte. Je důsledkem hormonálních změn provázejících kojení. Zkuste pár dní vyčkat, výtok by měl zeslábnout až vymizet.

  • ProblémRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    prosím o radu, mám již 15 dní nějaký zánět, nemám žádný výtok a při zavádění tablet candibene 100mg zmizelo i svědění kolem poševního vchodu i uvnitř. Když však tyto tablety přestanu brát, následující den se svědění vrací (bez výtoku) co mě však trápí nejvíce, je nateklý postěváček, ktrerý tak jako tlačí a je vidět i že je bíle potáhlý. Už 15 dní ho mažu jenamazolem 2x denně a teprve včera začal víc bolet a natýkat. Mám dál používat jenamazol na mazání poštěváčku? Zkusila jsem přes den jednou namazat fugicidin a žádná změna. Někdo mi radil sedací koupel na tan poštěváček, nevím však jakou. Tento celý problém mi začal po nechráněném sexu s partnerem. Je možné že on je nosič? Je to již podruhé, co to od něho mám. Jemu nic není.
    Mnohokrát děkuji.

    Reagovat29.11.2011 23:33 od Eva
    • Re: Problém

      Dobrý den,
      pokud Vaše léčba nezabírá, je nutné navštívit gynekologa, který Vás zkontroluje a nasadí vhodnou léčbu. Pokud se jedná o dlouhodobý kvasinkový infekt, často pomůže až intenzivní antimykotická léčba, kterou bude koordinovat Váš ošetřující gynekolog. Do návštěvy gynekologa užívejte Fungicidin mast 2x denně, vyvarujte se pohlavního styku, sladkého, alkoholu a stresu. Nekoupejte se ve vaně ale jen sprchujte, max. 2x denně. Pozor na vodu, často průběh onemocnění zhoršuje, především pro vysoký obsah chloru. Pro intimní hygienu používejte jen k tomu určené přípravky, nikoliv klasická tekutá mýdla.

  • Dobry den, i ja bych se na Vas...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den, i ja bych se na Vas chtela obratit s dotazem..pred 2-3tydnama jsem mela nekolik dni hnedy vytok,od te doby me boli v podbrisku a mam pocit nafoukleho bricha..tehotensky test vysel negativni a vytok po par dnech prestal,ale bolest a pocit nafouklosti ne..posledni dobou mam take obcas bolest pri sexu pri hlubsim proniknuti partnera a problem se susi sliznici..vcera se objevil znovu hnedy vytok,ale v patek jsem dobrala antikoncepci a zitra by se mela dostavit menstruace.. Mockrat dekuju za radu

    Reagovat28.11.2011 18:48 od niobe_x@centrum.cz
    • Re:

      Dobrý den,
      ve Vašem případě bych vzhledem k bolestem v podbřišku doporučil gynekologické vyšetření ještě před menstruací. Je vhodné vyloučit zánět v malé pánvi. V případě potvrzení zánětu, Vaše problémy po léčbě vymizí. Jestliže se o zánět jednat nebude, zvažoval bych změnu antikoncepce. Při špinění v průběhu cyklu a suchosti poševní sliznice se přistupuje k antikoncepci s vyšší hladinou hormonu. Pokud budou bolesti v podbřišku dále přetrvávat, provádí se diagnostická laparoskopie, při které se bude pátrat po příčině bolestí přímo v pánvi.

  • Dobrý den, chtěla bych se zeptat, o...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, o jaké onemocnění se může jednat, když mám potíže jen s pálením a svěděním na malých styd.pyscích. Výtokem netrpím žádným. potíže přetrvávají i po několikerém přeléčení gynekologem. výtěr na rozbor ještě neposlal. nepomáhá mastička Canesten, boroxové globule, Vitagyn krém, dále mi nabídl vzorek čípků Cicatridina, ale ty jsem nepoužila, neboť jsou indikovány na poraněnu sliznici dělohy a nebo po poroducož není můj případ.. z babských rad jsem okolí pochvy potírala bílým jogurgem, asi 5 dnů, což mi výrazně pomohlo, ale pokud přestanu natírat problémy opět zpět.
    Děkuji za Váš názor. co podniknout. tyto problémy mě trápí dokola už od června.

    Reagovat25.11.2011 13:14 od Mirka
    • Re:

      Dobrý den,
      vzhledem k charakteru Vašich potíží, je třeba pátrat po vyvolávajícím faktoru. Je nutno úplně odbourat stresy, alkohol a sladké. Vyvarujte se ostrých a kořeněných jídel. Nekoupejte se, ale jen sprchujte. Se sprchou to však nepřehánějte, poslední dobou je často vyvolávajícím faktorem stejných potíží vodovodní voda. Bílý jogurt je osvědčenou metodou, a pokud Vám pomáhá, pokračujte v jeho aplikaci. Ke zklidnění pálení a svědění se taktéž osvědčil oplach slabým roztokem G-soli (sůl Mrtvého moře, upravená pro potřeby gynekologických pacientek).
      Pokud by u Vás byly prokázány lichenoidní změny zevních rodidel, pak by stálo za úvahu vyzkoušet lokální kortikoidní masti.

  • páleníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    chci se zeptat, zda je možné použít mast Jenamazol i v případě, že pálení je pouze zevní, popřípadě co byste mi doporučil. Pálení trvá cca 4 dny. Zpočátku jsem si mylela, že jde jen o podráždění¨, ale zdá se mi, že se to zhoršuje. Také jsem 4 měsíce po porodu, užívám antikoncepci Cerazette, právě jsem začala užívat 3. plato, ale menstruaci mám již počtvrté. Je to po porodu asi normální, že?
    Předem moc děkuji za odpověď.

    Reagovat20.11.2011 21:58 od JH
    • Re: pálení

      Dobrý den,
      Jenamazol užívejte 2x denně, po dobu sedmi dnů. Potíže by měly po této době ustoupit. Pokud užíváte po porodu hormonální antikoncepci, je menstruace normální.

  • alergie?Rozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den, 10 let mi lékařka psala stále stejné 2 léky na mykózy. Začala jsem na ně reagovat alergicky a zhoršením akutního stavu. Teď jsem změnila lékařku a ta podrobným vyšetřením zjistila, že mám křehkou atrofickou sliznici pochvy i čípku, se sklonem ke krvácení a poranění, navíc se mi vrátily zatím lehké změny na čípku již dříve konizovaném. Sliznice mě stále silně pálí a svědí, ale lék na zahojení cicatridina nemohu užívat z důvodu mé alergie na obsahující tee tree olej. Čím je možné ještě obnovit epitel sliznice a čípku a zbavit se stálého svědění a pálení? Aktuální chemický rozbor neprokázal žádnou bakteriální nebo virovou infekci. Děkuji za odpověď.

    Reagovat15.11.2011 08:56 od pavla
    • Re: alergie?

      Dobrý den,
      v případě atrofické poševní sliznice je vhodné sliznici dodat estrogen ve formě čípků. To však musíte podrobně konzultovat se svou gynekoložkou, neboť neznám Váš věk a taktéž neznám Vaši osobní anamnézu. Lokální estrogeny jsou pouze na lékařský předpis a mohou být předepsány až po důkladné konzultaci.

      • Re: Re: alergie?

        Vyřeší estrogen i mé pálení a svědění, které nesouvisí s infekcí? děkuji

        Reagovat15.11.2011 17:46 od
  • VýtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už asi přes půl roku mě trápí výtok, mám pocit, že je to o něco horší, je nažloutlý, zapáchající, vypadá to jako hlen.. Ještě mi není 18, sexuální život nevedu.. a nevím jestli to může mít na to nějaký vliv, ale při MS mám strašné bolesti v břichu, nedá se to vydržet. O co se může jednat?předem děkuij.

    Reagovat10.11.2011 22:40 od Sophie
    • Re: Výtok

      Dobrý den,
      ve Vašem případě se může jednat o poševní zánět. Měla byste navštívit gynekologa, který odebere sekreci na kultivaci a zjistí, zda je zánětlivého původu. Dle výsledků kultivace Vám navrhne léčbu.

  • Dobrý den pane doktore, již několik...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, již několik let trpím různými typy zánětů. Nyní mě trápí nažloutlý výtok, který zapáchá. Moje lékařka mi předepsala lék KLION-D. Ráda bych se zeptala, jak je to s užíváním tohoto léku, pokud během 10 denní léčby dostanu menstruaci. Lze zavádění tablet po dobu menstruace přerušit a po skončení pokračovat? Nebo je třeba začít s celou léčbou až po skončení menstruace? Předem děkuji za odpověď.

    Reagovat03.11.2011 19:33 od
    • Re:

      Dobrý den,
      léčba přípravkem Klion D by měla být nepřetržitá po dobu 10 dnů. Bylo by tedy vhodnější zahájit léčbu po menstruaci. Do té doby by jste měla být bez pohlavního styku.

  • bílý výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už cca 5 let (od 13 let) mám problém s bělavým výtokem (žádné pálení ani svědění). Myslela jsem si, že u dospívajících dívek je to normální, ale můj gynekolog mi řekl, že to může něco značit. Tak začalo léčbou jako u mykotických onemocnění (Clotrimazol, Jenamazol) a nic. Pak mi lékař udělal testy a vyšlo, že mám v pochvě streptokoka a předepsal mi agresivní atb na 3 dny (Sumamed 500mg), které taktéž nezabralo a akorát rozhodilo zažívání. Pak mi řekl výsledky kultivace a vše bylo v pořádku, ale znovu mu to nedalo a předepsal mi Gynoflor (6 tablet), které jsem užívala 2x týdně a problém stále nezmizel. Připadá mi, ale že se po těch lécích nepatrně změnil pach výtoku (není to ani zápach, ale spíše charakteristický pach). Už nevím, čím by to mohlo být způsobeno a za neúspěšnou léčbu jsem za tu dobu utratila dost peněz. Přijde mi už zbytečné s tím chodit k lékaři, když nic nezabírá a testy jsou negativní. Je možné, že je to u mě normální? Co by tyto problémy ještě mohlo způsobova

    Reagovat02.11.2011 15:01 od Nina
    • Re: bílý výtok

      Dobrý den,
      existuje nemalá skupina žen, u kterých poševní výtok nelze medikamentozně odstranit a který je považován za normální. Jestliže jsou kultivace v pořádku, nevidím jediný důvod, proč aplikovat léčbu antibiotiky. Sama vidíte, že výsledek se stejně nedostavuje. Ve Vašem případě musí být základem úspěchu důsledné dodržování životosprávy. Vyvarujte se stresu a zdravě se stravujte. Do svého jídelníčku zařaďte dostatek zeleniny a probiotika. Přpravte se ale na to, že úspěch se dostaví až po několika týdnech. Každým dalším antibiotikem riskujete narušení mikrobiálního poševního prostředí a další výtoky.

  • Dobrý den, vždy po menstruaci mě...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    vždy po menstruaci mě začne bolet v podbřišku - přímo na pravé a levé straně. Bolest je silnější vždy po fyzické námaze, ale pobolívá mě, i když jsem v klidu a také mě trápí nepříjemný výtok. Nepálí ani nesvědí, je mi hodně nepříjemný, protože mě studí a je to znát také na kalhůtkách, má bílou barvu a připomíná mi hlen. Měla bych s tím raději zajít k lékaři nebo použít nějaké připravky? Děkuji za odpověd.

    Reagovat01.11.2011 11:47 od Petra
    • Re:

      Dobrý den,
      vzhledem k tomu, že je výtok doprovázen bolestmi v podbřišku, měla byste zajít k lékaři a podstoupit komplexní gynekologické vyšetření.

  • LAPAROSKOPIERozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Jestli je normalní,že mě tak 2-3dny po menstruaci bolí v podbříšku?Jinak můj největší problém je pálení při močení a někdy i vytok bílo-žlutý,přitom na urologii vše v pořádku.Gynekologie v únoru stěr taky dobrý akorád prý jen nějaké zánětlivé změny)jinak nic ,o pálení jsem lékaři řekla a nic jen něco říkal,že leda teda snad už laparoskopii.Ale nevím zda je laparoskopie nutná.Pořád se bojím co to může byt,aby to nebylo něco vážného.Porad te mi prosím.Děkuji

    Reagovat31.10.2011 15:18 od Sally
    • Re: LAPAROSKOPIE

      Dobrý den,
      cílem diagnostické laparoskopie v gynekologii je zobrazení poměrů v malé pánvi a dutině břišní. Lékař při tomto vyšetření je schopen zjistit příčinu bolestí v pánvi. Důvod, proč u Vás dochází k pálení a řezání při močení však laparoskopem není schopen odhalit.
      Jestliže lékaři neodhalili příčinu Vašich potíží, pak se zaměřte na prevenci. Vyvarujte se alkoholu, ostrých a kořeněných jídel, sladkého, kávy a černého čaje. Nepijte koncentrované nápoje. Dodržujte pitný režim - 2 až 3 litry tekutin denně, nejlépe čistou vodu a bylinné čaje. Preventivně užívejte výtažky z brusinek a lichořeřišnice. Pokud budete důsledná, úspěch se dostaví během několika dní .


  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den
    Chtěl bych poprosit o radu
    Jsem s přítelkyní již pátým rokem a vždycky bylo všechno v pořádku....poslední rok měla ( ne zrovna vonící výtok ) Gynekolog jí říkal že je v pořádku, když tam šla za nějakou dobu zase přeléčil jí nějakýma praška (bohužel nevím název ) a bylo to lepší ale potom se ten výtok zase vrátil....tak sme se domluvili že vysadíme antikoncepci jestli to třeba nebude tím a od té doby je to dobré ...teda ten ( ne zrovna vonící výtok ).Ale pro změnu když souložíme a přítelkyně zvlhne mám na přirození bílý hrudkovitý povlak .
    Děkuji za radu

    Reagovat30.10.2011 22:31 od marfy
    • Re: výtok

      Dobrý den,
      bílý hrudkovitý povlak a častý výtok jsou důsledky porušeného imunutního systému. Výtok se léčí lokálně poševními čípky. U hrudkovitého povlaku je to složitější. Je důsledkem pomnožení kvasinek. Připravte se na to, že problémy i léčba můžou být dlouhodobé. Je nutno změnit životní styl - odbourat veškeré stresy a změnit životosprávu. Samozřejmě u obou partnerů. Ze své stravy vylučte sladké, alkohol a ostrá kořeněná jídla. Při příznacích kvasinek užívejte na postižená místa mast Canesten nebo Fungicidin 2x denně, pro partnerku jsou vhodné čípky Canesten nebo Gyno Pevaryl a taktéž mast.. Vše je volně prodejn é. Imunita se upraví v průběhu několika týdnů a problémy odezní.

  • TinaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den,
    mam problem se silnym, zapachajicim vytokem, nemam bolesti ani svedeni. Nevim, co to muze byt, protoze jsem panna a kazdodenne provadim intimni hygienu. Momentalne bydlim v UK a nemam prilis velkou duveru v mistni lekare. Je mozne, ze je to pouze z nachlazeni nebo spatne vody? Prosim poradte.

    Reagovat28.10.2011 10:38 od Trinnaty@seznam.cz
    • Re: Tina

      Dobrý den,
      v případě zapáchajícího výtoku je třeba hledat původ v zánětu poševní sliznice. Nejčastěji se jedná o bakterii Escherichia coli, která se do pochvy dostane z konečníku. Léčba je místní - tedy vaginální. Je nutné si obstarat čípky. U nás prodávané pod názvem Entizol vag. tbl., kde účinnou látkou je metronidazol. Tyto čípky se zavádí vždy na noc co nejhlouběji do pochvy po dobu 10 dnů. Poté je žena vyléčena a výtok ustoupí.

  • potížeRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    beru antikoncepci a stále špiním už asi pět dní a přitom jsem menstruaci měla tak před čtrnácti dny a s klukem sem spala naposledy před měsícem. Můžete mi prosím poradit co s tím mám dělat?? Děkuji B.

    Reagovat27.10.2011 21:06 od
    • Re: potíže

      Dobrý den,
      u antikoncepce je časté, že se i v průběhu cyklu špiní mimo pravidelnou menstruaci. Týká se to především nízkodávkované antikoncepce. Pokud špinění přetrvává více cyklů, je nutno navštívit gynekologa, který Vám antikoncepci vymění za jinou. Jedná li se o špinění v průběhu pouze jednoho cyklu, pilulky se ponechávají beze změny.

  • PALENÍRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Mám už delší dobu pálení při močení i mimo něj,někdy více,někdy méně,někdy vůbec.Co se týká urologie,tak tam jsem byla,dělali mě UZ i vyšetření moče a to bylo v pořádku.A na gynekologii taky nic ,akorád mě doporučil laparoskopii.Potřebuji poradit,zda je laparoskopie nutna nebo ne,co mám dělat???Prosím o pomoc.Co by to mohlo být?
    Děkuji

    Reagovat26.10.2011 21:29 od Dejsy
    • Re: PALENÍ

      Dobrý den,
      cílem diagnostické laparoskopie v gynekologii je zobrazení poměrů v malé pánvi a dutině břišní. Lékař při tomto vyšetření je schopen zjistit příčinu bolestí v pánvi. Důvod, proč u Vás dochází k pálení a řezání při močení však laparoskopem není schopen odhalit.
      Jestliže lékaři neodhalili příčinu Vašich potíží, pak se zaměřte na prevenci. Vyvarujte se alkoholu, ostrých a kořeněných jídel, sladkého, kávy a černého čaje. Nepijte koncentrované nápoje. Dodržujte pitný režim - 2 až3 litry tekutin denně, nejlépe čistou vodu a bylinné čaje. Preventivně užívejte výtažky z brusinek a lichořeřišnice. Pokud budete důsledná, úspěch se dostaví během několika dní .

  • dotazRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobry den, chtela bych se zeptat jake vysetreni me pravdepodobne ceka na gynekologii kdyz jsem jeste "panna"?...uz od dubna trpim zanety mocovych cest a brala jsem 4 antibiotika( posledni mi dokonce pichali pro rychlejsi ucinek) a vsechny 4 jsou rezistentni. proto sem byla poslana na gynekologii jestli to neni zpusobovano nejakymi gyn. potizemi. slysela jsem ze kdyz je zena jeste panna tech vysetreni se moc delat neda. dekuji za odpoved. M .

    Reagovat16.10.2011 16:14 od Monika
    • Re: dotaz

      Dobrý den, pokud trpíte záněty močových cest a neměla jste pohlavní styk, pak v rámci gynekologického vyšetření Vás čeká kontrola zevních rodidel zrakem, odběr stěru ze zevních rodidel na kultivaci, vyšetření malé pánve ultrazvukem břišní sondou a vyšetření malé pánve konečníkem. Pochvu je možno vyšetřit tzv. vaginoskopem (jedná se o vyšetření šetrné a nebolestivé). Vaše gynekologické vyšetření by vzhledem k délce potíží mělo být stejně komplexní jako u žen, které již pohlavní styk měly.

  • DotazRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,

    už 4 roky beru antikoncepci. První dva roky jsem neměla, žádný problém. Teď mě trápí vytékání spermatu. Pokaždé, když mám s mým dlouholetým přítelem sex a on se do mě udělá, tak za nějakou chíli ( je to různě) ze mě přítelovo sperma vyteče. Prosím poraďte.

    Předem děkuji

    Reagovat05.10.2011 15:04 od Diana
    • Re: Dotaz

      Asi se před tím vůbec neudělal a nebo udělal a pak s Tebou spal a bylo toho málo.. Vytékání spermatu je úplně normální :-)

      Reagovat24.10.2011 12:45 od Lenka
  • Zavádění poševních tablet v těhotenstvíRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,

    jsem v 18 týdnu těhotenství a aktuálně se léčím na lehčí kvasinkovou infekci. Ošetřující lékař mi předepsala Candibene 100 (12 tablet) pro zavádění do pochvy. Vzhledem k těhotenství není možné používat při zavádění tablet aplikátor, což mi činí trošku problémy. Nedaří se mi zavést tabletu hlouběji než na vzdálenost 4cm od vstupu do pochvy (pak jako by narazila na překážku), což je asi pro zdárnou léčbu málo. Zároveň mám strach tlačit násilím tabletu hlouběji, aby nedošlo k poranění děložního čípku, protože nemám představu, nakolik se mění fyziognomie ženských pohlavních orgánů během těhotenství. Je tedy možné zavést tabletu dále anebo to raději nemám zkoušet, aby nedošlo k poranění?

    Děkuji za radu a přeji krásný den,

    Helena Z.

    Reagovat05.10.2011 14:49 od Helena
    • Re: Zavádění poševních tablet v těhotenství

      V těhotenství se aplikátory nepoužívají. Je třeba ale zavést vag. tabletu do pochvy. Ty 4 cm jsou ve vyšším stadiu těhotenství dostatečné. Porodní cesty ani dítě při tom neporaníte. Pokud máte strach z hlubšího zavedení, raději požádejte svého gynekologa, ať Vám řekne, jak hluboko můžete tabletu zavádět. Bude to bezpečnější.

  • sex po léčběRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    chtěla jsem se zeptat, po jak dlouhé době po léčbě mykózy je možné mít znovu pohlavní styk? Totiž 10 dní jsem užívala entizol, jako první pomoc, než vyšly výsledky stěrů, přičemž mi bylo zjištěno přemnožení kvasinek a tak jsem dostala ještě globulus cum natrio tetraborico na zavádění na dalších 10 dní, které jsem po skončení mensturace začala užívat v kombinaci s mastí fungicidin. Také jsem asi 3 dny do konce léčby začala brát probiotika Biopron9.
    Dnes jsem dobrala poslední globuli globulus cum natrio tetraborico a tak by mě zajímalo, jak dlouho počkat než se pouštět do pohlavního styku.
    Partnera mám stálého a léčen nebyl, protože on sám necítí žádné příznaky a moje gynekoložka řekla, že to není nutné, že se kvasinky přemnožily kvůli mojí poševní nerovnováze.

    Děkuji za odpověď.

    Reagovat02.10.2011 15:11 od Renata
  • opoždění menstruaceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,dnes je to 12den,co jsem nedostala menst.,vždyji mám pravidelnou,ale tt.vyšel negativní,měla jsem jich asi 5 testu jen na jednom vyšla slabá //,ale až druhý den po testu.4ípek jsem měla tvrdý,ale náhle je měkký,můžu být těhotná i v pořípadě neg.tt?
    Moje gynek.má dovolenou.děkuji za odpověd,iva

    Reagovat30.09.2011 15:45 od Ivana
  • Prosím o raduRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, už si nevím rady. Už 2 roky se opakovaně léčím ny mykozu. Pan doktor mi vždy předepíše tablety a mast. Zabere to, ale poté se to za nějaký čas znovu objeví. Neustále mě trápí bolest a pálení při sexu. Včera mi začlo bolet v podbřišku bolest jde až do třísel. Výtok nemám ale pocituju svědění uvnitř pochvy. Také mě trápí pálení při močení. Poradil by ste mi nějaké účinné řešení?? Může být bolest při sexu způsobena mykozou ?? Už nevím kam zajít, u doktora je to vždy stejné. Děkuji za radu

    Reagovat27.09.2011 18:47 od Andrea
    • Re: Prosím o radu

      Dobrý den, chronická mykoza je vždy problém velice úporný a více než léčba je zde nutná prevence. Základem bude posílení Vaší imunity. Musíte odbourat sladké, alkohol a kořeněná jídla. Zcela striktně se vyhýbejte stresu. Nenavštěvujte bazény. Pravidelně užívejte probiotika, hodně odpočívejte. Přínosem je pobyt u moře. V léčbě je vhodné využít perorální antimykotika a to jak v akutní fázi, tak u chronických stavů. V léčbě chronických mykoz je také vhodný Wobenzym tbl. Mykoza může být i příčinou Vašich problémů při sexu. Dva roky je nezvykle dlouhá doba, zaměřte se tedy se svým gynekologem především na prevenci a výsledky se dostaví.

  • Macmiror 500 v 1.trimestruRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den, jsem v 8. tydnu tehotenstvi a lekar mi na zaklade vysledku steru [bakterie E.coli] predepsal globule Macmiror 500. V pribalovem letaku jsem se docetla,ze by pripravek nemel byt podavan v prvnich trech mesicich tehotenstvi. Mam byt klidna a globule zacit uzivat nebo je tu duvod se znepokojovat?Jaky preparat bych pripadne mela uzivat? Dekuji za odpoved.T.

    Reagovat27.09.2011 14:30 od Tereza
    • Re: Macmiror 500 v 1.trimestru

      Dobrý den, preparát Macmiror complex vag.tbl. je v 1. trimestru gravidity relativně kontraindikován i když je gynekology předepisován. Já osobně bych se přimlouval za aplikaci až ve 2. trimestru gravidity, pokud to závažnost Vašich potíží umožní. Náhrada za tento preparát pro 1. trimestr gravidity neexistuje.

  • Dobrý večer, jsem na začátku...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý večer, jsem na začátku těhotenství (5-6 tt) a poslední dva týdny mám občas hlenovitý zelený výtok - nic mě nesvědí, nepálí. Po vyšetření mi bylo řečeno, že mám zakloněnou dělohu, což se muselo stát v posledních týdnech, vždy jsem ji měla v normální poloze a výtok prý značí čištění dělohy právě v těhu. Ale zelený výtok? Při prvním těhotenství jsem žádný takový problém neměla a toto druhé těhotenství přišlo po roce snažení, jsem tedy možná příliš úzkostlivá, nicméně odpověď ze strany mého gynekologa mě příliš neuspokojila. Může se skutečně jednat jen o čištění díky zaklonění?
    Děkuji, Lucie

    Reagovat26.09.2011 20:21 od
    • Re:

      Dobrý den, v případě zeleného výtoku je nutné odebrat sekret na kultivaci, dle výsledků kultivace pak pokračovat dále. O čištění díky zaklonění dělohy v těhotenství jsem dosud neslyšel a v dostupné literatuře jsem se s tímto termínem nesetkal, proto se k tomu nemohu vyjádřit.

  • Kyselý výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den paní doktorko,

    myslím že mám asi problém, brala jsem antibiotika doxybene, po dobrání se mi objevila klasická mykoza, svědění okolo poševního vchodu a hrudkovitý výtok.. Zaléčila jsem to Canestenem, krémem i pilulkou.. Můj problém teď spočívá v tom, že mám hodně kyselý mazlavý bělavý výtok, bez zápachu, nic mě nesvědí ani nepálí, trápí mě jen ten kyselý výtok, když si sáhnu dovnitř, zůstane mi na prstu bělavý mazlavý výtok s občasnými většími bílými jakoby sraženými kusy výtoku.. nevím zda je to normální, či ne, nic mě nepálí, nesvědí, jen mám kyselý výtok, bez zápachu a místy sražený. Asi 3krát jsem použila canesten ale je to furt stejné, použila jsem tedy gyno pevaral a nic, furt stejné, znatelné je to hlavně před menstruací, přítele mám stálého. Při sexu nejsem dostatečně vlhká a všimla jsem si, že po mně partnerovi zůstaly na penisu právě ty bíle kusy, ne moc. Jestli to je mykoza, tak proč nemám i jiné příznaky a proč léky nezabírají, hygienu dodržuji, používám intimní

    Reagovat25.09.2011 20:24 od Denisa
    • Re: Kyselý výtok

      Dobrý den, ve Vašem případě se jedná o mykozu po užívání antibiotik. Tato mykoza je vždy velice úporná, neboť antibiotika poškodí mikrobiální poševní rovnováhu. V tomto případě doporučuji užívat Clotrimazol vag.tablety 6x100 mg po dobu 6 dnů vždy na noc, během léčby probiotika. Po této léčbě je třeba odebrat kontrolní sekrety na kultivaci. Je třeba se vyvarovat sladkého,alkoholu a stresu. Léčba bývá delší, ale vždy úspěšná. Je třeba normalizovat mikrobiální obraz poševní.

  • EntizolRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, byla mi diagnostikováná trichomoniáza. Beru Entizol 2-0-2, entizol vaginalni tablety. Problém je, ze vag.tablety se v pochvě nerozpouštěji, je to nějakej problém, nebo je to v pohodě? Dále bych se chtěla zeptat, jestli můžu zároveň s entizolem brát i Apo-Lactobacilus 10+, nebo je brát až po ukončení léčby entizolem?
    Děkuji.

    Reagovat20.09.2011 11:31 od Márie
    • Re: Entizol

      Dobry den, to, ze se vaginalni tablety nerozpousteji, na zavadu neni, zkuste je pred zavedenim navlhcit. Predpokladam, ze berete jednu vaginalni tabletu na noc. Lactobacily zacnete brat az po ukonceni lecby Entizolem. Ucinek bude vyssi.

  • Macmiror 500-přerušení léčbyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Pane doktore, užívám macmiror 500 vaginální globule. Můžu přerušit po páté globuli užívání na dva dny (musím se zúčastnit plaveckého výcviku) a následně doužívat zbývající tři globule? Nenaruším přerušením užívání léčbu? Děkuji za odpověď.

    Reagovat20.09.2011 01:29 od Barbora
  • TRÁPENÍRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, 2 roky mě trápí záněty. Pálení při močení, řezaní, hnědý výtok a i při sexu s partnerem mě pálí uvnitř v pochvě. Nejprve jsem byla u obvodního lékaře a vypadalo to na zánět močových cest.Ale léčby nezabíraly tak mě paní doktorka poslala na gynekologii. Tam mi pan doktor řekl, že mám infekci ale antibiotika, které mi předepsal nezabírají. Opakovaně se to vrací. Neměl by se léčit i partner? Děkuji předem za odpověď.

    Reagovat19.09.2011 21:04 od Simona
    • Re: TRÁPENÍ

      Dobrý den, bylo by vhodné odebrat poševní stěry na kultivaci a dle výsledků léčit Vás i partnera. Vzhledem k tomu, že Vaše problémy trvají již 2 roky, bylo by vhodné zaměřit se i na úpravu životosprávy a posílení imunitního systému.

  • TrápeníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    2 roky mě neustále trápí záněty.Nejprve jsem měla uvnitř pochvy svědivé pocity,byla jsem u gynekologa,který mi předepsal Mycomax 150.Ten mi ale pomohl jen na pár měsíců....Od té doby se mé problémy opakovaly jednou do měsíce před menstruací.U gynekologa jsem nebyla.Poslední měsíce se však svědění změnilo v pálení.Opět vždy před menstruací.Bylo to již tak nepříjemné,že jsem zašla ke gynekologovi,který mi řekl,že mám nějakou bakterii a předepsal mi 6 tob.Polygynaxu.Je to 10 dní co jsem je dobrala a vůbec to nepomohlo.Nyní mám před menstruací a pálení je strašné!Je to nepříjemné,navíc se bojím abych jednou mohla mít děti...taky ztrácím naději na nějaké vyléčení,když mi léky nezabírají.Partnera momentálně nemám,hygienu dodržuju!Žádné hnisavé výtoky nemám,svědění dokonce necítím každý den...spíš jen ten týden před a pak chvilku po menstruaci.To ale stojí za to...Vnější příznaky nejsou.Myslíte,že mám šanci se vyléčit?Mám zajít zase ke gynekologovi?Nejde něco pořídit v lékárně?

    Reagovat17.09.2011 00:02 od Lenka
    • Re: Trápení

      Dobrý den, příznaky.které popisujete, odpovídají kvasinkovému zánětu, který je typický právě pro období před menstruací v důsledku hormonálních změn. K tomu, aby jste se definitivně vyléčila, musíte dlouhodobě dodržovat životosprávu. Znamená to tedy, žádné sladké, žádný alkohol a žádné stresy. Pokud něco z těchto doporučení porušíte, bude mykoza zpět. Je dobré užívat Mycomax cyklicky vždy před menstruací, kdy se Vaše potíže objevují. Pokud by byl Mycomax pro Vás nedostupný, pak je volně v prodeji Canesten vag. tableta, kterou můžete taktéž užívat cyklicky vždy před menstruací. K tomu potírejte postižená místa 2x denně krémem Canesten 7 dnů před menstruací.

  • DotazRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore,mám na Vás dotaz.Delší dobu jsem měla zapáchající výtok,poslední dva dny mě začalo bolet v podbřišku,vaječníky a cítila jsem se hrozně nafouklá.Šla jsem teda na gynekologii,kde mi lékařka diagnostikovala bakteriální zánět a byl mi předepsán Entizol 2-0-2 a poševní tablety Entizol na večer.Ptala jsem se,jestli ta bolest a nafouknutí s tím souvisí a odpověděla,že spíše ne,protože antikoncepci,kterou užívám (Jeanine ) prý chrání ve větší míře prostupu do dutiny břišní.Nyní beru čtvrtým dnem léky,ale pocit nafouklého břicha a občasné bolesti v podbřišku se nezmírnily.Můj dotaz tedy na Vás je,jestli to souvisí s bakteriálním zánětem?Děkuji za odpověd.
    Hezký den.

    Reagovat16.09.2011 08:32 od iveta
    • Re: Dotaz

      Dobrý den, pokud Vám byl diagnostikován zánět vnitřních rodidel, může být v některých případech doprovázen bolestí v podbřišku a pocitem nafouknutí. Záleží na tom, jak silný zánět je a jaký je původce zánětu. Entizol Vám Vaše lékařka nasadila správně, je lékem volby u gynekologických zánětů. Měl by zabrat do 7 dnů od začátku léčby. Pokud nezabere, je třeba odebrat CRP a dle výsledků pak v terapii pokračovat.

  • Svědění vnějšího genitáluRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je mi 24 let a již tři roky mě trápí svědění vnějšího genitálu (okolí poševního vchodu, malých a velkých stydkých pysků) a občasné svědění kolem konečníku. V kultivaci kromě kvasinek nalezeny bakterie e-coli a streptokok a. Po přeléčení antibiotiky a několika antimykotickými preparáty (poslední preparáty jsem brala cca před půl rokem) jsem již bez výtoku a v opakovaných podrobných kultivacích se nic nenašlo. Svědění však přes veškerou léčbu nikdy uplně nevymizelo a i nadále přetrvává. Jsou dny, kdy se stav zlepší, jsou dny, kdy je svědění k nevydržení. Prádlo peru jen v přírodním mýdle, bez aviváže, prádlo přežehluji, oblast genitálu myji jen vodou, žiji poměrně zdravě, nenosím syntetické spodní prádlo. Chci se zeptat, zda se nemůže jednat o alergii či nějaké kožní onemocnění, popř. na koho se obrátit, jaká vyšetření podstoupit, když si můj gynekolog již se mnou neví rady. Podle něj jsem na základě vyšetření v pořádku. Mockrát děkuji za jakýkoli nový názor. Pěkný den.

    Reagovat12.09.2011 13:09 od Radka
    • Re: Svědění vnějšího genitálu

      Dobrý den, pokud Váš problém trvá nepřetržitě 3 roky, může se jednat o alergickou kožní reakci. V takovém případě doporučuji navštívit alergologa, který vám stanoví, na co můžete být alergická a doporučí léčbu.

  • kultivaceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, byly mi zjištěny asi 4 druhy bakterií, brala jsem doxyhexal a entizol, po léčbě mi bylo řečeno, že se nedělá kontrolní kultivace, což mi přijde divné. Je tato praxe normální? Děkuji za odpověď

    Reagovat08.09.2011 13:58 od Dita
    • Re: kultivace

      Dobrý den, pokud jste léky využívala a po léčbě jste klinicky v pořádku, pak opravdu není třeba provádět kontrolní kultivace. Rozhodující je, jak se cítíte. Pokud máte potíže, je samozřejmě lepší kultivaci zopakovat. V rámci první kultivace byla zjištěna i přesná citlivost na jednotlivá antibiotika a základě toho cíleně nasazena léčba.

  • Poševní mykózaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, je mi 29let, mám příznaky vaginální mykózy, a proto jsem si naordinovala Canesten vaginální tabletu, kterou jsem si zavedla předevčírem na noc. Problém je, že mě svědí poševní okolí a trochu i kousek vnitřku zřejmě od tohoto. Chci se zeptat, jestli si to mohu namazat Canesten krémem na vnější použití. V příbalovém letáku je napsáno, že je jen na vnější užití. Popřípadě jakou mast mohu použít současně s vaginální tabletou Canesten. Děkuji

    Reagovat07.09.2011 06:35 od Jana
    • Re: Poševní mykóza

      Dobrý den, Canesten krém je vhodným doplňkem Vaší léčby. Potírejte postižená místa 3x denně a potíže ustoupí během 2 - 4 dnů.

  • E.ColiRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, již dlouhou dobu mě trápí přítomnost bakterie E. Coli v pochvě. Doktor už mi předepsal všechny možné antibiotika a to dokonce opakovaně (Macmiror, Klion atd). Léčba vždy zabere na pár dní, ale pak se problém vrací a to i přes to, že se snažím dodržovat vše, co tady již zaznělo. Chtěla bych se zeptat, jestli se v tomto případě léčí i partner? Pokud ano, tak jaké jsou možnosti léčby a kam by měl zajít? Mám dojem, že moje problémy jsou již chronické a nevím co víc už bych měla udělat, abych se jich zbavila. Četla jsem o možnosti autovakcíny, myslíte, že by mohla autovakcína pomoc?
    Děkuji za odpověď.

    Reagovat06.09.2011 10:04 od Klárka
    • Re: E.Coli

      Dobrý den, v případě infektu E. coli je léčba svízelná, tato bakterie se velice ráda vrací. Je možné vyzkoušet léčbu tabletami na polykání Entizol, a to i pro partnera. S autovakcínou dosud příliš velké úspěchy zaznamenány nebyly.

  • dotazRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    po samoléčbě Gyno Peryvalem a Jenamasolem,které mi nepomohly jsem před 2týdnama se léčila Macmirorovyma tobolkama, které mi pomohly vyléčit i žluty vytok i občasné svědění hlavně při močení a pohlavnim styku.
    Teď jsem se vrátila od moře a při pohlavnim styku mě to vevnitř svědí. A na kalhotkách se objevuje místama trocha žluté. V době užívání Macmiroru jsem měla i antibiotika na anginu, ke kterým jsem si koupila GS Laktobacily Forte s prebiotiky. Chtěla bych se zeptat,jestli si můžu koupit Jenamasol nebo bych měla jit k doktorce? Neboli, muže být žluty výtok i mykoza nebo je to bakteriálního původu? Děkuji za odpověď

    Reagovat02.09.2011 12:42 od Anna
    • Re: dotaz

      Dobrý den, žlutý výtok nebývá mykotického původu, ale svědění ano. Ve většině případů se jedná o narušenou rovnováhu v poševním prostředí, ve Vašem případě po užívání antibiotik. Proto byste raději měla zajít za svou gynekoložkou.

  • kultivaceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den,
    před rokem jsem porodila druhé dítě. Občas (většinou po styku) se mi objeví bělavý hlenovitý výtok. Při kultivaci mi byly v pochvě zjištěny: e coli, laktobacyly a stafylokoky. Dostala jsem Macmiror 500 (8 vaginálních globulí). Myslíte, že stačí na přeléčení (mám zavádět jednu globuli na noc). Byla jsem léčena i v průběhu těhotenství - a to 2x.Výtok mám už od porodu. Žádné jiné problémy (svědění, pálení) nemám. Myslíte, že by měl být léčen i partner?
    Děkuji za odpověď Bartáčková

    Reagovat31.08.2011 13:01 od R. Bartáčková
    • Re: kultivace

      Dobrý den, ve Vašem případě je Macmiror vag. tbl. vhodný lék. Partner v tomto případě léčen nebývá. Pokud by však došlo k recidivě, je vhodné přeléčit i partnera.

  • PaleníRozbalit (reakcí: 3)Sbalit (reakcí: 3)

    Dobrý den,měla jsem před menstruací a léčila jsem se z mykozy...Potom jsem dostala zánět močového měchýře a ted beru antibiotika,za dva dny je doberu,ale včera se moi stalo jako bych měla zase příznak mykozy,vnější svědění,namazala jsem se tedy gyno-pevaryl 150 a prestalo porad to mazu,na noc jsem si dala i čípek ale po vymočení až se utírám začně to vše okolo pálit a přijde mi,jako by mě to nejvíc bolelo na poštěváčku....zase si to namazu tou masti a mam pocit ze se to zmirni...Udělala jsem dobře že používám tyto antimykotika když beru antibiotika? a co to tak asi muže být?

    Reagovat28.08.2011 15:42 od Kristýna
    • Re: Palení

      Dobrý den, užívání antibiotik je jednou z příčin mykotických zánětů. Proto je dobře, že jste k antibiotikům přidala i antimykotika. Mast Gyno Pevaryl by jste měla užívat po celou dobu užívání antibiotik a to 2x denně. Důsledně dodržujte životosprávu a vyhněte se stresům.

      • Re: Re: Palení

        A teda pro ujištění,je tedy normální že mě to přestalo bolet kolem vstupu do pochvy,ale že mě to více bolí na poštěváčku?Jinak děkuji za odpověd:)

        Reagovat29.08.2011 19:23 od Kristýna
        • Re: Re: Re: Palení

          Dobrý den, jestliže se bolest přesunula do oblasti poštěváčku, je vhodné zvýšit počet aplikací masti Gyno Pevarylu na třikrát denně, během 4-5 dnů dojde k úlevě.

  • střevní bakterie e coliRozbalit (reakcí: 4)Sbalit (reakcí: 4)

    Dobrý den,
    Byla mi zjištěna bakterie e coli ve výsledcích stěrů z pochvy. Co je příčinou?
    Další problém mám s menstruaci. Prodělala jsem zánět levého vaječníku, který by měl být již vyléčen. Absolvovala jsem i 4 týdny ve Františkových lázních, vrátila jsem se nedávno. Stále mě trápí bolesti v podbřišku a byla zjištěna bakterie e coli. Zároveň mam teď po návratu absenci menstruace, jsem již po injekci na jeji vyvolaní (9 dní po injekci, 3 týdny mám opožděnou menstruaci). Těhotná být nemohu. Bolesti v podbřišku jsou nepravidelné, trápí mě i únava.
    Děkuji za odpověď.

    Reagovat24.08.2011 12:21 od Pavla
    • Re: střevní bakterie e coli

      Dobrý den, bakterie E. coli se ve stěrech nachází velice často a u většiny žen se i po přeléčení objevuje v poševní sliznici opakovaně. Léčit lze např. čípky Entizol, Macmiror nebo Klion D. Po aplikaci injekce se menstruace dostaví obvykle do 15 dnů, pokud tomu tak není, je třeba gynekologické vyšetření a injekci aplikovat znovu.
      Nepravidelné bolesti v podbřišku jsou nepříjemnou záležitostí a příčina se špatně diagnostikuje. Nezřídka je nutno přistoupit k diagnostické laparoskopii, která teprve odhalí pravou příčinu potíží. Diagnostická laparoskopie se provádí v celkové anestezii. Pod pupkem se provede krátký příčný řez, kterým se do dutiny břišní zavede optika. Tou operatér prohlédne celou pánev a zjistí příčinu Vašich bolestí. Teprve potom je možná odpovídající léčba.

      • Re: Re: střevní bakterie e coli

        Ano, moje lékařka měla stejný názor na laparoskopii jako Vy. Jen já váhám, přeci je to operativní zákrok a pak ta celková narkóza, pokud se nic nezjistí tak úplně zbytečně vše podstoupené. Rozumíte mi? Když jsem byla v lázních bylo to dobré, bolest odezněla úplně, teď se začíná vracet. Je mi 24 let, delší dobu nemám žádného partnera. Je možné nahradit laparoskopii magnetickou rezonanci? Je to přeci metoda, která velmi přesně zobrazí požadované oblasti. Poskytuje důležité informace prakticky o všech orgánech v těle. Bez nutné narkózy a operace. Ano, jsem si vědoma, že je to velmi nákladné.

        Děkuji za poslední dotaz :)
        Hezký večer, Pavla

        Reagovat24.08.2011 20:30 od Pavla
        • Re: Re: Re: střevní bakterie e coli

          Dobrý den, magnetická rezonance (dále MR) je sice neivazivní vyšetřovací metoda, ale v rámci diagnostiky pánevních bolestí nám tolik nepomůže. Laparoskopie odhalí i drobné blanité srůsty nebo ložiska endometriosy, která MR nezachytí . Optikou zkontrolujeme kvalitu vejcovodů, zjistíme, zda nejsou přirostlé vaječníky k pánevní stěně a mnoho dalších možných příčin pánevní bolesti.
          Jak MR, tak laparoskopie je finančně nákladné vyšetření, rozdíl nebude významný.

          • Re: Re: Re: Re: střevní bakterie e coli

            Dobrý den,
            laparoskopii jsem podstooupila 3krát, až mi z náběru zjistil můj gynekolog, že mám
            bakterii e-coli, laparoskopii se nezjistilo NIC.Proti bolesti v podbříšku mi pomáhá
            extrakt z grep.jader, nejíst nic sladkého, ale zatím jsem k vyléčení nedošla.Za 14
            dnů budu mít hotovou vakcínu, tak se snad vyléčím.
            Macmiror a vlastně všechny léky na plísně...nic nepomohlo:(.
            ILoa

            Reagovat31.08.2011 14:48 od ILona
  • svědění&hrudkovitý sekretRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Po týdenním sex.maratonu s přítelem bez problému (sex až 3xdenně,ale absolutně přirozeně,já max.lubrikace!,neustálé sex.napětí mezi námi) se u mě objevil nejdříve hustý sekret uvnitř s bílými hrudkami,jako zdrclé mléko,ale žádný výtok ven, žádný zápach,ani zvláštní chuť.Na druhý den se přidalo i svědění u poševního vchodu.Toto trvá od pátku večera, v sobotu jsem zkusila Rosalgin výplach,který ale nic neřešil.Hrudečky a svědění zůstaly a i partner po jejich objevení pociťoval větší citlivost penisu i zarudnutí po styku.Gynekologa mám v jiném městě,poradíte co chtít v lékárně? Je mi 33let,s přítelem jsem 15let a ten úžasný týden následoval po mé menstruaci a velikém stresu,kdy jsme o sebe málem přišli a předtím jsme měli styk cca 2xtýdně.. Po pročtení dotazů a rad soudím,že by se mohlo jednat o mykózu?? a léčit Canestenem krémem(i přítele) +čípky se sex.abstinencí aspoň 2týdny???Nb jde o něco jiného?Nebyla jsem na bazéně, používám mycí intim.gel a jím dost sladké :(

    Reagovat22.08.2011 00:59 od Michaela
    • Re: svědění&hrudkovitý sekret

      Ve Vašem případě se jedná o mykotický zánět. V lékárně si kupte Canesten krém pro sebe i partnera a postižená místa potírejte 3x denně po dobu 7 dnů. Dále si kupte Canesten vag. tbl. a tabletu zaveďte na noc co nejhlouběji do pochvy. Potíže by měly ustat do 3 dnů. Odbourejte sladké a alkohol, vyvarujete se stresu.

  • Opakovaný problémRozbalit (reakcí: 4)Sbalit (reakcí: 4)

    Dobrý den, již od začátku mého sexuálního života patřím do kategorie žen, které trpí často na záněty. Nyní tomu není jinak. Asi před měsícem jsem začala mít typické příznaky, svědění, pálení, výtok. Ihned jsem zašla na gynekologii.Dostala jsem mast na zavádění a i na zevní použití. Myslela jsem si, že jsem vyléčená a že na nějakou dobu budu mít opět klid. Jenomže jsem poté měla pohlavní styk s přítelem a začalo to vše znovu. Pohlavní styk byl velice bolestivý.Do toho jsem měla i teplotu. Zašla jsem znovu na gynekologii, dostala jsem čípky, mast a ještě prášek na zapití pro sebe a i jeden pro přítele na přeléčení. Mezi tím jsem měla menstruaci, zdálo se, že je vše v pořádku. Ovšem jen do doby dalšího pohlavního styku - byl opět velice bolestivý, opět mě vše bolí, pálí. Jsem už zoufalá, nevím co dělat. Opět se chystám na gyn., ale počítám zase s mastí nebo čípky. Nemůžu mít v sobě bacil, který nejde jen mastí a čípky vyléčit? Prosím o radu, ráda bych si užívala a neměla jen bolesti :-(

    Reagovat22.08.2011 00:29 od Kamila
    • Re: Opakovaný problém

      Ve Vašem případě dochází po pohlavním styku k pomnožení kvasinek. Základem u Vás bude úprava životního stylu. Zcela odbourejte sladké, alkohol, ostrá a kořeněná jídla a stresy. Jezte bílé jogurty. Zkuste pohlavní styk v 1. polovině cyklu, ve 2. polovině cyklu jsou totiž kvasinky častější. Při prvním pocitu svědění ihned začněte užívat antimykotickou mast 3x denně. K úpravě určitě dojde, může to ale trvat i několik týdnů.

      • Re: Re: Opakovaný problém

        Dobrý den. Já jsem šla opět ke gynekologovi, bolest při sexu se nedala vydržet. Pan doktor říká, že jsem oříšek, že už ani neví co se mnou, že jsem skoro všechny masti a čípky už zkusila. Udělal mi stěr a můj přítel měl taky dát "vzorek". Mezi tím jsem dostala opět mast, čípky a výplachy.Po týdnu přišly výsledky- oba s přítelem máme streptokoka Agalactiae a přítel má ještě bakterii Klebsiellu. Oba dva jsme dostali antibiotika Nitrofurantoin - ratiopharm 100mg. V balení je 50 tobolek. Já jsem je začala užívat a do toho ještě laktobacily, protože se bojím kvasinek, ale přítel je ještě nezačal brát, myslí si, že streptokoka máme i v jiné části těla a že antibiotika zaberou na měsíc, je to s ním těžké. Ráda bych od vás dostala nějaký názor, jestli postup léčby je správný. Máme zakázaný pohlavní styk, ale přesto jsme to porušili, ale s kondomem. ale já opět měla bolesti a to antibiotika beru skoro týden. Myslíte, že to je tím, že nejsem vyléčená nebo něčím jiným?Jsem zoufalá :(

        Reagovat04.09.2011 22:47 od Kamila
        • Re: Re: Re: Opakovaný problém

          Dobry den, pokud se bolesti opakuji i pres lecbu, bude nutne se opravdu pohlavniho styku na cas vyvarovat. Je mozne, ze zanet nebude jedinou pricinou Vasich bolesti. Je treba zjistit v kterych mistech male panve k bolestem dochazi. Zda je to pouze v posevnim vchode nebo i vyse v oblasti delozniho cipku. Dulezite je vedet, zda nejsou bolestive i zadni vazy delozni. Zuste si tedy pripomenout, v kterych mistech jsou bolesti nejsilnejsi. Pokud by bolesti byly i v oblasti delohy, byla by vhodna diagnosticka laparoskopie.To je vsak treba posoudit na zaklade gynekologickeho vysetreni.

          • Re: Re: Re: Re: Opakovaný problém

            Dobrý den, já jsem dobrala antibiotika, ukončila jsem veškerou léčbu, ale jelikož partner se ještě nezačal léčit tak nemáme pohlavní styk a mám pocit, že jsem v pořádku, nemám žádné problémy. Ale bojím se pohlavního styku, že se mi to opět vrátí. Četla jsem na internetu o Endometrióze, myslíte si, že jí mohu mít? A chtěla jsem se zeptat, jestli ty antibiotika, které dostal i přítel mu pomůžou na toho streptokoka a bakterii co mu našli. Neměl by si zajít třeba na urologii na nějaké vyšetření? Jsem už strašně opatrná, bojím se dalších bolestí, ale ráda bych si zase užívala normálního sexuálního života :(

            Reagovat23.09.2011 15:59 od Kamila
  • vodovitý výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den.
    Již delší dobu mám výtok. Je vodovitý a teče, nezapáchá. Bývá to i tahnoucí se hlenovitý "sopel" . Teď jsem měla dva dny teploty a bolely mě záda v oblasti vaječníků, celkově jsem se cítila nemocná. Stále mám rýmu,ale to s tím asi nesouvisí. U doktora jsem nebyla, protože to přešlo, ale výtok se zhoršil. Je to teď hlavně ráno a je to opravdu nepříjemné, vždycky mám mokré i kalhoty, pokud si nevezmu intimku. Nepoužívám žádné intimní sprchové gely, nebo kosmetiku. Předem děkuji za odpověď.

    Reagovat12.08.2011 15:23 od Klára
    • Re: vodovitý výtok

      Ve Vašem případě se jedná o zánětlivý výtok, zřejmě bakteriálního původu. Měla by jste navštívit svého gynekologa, který určí původce zánětu a nasadí adekvátní léčbu ve formě vaginálních tablet nebo čípků. Tyto tablety ani čípky totiž nejsou volně prodejné.

  • prosim o raduRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. zjistila se u mě mykoza. minulý pátek jsem začala zavádět vaginální kuličky (globulus cum natrio tetraborico) s tím že mi paní doktorka řekla že první dva až tři dny si můžu zavést dvě kuličky najednou a tak mi dnes zbývá poslední ( balení bylo po 10 a ještě používám mastičku canesten) chci se zeptat jestli bych mohla mít zítra pohlavní styk, bojím se aby přítel ode mě mykozu nechytil. přes celý týden mě tam párkrát zasvědilo a bojejome mě v podbříšku ale to je prý normální, ted nevím jestli jsem zcela vyléčená. když se mykoza znovu objeví co mám dělat? Děkuji moc za odpověď.

    Reagovat11.08.2011 11:23 od Anna
    • Re: prosim o radu

      Pohlavní styk by jste mít neměla, s největší pravděpodobností by se mykoza ihned vrátila. Po ukončení léčby je třeba ještě 5 dní vyčkat, než se poševní stěny zahojí. V této chvíli je pro vás nejdůležitělší dodržovat veškerá známá doporučení pro pacientky trpící mykozami. Pokud se mykoza i přesto znovu objeví, bude nutná intenzivní léčba pod vedením vašeho gynekologa.

  • clotrimazolRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Pane doktore dobrý den,jenom mě zaráží že 2 dny po sobě když jsem ráno vstávala ze mě vytékaly zbytky bílé rozpuštěné a dnes 3den ráno nic.Vadí to nebo ne?Je pravda že jsem dnes v noci byla dvakrát na WC a dva dny předem až ráno.Záleží asi také na tom jak se tableta zavede,nebo jestli když člověk vstane?
    Nezlobte se ale mám to poprvé a nevím jak to má fungovat.
    Děkuji a přeji hezký den

    Reagovat10.08.2011 12:57 od mirka
    • Re: clotrimazol

      Dobrý den, takové věci není možné při sebevětší snaze diagnostikovat a radit po internetu. Jediné možné řešení, které Vám dlouhodobě pomůže je návštěva Vašeho gynekologa.

  • clotrimazolRozbalit (reakcí: 0)Sbalit (reakcí: 0)

    Dobrý den pane doktore ještě poslední otázka jaká je nejlepší poloha na zavádění tablet?Prostě se mi tam ta tableta špatně zavádí,jak je hranatá.Snažím se to zavést večer a pak už nevstávat.Zavádím to bez aplikátoru nemůžu si tam něco nějak poškodit nebo začít krvácet?Nikdy jsem žádné takové tablety neměla je mi to docela nepříjemné.Děkuji

    Reagovat09.08.2011 06:13 od mirka
  • clotrimazolRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den pane doktore,mám na vás ještě jeden dotaz ohledně zaváděcích tablet clotrimazol.Včera večer jsem začala se zaváděním do pochvy a jelikož jsem žádné tablety ještě nikdy nezaváděla tak jsem z toho nějak vyplašená.Ráno když jsem se probudila tak ze mě vytéká takový bílý.Je to normální po té tabletě nebo ne?A ještě mi to jako trochu pálí může to být taky po tom?
    V balení je 6tablet musí se to vybrat celý nebo stačí míň když jsem zase takový problémy neměla a kultivaci budu vědět až se vrátím z lázní.
    A pane doktore ještě poslední otázka opravdu se nemusim ničeho po clotrimazolu obávat,když to doberu v pátek a v pondělí za týden nastupuji lázně.Mohu normálně za tři dny po dobrání podstoupit všechny procedury(bahno,koupele,bazén)?abych neměla nějaký následky?
    Jsem vám vděčná za každou radu,vzhledem k tomu že můj lékař má dovolenou a nemám s kým se poradit.
    děkuji mnohokrát a přeji hezký den

    Reagovat08.08.2011 09:39 od mirka
    • Re: clotrimazol

      Clotrimazol po prvním užití může zvýraznit pálení, mělo by to ale odeznít. Tableta po rozpuštění odcházi z pochvy ,takže bílý výtok je normální. Je lépe vybrat celé balení, především jako prevence recidivy. 3 dny po dobrání poslední tablety můžete bez obav podstoupit všechny lázeňské procedury.

  • clotrimazolRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den pane doktore mám na vás dotaz.Pociťovala jsem takový výtok jako vodnatý.Proto jsem zašla na gynekologii a pan doktor mě prohlédl a řekl že kdybych mu nic neřekla tak by nic neviděl a přesto mi napsal clotrimazol na zavádění.Že si to mam zavádět jak mi skončí menstruace.Dnes mi skončila a já nevim jestli mam začít a nebo ne protože za týden odjíždím do lázní kde mam ponejvíc koupele,bahno a bazén.Pan dr. mi odebral vzorky na kultivaci ale mam přijít až se vrátím teď má dovolenou.Prosím poraďte mi jestli si to mam ještě teď zavádět než pojedu a nebo vyčkat až se vrátím.Jestli to nebude mít nějaký vliv na procedury.
    A ještě se chci zeptat jestli občasné svědění pochvy může být.Beru dost léků, mám alergii ,autoimunitní onemocnění štítné žlázy, a občas mi svědění trápí.Co to může ještě vyvolávat?děkuji a přeji hezký večer

    Reagovat05.08.2011 22:37 od mirka
    • Re: clotrimazol

      Dobrý den, svědění pochvy nejčastěji vyvolává kvasinkový infekt. Clotrimazolem vag. tbl. jistě nic pokazit nemůžete, proto jej využívejte ještě před odjezdem. K prevenci kvasinkových nákaz je nutné se vyvarovat sladkého, alkoholu, antibiotik a stresu. Na proceduru v lázních Clotrimazol žádný vliv mít nebude.

  • poš.výtok-escherisia-coliRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý mám již cca od března žlutý výtok s pálením a svěděním. Nejdříve mi paní doktorka dala Clotrimazol,který nezabral,potom Macmiror,také nezabral,potom mi udělala kultivaci,ve které vyšla escherischia coli. Dostala jsem tedy Polygynax,který také vůbec nezabral. Dále jsem dostala tabletky Biseptol k vn. užívání,ale ani toto mi nepomohlo. Nyní mi předepsala Jenamazol,ale ten jsem ještě nezačala užívat. Již nevím,co mám dělat,co by mi konečně zabralo a čím to svědění a pálení je a čím je ten žlutý výtok,který jsem před tím neměla. Děkuji za odpověď,jsem již zoufalá,přemýšlím o změně gynekologa,jestli by mi pomohl někdo jiný.

    Reagovat04.08.2011 12:17 od Zuzana
    • Re: poš.výtok-escherisia-coli

      Z Vašeho dotazu není jasné, kolik Vám je let. Pokud jste v reprodukčním věku, měla by zabrat léčba vaginálními tabletami Klion D na dobu 10 dnů, ty pokryjí jak Escherichia coli, tak mykozu. Pokud již jste po přechodu, bude vhodné doplnit léčbu o přípravek s lokálním estrogenem. Ten se však může předepsat jen na základě anamnézy, estrogeny mají celou řadu kontraindikací.

  • zánět močových cest?Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    jsem na celé léto v Řecku, což znamená složitější možnost lékařského ošetření. Zhruba před deseti dny jsem začala mít svědivé pocity v okolí poštěváku a močové trubice, nutkání na močení. usoudila jsem, že se jedná o zánět močového měchýře, doktor mi před odjezdem pro tyto případy dal Sumamed. po dobrání se nic nezlepšilo. co mě zaráží je absence bolesti enbo pálení při močení. začínám mít pouze divný pocit v podbrišku.může se i tak jednat o zánět močového měchýře a antibiotika prostě nezabraly?výtok nemám, mívám kvasinkové infekce,ale tohle je naprosto jiný pocit. děkuji za odpověd

    Reagovat03.08.2011 18:45 od Lucie
    • Re: zánět močových cest?

      Dobrý den, s největší pravděpodobností se u vás jedná o kombinaci zánětu močového měchýře a mykotického zánětu vulvy. Začněte pít co nejvíce tekutin, 3-4 litry denně je optimální. Odbourejte zcela alkohol, kávu, sladké a kořeněná jídla. V lékárně si kupte urologický a gynekologický čaj a tyto čaje střídejte. Samozřejmě se musíte vyvarovat koupání, jak v bazénu, tak v moři. Nenoste plavky. Kupte si výtažky z brusinek, je to močová desinfekce. Jako prevence mykozy je vhodný Clotrimazol krem, 2x denně nanést na postižená místa.

  • RadaRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    potřebuji radu, jsem na dovolené a domů se dostanu až za týden. Objevilo se u mě svědění, které někdy přechází až v pálení, velké pálení mám po pohlavním styku, který i dost bolí. Někdy mě spíše bolí na jednom místě jenom, jako kdybych tam byla škrábnutá nebo tak něco, ale nejsem a pohmatem tam také nic nemám. Výtok mám jen opravdu malý, spíše bílé barvy. Začíná mě i trochu bolet podbřišek s třísly. Poraďte, co si mám koupit, abych přečkala týden, než se dostanu k lékaři. Děkuji

    Reagovat01.08.2011 20:18 od Veronika
    • Re: Rada

      Dobrý den, kupte si lokální antimykoticum ve formě masti nebo krému (Fungicidin,Clotrimazol,Canesten,Gyno Pevaryl). Mast nebo krém nanášejte 2x denně na postižená místa. Pak si kupte vaginální tablety (Gyno Pevaryl,Canesten,Clotrimazol) a zavádějte vždy na noc. Vzhledem k tomu, že se u Vás jedná o kvasinkovou infekci, vyvarujte se bazénů a pobytu v plavkách. Odbourejte sladké a alkohol. Do vyléčení zůstaňte bez pohlavního styku.

  • Dobrý den, asi 3 dny mam takový...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, asi 3 dny mam takový bělavý výtok bez zápachu bez svědění, pálení atd., spíš bych možná řekla něco jako zvýšená sekrece ale je to bělavé..od té samé doby nebo tak o 1-2 dny dříve se hodně obávam jestli nejsem těhotná a jsem z toho hodně ve stresu, opravdu hodně a práve v těchto dnech bych měla dostat menstruaci..nemam jí ale úplně pravidelnou(+- pár dní), takže přesně nevím kdy by měla přijít..podle zkušeností mi také cyklus hodně ovlivňuje stres...dělala jsem si 3 těhotenské testy a všechny negativní...na internetu jsem ale četla, že bílý výtok je jedním z příznaků těhotenství...nevím právě jestli se mam bát nebo ten výtok může mít nějakou jinou příčinu...hrozně se bojím a k doktorce musím počkat, až se vrátí z dovolené...děkuji za odpověď

    Reagovat30.07.2011 12:30 od
    • Re:

      Dobrý den, pokud máte těhotenský test negativní, pak by jste těhotná být neměla. U některých žen se bělavý výtok objevuje před menstruací pravidelně. V případě, že se menstruce do 7 dnů nedostaví, pak navštivte svého gynekologa.

  • Dobrý den, je to asi 5 dní, co mě...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,
    je to asi 5 dní, co mě svrbí pochva, je to nepříjemné, občas mě to i vzbudí, začíná to docela i přecházet v bolest. Už nevím co dělat, myslela jsem, že je to třeba dočasné, ale nejde to vydržet..

    Reagovat28.07.2011 16:29 od katerys@seznam.cz
    • Re:

      Potíže, které popisujete budou s největší pravděpodobností důsledkem mykozy. V prvé fázi si v lékárně kupte Canesten vag. tbl. a Canesten krem. Vaginální tablety jsou 3 a zavádějte je vždy na noc. Krémem potírejte postižené místa 2 - 3x denně. Vyvarujte se sladkého, alkoholu, ostrých jídel, stresu,návštěvy bazénu a pobytu v plavkách. K intimní hygieně nepoužívejte parfemovaná tekutá mýdla, ale jen gely pro intimní hygienu. Vaše potíže do 3 dnů ustoupí. Pokud ne, pak navšivte gynekologa.

  • KvasinkyRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den pane doktore, byla jsem minulý týden na dovolené u moře, taktéž jsem byla v tamním bazénu. Ke konci dovolené mě začala bolet a pálit močová trubice, brala jsem na to brusinky, potíže se zmírnily, poté jsem začala mít silné svědění pochvy bez výtoku. Po příjezdu do Čr jsem jeden den zkoušela výplachy Rosalginem, svědění se pak začalo vyskytovat jen nad ránem a v průběhu dne zas vymizelo a vyskytlo se až zas další den ráno. Koupila jsem si jednorázovou tabletu Canesten, potíže byly menšího rázu, ale přesto byly vždy nad ránem. Nyní je to 6. den od nasazené léčby a stav je stále stejný. Když si šáhnu dovnitř, na prstě ulpí takové malinkaté hrudečky bílé. JInak výtok nemám. Přijde mi zvláštní, že mám jen ty ranní problémy. Moje gynekoložka má dovolenou, proto Vás prosím o radu. Nechci nic zanedbat. Děkuji

    Reagovat27.07.2011 12:01 od Táňa
    • Re: Kvasinky

      Ve Vašem případě se jedná o kvasinkovou infekci. Pokud není dostupný gynekolog, je vhodné léčbu Canestenem zopakovat, čípek na noc a krémem potírat zevní rodidla 3x denně. Je nutné odbourat stres, alkohol a sladké. Vyvarujte se pro nejbližší období vstupu do bazénů a pobytu v plavkách.

  • Zarudlá slizniceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,jsem zhruba ve 12.týdnu těhotenství a dalo by se říci,že od začátku mám problémy s lehčím pálením tam uvnitř dole..Zaváděla jsem utrogestan-ted ted cca týden polykám,protože jsem měla na zavádění Pymafucin-vag.tablety-na 3dny..samozřejmě na předpis od lékaře...Nemám žádný extra výtok,ani svědění..jen takový výtok,co k těhu normálně patří..Ale nevím jestli to dráždí tu sliznici,prostě některý den je to v pohodě a někdy to mám uvnitř zarudlé..Je mi jasné,že v těhotenství se sliznice mění..ale mě to obtěžuje,jsem z toho nevrlá..hygienu dodržuji,nejím sladké,baštím laktobacily..Nevím,co už pro to udělat,v prvním těhu mě to trápilo také,ale myslím,že až dýl..Ted si obden dávám do pochvy Globulus tetraborico-volně prodejně..Koupila jsem si ještě Gynocaps,ale nevím,zda se v těhu můžou..Nebaví mne to pořád si tam dolů něco strkat..mám strach,abych mimču nějak neublížila...Moc díky za odpověd...

    Reagovat22.07.2011 20:54 od Hanka
    • Re: Zarudlá sliznice

      Vaše problémy souvisí s probíhajícím těhotenstvím a jejich odstranění je poměrně obtížné. U některých žen dochází v těhotenství k pomnožení kvasinkové infekce. Je nutné odbourat veškeré sladkosti a bílé pečivo, vyvarovat se i sladkých nápojů. Jezte bílé jogurty. Z medikamentů se jeví nejvhodnější Macmiror complex vag. tbl. po dobu 8 dnů. Léčbu je však nutné opakovat, neboť se tyto potíže vrací.

  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, poslední dobou mě trápí jistý problém. Mám bílý, někdy lehce nažloutlý, kyselý a hustší výtok z pochvy. Svědění nemám, jen mě občas pobolívá podbřišek. Hygienu dodržuji, partnera mám stálého. Zdá se mi, že také vnitřní část pochvy je citlivější, pohlavní styk mě začal spíše bolet. Doporučil/a byste mi prosím nějakou léčbu? Předem děkuji za odpověď.

    Reagovat21.07.2011 15:48 od Jana Ulrichová
    • Re: výtok

      Dobrý den, v tomto případě je nutné navštívit gynekologa, může se jednat o bakteriální nebo kvasinkový zánět. Lékař zjistí o jaký druh zánětu se u Vás jedná a podle toho Vám vybere vhodné vaginální tablety.

  • Dobrý den. Již delší dobu mě trápí...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Již delší dobu mě trápí nažloutlý výtok, který lehce zapáchá. Byla jsem s tím na gynekologii, ale stěr z pochvy byl normální. Abych doplnila, ještě jsem neměla pohlavní styk. Nevíte, čím by to mohlo být způsobeno, popřípadě jak se výtoku zbavit? Děkuji.

    Reagovat20.07.2011 14:27 od
    • Re:

      Dobrý den, pokud jste neměla pohlavní styk, nejedná se výtok zánětlivého původu. V takovém případě se doporučuje dostatečný pitný režim, v lékárně si kupte urologický a gynekologický čaj (např. Galmed, Leros) a probiotika (např. Apo Lactobacillus, Lactobene). Po čase výtok vymizí.

  • Dobrý den. Už týden mam žlutozelený...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Už týden mam žlutozelený vodový výtok. Objevil se po měsíci bez špinění po šestinedělí. Dva dny jsem špinila, myslelal jsem, že budu mít menstruaci, ale pak se špinění změnilo na tento výtok. Nic mne nebolí, nesvědí ani nepalí, jen pri pohlavním styku mne to trochu bolí (jako bych byla málo vlhká). Prosim mohl byste mi poradit, co použít na odstranění výtoku, aby to bylo šetrné vzhledem ke kojení. Děkuji

    Reagovat20.07.2011 00:04 od
  • svěděníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,je mi 60let a mám delší dobu problém .Svědí mě pochva ,pysky a nevím si rady brala jsem už všelijaké masti dostupné.Byla jsem u gynekologa a ten mi řekl že se mi pochva vysušuje a může to být důvod.Žádný výtok nemám,bolesti také ne až na to svědění nejraději bych to rozškrábala poradte.Děkuji za odpověd

    Reagovat17.07.2011 22:19 od anna machátová
    • Re: svědění

      Ve věku 60 let se velice často objevuje onemocnění lichen sclerosus et atroficans, projevující se svěděním rodidel a často vyblednutím sliznic. Pokud u Vás gynekolog toto onemocnění objeví, zabírají krémy s přídavkem kortikoidu. Druhou volbou pak je krém s estrogeny. Předpis obou přípravků je však jen a pouze v kompetenci ambulantního gynekologa,nejlépe specialisty v tomto problému.

  • zelený výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, cca týden se léčím se zánětem DCMočových, začalo to povrchově svěděním a nálezem krve v moči, usoudila jsem, že je to zánět močových cest a proto mi byl taky nasazen Cotrimoxazol... příznaky jako pálení při močení sice vymyzely, ale za to se mi objevil hustý žluto zelený výtokz pochvy...muže to být oblivněním poševní mikroflory po pouziti ATB? Nebo to s tim nesouvisi? nemuze se jednat o nejakou pohlavni chorobu? mam totiz noveho pritele a tento zanet jsem chytila cca 4dny po 1.sexuálním styku....děkuji za odpověď :)

    Reagovat13.07.2011 01:11 od Lucka
    • Re: zelený výtok

      V tomto případě se může jednat o sexuálně přenosný zánět. Je nutno v co nejkratší době navštívit gynekologa a nasadit adekvátní terapii. Antibiotika by takovým způsobem poševní mikrofloru ovlivnit neměla.

  • po uziti EntizoluRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobry den , pan doktor, pouzivala som vag. tabletky Entizolu na liecbu gardenelly no moja flora je dost postihnuta, totiz,ako som si vlkladala posledne tabletky na prste mi zostalo huste akoby suche biele hrudky, nie ako pri kvasinkach, potom som si prstom presla vnutro, , no po celej sliznici akobynahrubo nanesena nejaka biela suchsia hmota,hrudkovita.samozrejme ma to aj svrbi, takze neviem tvari sa to predsalen ako kvasynky , ale z coho???, som z toho nestastna, som v zahranici ,v nemecku neviem co mam uzivat, biely jogurt by bol asi slaby...:)...poradte mi prosim a dakujem za odpoved

    Reagovat23.06.2011 16:33 od Linda
    • Re: po uziti Entizolu

      Dobrý den,
      po léčbě Entizolem vg. tbl. může bílý povlak zůstávat a na sliznici ulpívat. Bílý jogurt je v tomto případě na doléčení vhodný. Je dobré jej užívat po dobu 1 týdne vždy na noc.
      Potíže určitě ustoupí.
      S pozdravem Petr Fiala

      Reagovat27.06.2011 10:30 od MUDr. Petr Fiala
  • MykozaRozbalit (reakcí: 5)Sbalit (reakcí: 5)

    Dobrý den,

    přibližně před 3 měsíci jsem začala mít příznaky mykozy ( svědění, pálení, bolení v podbřišku,špatný výtok) po 2 dvou týdnech jsem se dostala ke svému gynekologovi. Ten mi předepsal 3- denní čípky a mast Canesten. Čípky vyléčily některé příznaky ( pálení, svědění a bolesti v podbřišku). Když jsem zavolala svému gynekologovi, tak mi řekl, že se to doléčí samo. Bohužel jsme s přítelem mít sex. A výtok byl pořád špatný. Tak jsem se dočetla na internetu, že se na doléčení mají používat čípky Fermalac. 10 dní jsem je brala a pomohly mi zlepšit výtok, ale sex s přítelem není možný, protože mě to pořád bolí a to i když jsem dostatečně vlhká. Prosím o radu. Nevím už, co dělat.

    Reagovat22.06.2011 16:03 od Pavla
    • Re: Mykoza

      Dobrý den,tyto problémy jsem měla 3roky,doktor mě léčil ruznými tabletami a léky,měla jsem pokoj týden nebo 14dní a bylo to tady zas,byla jsem zoufalá,pak jsem na internetu vyčetla,že by mi mohl pomoct VIRONAL, objednala jsem si ho přes internet,s nim ještě aloe vera štávu z celých listu.Tyto dva léky jsou zázrak,jsem rok bez problému,už se to neoběvilo,ale aloe užívam neustale.Doporučuji Vám to,nic tim nepokazíte.Přeji hodně štěsti s pozdravem Lenka

      Reagovat22.07.2011 20:10 od Lenka
    • Re: Mykoza

      Vpřípadě recidivujích kvasinkových infekcí je nutno změnit životosprávu. Je třeba zcela odbourat sladké, alkohol a stresy. Do stravy zařaďte bílé jogurty. Po vyléčení kvasinkového infektu a aplikaci Fermalacu je vhodná 2 týdenní pohlavní abstinence, nutná k obnovení poševní mikroflory. I přesto dochází velice často k recidivám a terapii je nutno opakovat. Proto je vhodné léčbu doplnit o perorální antimykotika. Pro intimní hygienu používejte pouze speciální gely.

    • Re: Mykoza

      Dobrý den, Váš problém patrně vyvolala delší dobu neléčená vaginální mykóza, z popisovaných příznaků usuzuji, že není zcela doléčená. Vždy, když onemocníte vaginální mykózou, měla byste ji co nejdříve léčit. Pokud se nedostanete k lékaři, navštivte lékárnu. Zde Vám nabídnou široký volně prodejný sortiment. Jako lék první volby se nejčastěji volí mast s obsahem clotrimazolu (např. Canesten) v kombinaci s čípky na zavádění (Canesten nebo Candibene). Pokud Vám nezaberou a nedostanete se k lékaři, můžete dále zvolit léky s obsahem econazolu (např. Gyno-pevaryl čípky s mastí). Vždy je dobré přeléčit i Vašeho partnera mastí, aby nedocházelo k relapsům. Zpět k Vašemu případu, po léčbě přípravky s obsahem clotrimazolu Vám přetrvával výtok, což není dobře. Buď se v léčbě dále pokračuje jiným antimykotickým přípravkem, nebo jako ve Vašem případě použijete přípravek k obnovení přirozeného prostření v pochvě, např. zmiňovaný Fermalac. Pokud Vám výtok po dobrání Fermalacu přetrvává, měla byste navštívit lékaře. Bolestivý sex může způsobovat přetrvávající mykotická infekce. Pravděpodobně budete muset podstoupit léčbu znovu, již ale
      s odlišnými účinnými látkami, kvůli možnosti vývoje rezistence. Léčbu by měl podstoupit i Váš partner. Budou-li se Vám mykózy vracet, budete muset klást větší důraz na prevenci vaginálních mykóz. Vrátím-li se k bolestivému sexu, bude-li i nadále po doléčení bolestivý, budete muset používat lubrikační přípravky. Zprvu se volí na vodní bázi, bude-li problém přetrvávat, zvolte silikonový lubrikant, který má lepší přilnavost k vaginální sliznici. Pokud bude problém i přes vše přetrvávat, budete muset navštívit gynekologa nebo sexuologa.

      • Re: Re: Mykoza

        Nemůže být bolestivý sex způsoben poškozenou poševní sliznicí? Výtok mám zcela normální jako zdravá žena.

        Reagovat23.06.2011 16:15 od Pavla
        • Re: Re: Re: Mykoza

          Bolestivý pohlavní styk může býz způsoben zánětem poševní sliznice, děložního hrdla nebo zánětem v malé pánvi. Ke zjištění přesné příčiny bude nezbytné navštívit gynekologa a ukázat místo, které Vás při pohlavním styku nejvíce bolí. Dle lokalizace bolesti se odvíjí i další léčebný postup. Je dobré odebrat kultivaci k vyloučení chlamydiové infekce, které také bývá často příčinou bolestí při pohlavním styku.

  • VýtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,

    chtěla bych se zeptat jak vypadá normální výtok?

    Děkuji

    Reagovat21.06.2011 13:34 od Leona H.
    • Re: Výtok

      Výtok je způsoben poševní sekrecí a ta je různá v závislosti na menstruačním cyklu. V první polovině cyklu je neznatelný, světle bílý, v polovině cyklu dochází k ovulaci a výtok je čirý. Ve druhé polovině cyklu je opět světlý. Tyto výtoky mohou být fyziologické. Pokud je zbarven do žluta nebo je zelený, jedná se o zánětlivý výtok a ten je třeba léčit.

  • InfekceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, nedávno jsem měla infekci a na doléčení jsem brala čípky Fermalac a také používám gel na intimní partie. Příznaky infekce se vyléčily,ale mám s přitelem problém při sexu,maličko to bolí. Co s tím?

    Reagovat19.06.2011 22:23 od Michaela
    • Re: Infekce

      Dobrý den,
      bolesti při sexu budou způsobeny oslabenou poševní sliznicí po lokální léčbě, kdy byla poškozena mikrobiální rovnováha. Doporučuji v takovém případě 2-týdenní pohlavní abstinenci. Po této době se mikrobiální obraz poševní normalizuje, obnoví se poševní prostředí a potíže při sexu vymizí.

  • výtok po poroduRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    dobrý den, jsem skoro 5 týdnů po porodu a výtok se mi asi třikrát zdál nazelenalý, také na toaletě nebo když si dřepnu cítím takový tlak, pálení až bolení jako vevnitř nad poštěváčkem, neumím říct přesně. Je to normální stav? Rodila jsem poprvé, tak nemám zkušenosti. Děkuji.

    Reagovat10.06.2011 22:47 od Katka
    • Re: výtok po porodu

      Pokud se objevuje po porodu nazelenalý výtok, je třeba kontrola u gynekologa a kultivace sekretů, aby se vyloučil možný zánět v šestinedělí. Tlaky po porodu mohou být prvních 6 měsíců, pak ustanou.

  • Escherichia colRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobry den,dělám ve zdravotnictví, trpím kvasinkovými záněty,udělala jsem si sama kontrolní stěr z pochvy. Vyšel mi výsledek Escherichia coli masivně. Myslela jsem si,že jsem si štětičkou zajela kousek vedle. A tak jsem šla za svým gynekologem, aby mi udělal kontrolní stěr on sám. Řekl mi,že to je běžná bakterie v pochvě,ale stěr mi udělal. Výsledek mi vyšel úplně stejný E. Coli.Nemám jinak žádné potíže krom toho,že mám žlutý výtok. Pan doktor to nechce přeléčit. Co mám dělat mám to nechat být?? Děkuji

    Reagovat10.06.2011 12:53 od Helena
    • Re: Escherichia col

      Ppokud Vám ze stěru nevyšel kvasinkový zánět, ještě to neznamená, že ve sliznici kvasinky nejsou. Mohou být na sliznici a nemusí se podařit je vykultivovat. E.coli je bakterie, která způsobuje Váš žlutavý výtok, proto bych doporučil kombinovaný přípravek proti kvasinkám a bakteriím-Klion d vag.tbl. po dobu 10-ti dnů vždy na noc. Asi víte, že kvasinkový zánět je způsoben velice často nesprávnou životosprávou. Je třeba odbourat sladké v jakékoliv formě, alkohol a stresy. Je nutné se vyvarovat těsného a neprodyšného oblečení, je vhodné používat bavlněné prádlo, nevhodné je spodní prádlo s přídavky umělých vláken a také dlouhý pobyt v mokrých plavkách. Nevhodné je užívání menstruačních tamponů.

      • Re: Re: Escherichia col

        Děkuji za bleskovou odpověď. s kvasinkovými záněty. Bohužel bojuji již. Dva roky od nasazení HAK. Přestala jsem ji užívat. Nasadila jsem Dia dietu,začala nosit bavlněné spodní prádlo a těsné rifle. Piji bylinkový čaj MYKOTIN a užívám tbl. CANDIVAC. Koupila jsem si Anion vložky a probiotické tampony. Toto vše jsem zahájila před 2 měsíci a musím říct,že mám od kavasnic PROZATÍM pokoj. Teď se mi pro změnu objevili E.coli. ATB na ně nechci brát bo se bojím,že i přes veškerou prevenci by se mi vrátili kvasinky. Vyzkouším ty vag. tbl. děkuji.

        Reagovat10.06.2011 16:22 od Helena
  • výtokRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den. Asi týden se v rodině vyskytovala střevní chtřipka - zracení i průjem. Mně bylo pouze zle od žaludku a bolely střeva a záda. Dnes jsem našla žlutý výtok. Nic mě nesvědí ani nebolí. Mohl by mít souvislost se střevní virozou? Na vaginální mykozy docela trpím, tohle je ale jiné.. Děkuji Petra

    Reagovat27.05.2011 14:36 od Petra
    • Re: výtok

      Dobrý den,
      žlutý vaginální výtok nesouvisí se střevní virozou. Původcem ale může být např. střevní bakterie Escherichia coli. V takovém případě je vhodné odebrat v gynekologické ambulanci poševní sekret na kultivaci a dle výsledků nasadit lokální terapii. Ve Vašem případě bych pak podal kombinovaný preparát proti bakteriím i kvasinkám, ve formě vaginálních tablet.

  • InfekceRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,

    zhruba před měsícem jsem dobrala čípky a domazala mastičku Canesten. Ale pořád mám občas ještě špatný výtok, ale ostatní příznaky už nemám. Problém je,že mě bolí pohlavní styk. Je možné, že ještě nejsem doléčená? Mám nato něco používat? Třeba nějaké zvláštní mýdlo nebo tak.

    Děkuji za odpověď.

    Reagovat17.05.2011 15:18 od Michaela
    • Re: Infekce

      Dobrý den, zřejmně ještě nejste zcela doléčena. K doléčení se používají čípky s lactobacilem, nejčastěji Gynocaps. A to proto, aby se obnovila přirozená poševní mikroflora..Je vhodné k hygieně užívat speciální mýdlo, nejlépe Saforelle gel. A vyvarovat se v době rokonvalescence alkoholu, sladkému a stresu.

  • kvasinková infekce?Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, právě jsem dobrala antibiotika a v průběhu posledního dne jejich dobrání jsem cítila pálení a svědění povrchu genitálií. Může to souviset s léčbou antibiotiky? Ted mám genitálie zarudlé ale bez výtoku (nebyl ani z počátku) a pálení už je opravu jen občasné. Od začátku jsem začala potírat canesten krémem. Je nutná návštěva gynekologa? Mám s tím totiž problém, můj psychický blok z návštěvy nelze lehko odbourat a je těžko překonatelný. Prosím poraďte nějaké řešení.

    Reagovat11.05.2011 10:46 od Lenka
    • Re: kvasinková infekce?

      Dobrý den,
      Vaše problémy souvisí s užitím antibiotik. Canesten creme jste zvolila správně. Je nutno v něm pokračovat 3x denně, po dobu 7 dnů. Je možno přidat volně prodejné čípky Gyno Pevaryl, vždy 1 čípek na noc po dobu 3 dnů.

  • Dobrý den, měla jsem pozitivní...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, měla jsem pozitivní výsledky na kultivace ureoplazmat a gardnerelly. Léčila jsem se doxyhexalem. Po 20 dnech užívání antibiotik byly kontrolní kultivace v pořádku. Včera po pohlavním styku mě však opět začalo bolet kolem zevního genitálu a u poševního vchodu. Zádný výtok ani svědění nemám, spíš je to tupá bolest a nepříjemné pocity. Snažím se to léči canestenem a tea tree, zatím však žádný výsledek. Je možné že se mi problémy opět vrátili? Při užívání antibiotik byl přeléčen i přítel..Děkuji za odpověď

    Reagovat15.02.2011 20:15 od
    • Re:

      Dobrý den,
      pokud jste byli oba přeléčení, pak by se již o stejný problém jednat nemělo, spíš je pravděpodobné, že se u vás nyní může objevovat kvasinkový zánět po pohlavním styku. Canesten užívejte 3x denně po dobu 7 dnů. Používejte tekuté mýdlo pro intimní hygienu a odbourejte sladké i alkohol. Totéž samozřejmě platí i pro partnera.

  • problém u dívkyRozbalit (reakcí: 2)Sbalit (reakcí: 2)

    Dobrý den,
    má 13-letá dcera má pálení a svědění vnějších rodidel. Výtok má slabý / ale má ho již delší dobu, přičítáme to dospívání, menses zatím nemá/. Prosím, poradí mi někdo, co by jií pomohlo /koupele, mast..../. Na gynekologii jít nechce, už se jednou zradila. Asi v 9 letech ji dělala lékařka na gynekologii výtěr z pochvy kvůli výtoku. Byl to pro ní nejhorší zážitek, protože na ní lékařka křičela, že nespolupracuje. Po vyšetření nemohla chodit a močit. Jistě pochopíte, že ji na gynekologii nedostanu. Prosím Vás, poraďte mi co nejdříve, ať netrpí. Moc Děkuji.

    Reagovat02.02.2011 10:32 od Šarlota
    • Re: problém u dívky

      Dobrý den,
      nejsem lékař, ale těmito problémy jsem trpěla od puberty, až přerostly v kvasinkovou infekci, která později přešla do chronického onemocnění. Nejprve mi bylo doporučeno, namáčet tampón do jogurtu a vkládat na noc do pochvy. Nepředpokládám, že by bylo možné praktikovat něco takového u Vaší dcery. Možná by mohlo pomoci, kdyby si zavedla jogurt pouze pomocí prstu. Ale nevím, jak by to bylo účinné. Variant je mnoho a možná by bylo nejlepší, pokud jste to ještě neudělala, poradit se s Vaším gynekologem. Dcera nemusí jít nutně s Vámi. Určitě pro poskytnutí rady postačí, když řeknete symptomy. Můžete se zkusit zeptat i na léčbu Wobenzymem, která u mě na kvasinkovou infekci zabrala. Ale je těžké určit léčbu, když problém může být někde jinde a nebo nemusí být žádný. Dceři začaly výtoky ve dvanácti letech a s menstruací zmizely. Pravda je, že pálení a svědění nepociťovala.

      Reagovat23.02.2011 17:31 od olívie
    • Re: problém u dívky

      Dobrý den,
      pokud dcera nechce navštívit gynekologa, pak musíme volit léčbu opatrně a to pouze lokální. Doporučuji potírat zevní rodidla 2x denně Fungicidinem mast, po dobu 6-7 dnů. Při sprchování užívat tekuté mýdlo pro intimní hygienu, nejlépe Saforelle pro pediatrie. Používat bavlněné spodní prádlo. Zcela odbourat sladké a také stresy. Nekoupat se ve vaně, ale pouze sprchovat vlažnou až lehce teplou vodou. Vyvarovat se užívání antibiotik.
      Po vyléčení je ale třeba hledat vyvolávající faktor, proč v tak mladém věku se objevují gynekologické potíže. To už ale opravdu ve spolupráci s gynekologem, případně pediatrem.

  • Dobrý den, také mě trápí bílý,...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, také mě trápí bílý, kyselý výtok. Ale problémy s pálením, svěděním atd... nemám,takže si myslím, že kvasinkový zánět to není, můžete mi poradit co s tím? Strašně ráda bych se toho zbavila, připadám si příšerně. Děkuji

    Reagovat23.01.2011 15:25 od Michaela
    • Re:

      Dobrý den,
      co se týká chronických výtoků, je nutno zvýšit obsah lactobacilů v těle. To je možné lokální formou, čípky nebo vaginální tablety s lactobacilem a je vhodné tuto léčbu doplnit polykáním tablet s lactobacilem. Léčba je to však dlouhodobá, minimálně 3 měsíce. Jinou možnost v současné době nemáme.

  • Dobrý den,už asi 2 roky mám problém...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den,už asi 2 roky mám problém s tím,že mám bílý a kyselý výtok.je to znát i při pohlavním styku.stejnou dobu trvá i to,že mi vymizela lubrikace,takže musím při pohlavním styku používat lubrikační gel. Má lékařka to nijak neřeší.Nevím čím by to mohlo být protože ty problémy přišly po dovolené u moře a po zhubnutí cca 10 Kg.Prosím o radu...Děkuji

    Reagovat21.01.2011 11:11 od Tereza
    • Re:

      Dobrý den,
      k zodpovězení této otázky je třeba znát Váš věk. Jinak se tento problém řeší u ženy do nebo nad 50 let. Do 50-ti let je nutno upravit poševní mikroflóru vaginálními tabletami s lactobacilem, odbourat sladké, alkohol a stresy. Doba úpravy je cca 1 měsíc pravidelné aplikace lactobacilu. U žen nad 50 let je nutno aplikovat vaginální tablety s estrogenem. K úpravě dochází po 2 týdnech.

  • ProblémRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, brala jsem antibiotika a pravděpodobně jsem dostala ,,kvasinky" na ty léky doma mám pro každý případ. Jde ale o méjho přítele, má zarudý žalud, pociťuje svědění a pálení. Dala jsem mu mast Cannesten, ale nezabrala mu, prosím o radu...Děkuji

    Reagovat16.12.2010 08:55 od Marie
    • Re: Problém

      Dobrý den,
      u partnera se jedná taktéž o kvasinkový zánět. Canesten jste zvolila správně. Je třeba potírat u partnera postižená místa 3x denně. První 2 dny bude efekt slabší, dokonce se může pálení zhoršit. Léčba by měla trvat 7 dní. Až po této době dojde k vyhojení zánětu. K lokální léčbě je vhodné přidat léčbu perorální např. Prokanazol cps. Během léčby je nutné se vyvarovat sladkého,alkoholu a stresu. Je nutné používat tekuté mýdlo pro intimní hygienu, např.Saforelle.

  • problémRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, mám delší dobu výtok a tím pádem i problémy při pohlavním styku. Gynekolog mi předepsal Rosalgin a vaginální mast MACRIMOR COMPLEX, ale nic nepomohlo. Navíc se mi pod pažemi udělaly rudé skvrny, může to souviset s mým problémem? Děkuji.

    Reagovat10.12.2010 19:49 od Tyna
    • Re: problém

      Dobrý den,
      chronické výtoky, nereagující na Rosalgin + Macmiror creme jsou způsobeny buďto zvýšenou sekrecí poševních stěn, což je způsobeno poševním zánětem a je vhodná léčba čípky nebo vaginálními tabletami anebo zánětem děložního čípku. V tomto případě je nutná léčba antibiotiky -nejlépe Entizol tbl.1-0-1 na polykání po dobu 10-ti dnů i pro partnera. Doplnil bych stěr na chlamydie. Při pozitivitě pak Sumamed tbl.
      Skvrny pod pažemi nesouvisí s Vaším problémem.

  • ProblemRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobry den mam problem a nevim si snim rady pred tydnem jsem byla u gynekologa delal mi vyšetření a říkal že se mu zdám zdravá... Ja jsem ted ve středu spala se svým přítelem a od té doby mám svědění okolo genitálíí a trochu i uvnitř a příjde mi, že mám bílí vodový výtok. Jelikož je pátek večer tak nevím co mám dělat v práci jsem skoro nemohla vydržet a ted je to taky hrozné,Když se vykoupu tak to na chvilku přestane, ale pak je to znovu nemate nejakou radu ?? Dekuju

    Reagovat26.11.2010 23:20 od Lucka
    • Re: Problem

      Podle příznaků,které popisujete se s největší pravděpodobností bude jednat o kvasinkový zánět - tedy mykozu.V takovém případě je optimální zahájit léčbu kombinací krému a vaginálních tablet. Např. Canesten creme 3x denně a Canesten vag.tbl.100 mg.na noc. Je dobré s léčbou vydržet 6 dnů. Jako prevence je vhodné si zakoupit probiotika a do budoucna se vyvarovat sladkého, alkoholu a stresu (to jsou faktory,které vedou k pomnožení kvasinek). Jinak se potíže budou vracet.

  • Dobrý den, mam nazloutly vytok...Rozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, mam nazloutly vytok (pomerne kazdy den), obcas i zapacha. A taky se mi u postevacku vytvorili takove vlnky, nebo jak to nezvat ... ale vubec to nesvedi, nedrazdi, nic. Mohli by jste mi prosím poradit co na to uzit? predem dekuji, Aneet

    Reagovat26.10.2010 14:28 od Aneet
    • Re:

      Dobrý den, dle konzultace s lékárnky a lékaři, s kterými spolupracujeme je jedinou možností, jak diadnostikovat příčinu Vašich potíží je navštívít specialistu - gynekologa.

  • Svědění a páleníRozbalit (reakcí: 1)Sbalit (reakcí: 1)

    Dobrý den, mám problém se svěděním na vnitřních stydkých pyskách a pálení v poševním vchodu. Nepatrně mě občas zapálí při močení. Také mám nažloutlý výtok a je i trochu tvarohové podoby, ale to může být i z toho používání krému Canesten, který jsem začala užívat před třemi dny. Léčím tím i přítele. Zajímá mě zda s tím mám dojít ke svému gynekologovi nebo zda to vyléčím samoléčbou a to tím Canestenem nebo mi doporučíte něco vhodnějšího. Děkuji za odpověď a s pozdravem Martina.

    Reagovat28.03.2010 20:45 od Martina
    • Re: Svědění a pálení

      Dobrý den,
      s největší pravděpodobností se jedná o kvasinkovou infekci, která sídlí v pochvě a svědění se projevuje na povrchu. Samostatý krém Canesten je nedostačující, k vyléčení je potřeba ho doplnit vaginálními tabletkami nebo tabletkami pro celkové užití. Pouhým natíráním zevních rodidel krémem dojde sice k zmírnění potíží, avšak v pochvě infekce přetrvá nadále a problémy se opět vrátí, mnohdy ještě s odolnějšími kmeny. Dostupný, volně prodejný přípravek bez lékařského předpisu je kombinace krému a vaginálních tablet s názvem Gyno-Pevaryl Combipack a je určen i k léčbě sexuálního partnera i když nemá žádné problémy. Při přetrvávání potíží doporučuji navštívit svého gynekologa,
      jinak hrozí přechod infekce do chronického stadia a léčení je pak mnohem obtížnější.


Doporučené produkty

Rosalgin sáčky 10x0,5g

Rosalgin sáčky 10x0,5g

Rosalgin přináší rychlou úlevu při gynekologických potížích. Odstraní pocity bolesti a pálení. Zmírňuje množství výtoku. Působí proti škodlivým...

Detail produktu

Cena: 265,80

 
Rosalgin sáčky 6x0,5g

Rosalgin sáčky 6x0,5g

Rosalgin přináší rychlou úlevu při gynekologických potížích. Odstraní pocity bolesti a pálení. Zmírňuje množství výtoku. Působí proti škodlivým...

Detail produktu

Cena: 170,40

 
Rosalgin Irigátor pro gynekologické použití 500ml

Rosalgin Irigátor pro gynekologické použití 500ml

Rosalgin přináší rychlou úlevu při gynekologických potížích. Odstraní pocity bolesti a pálení. Zmírňuje množství výtoku. Působí proti škodlivým...

Detail produktu

Cena: 129,40

 
Intima mýdlo s dávkovačem 200ml

Intima mýdlo s dávkovačem 200ml

Pomáhá předcházet gynekologickým problémům (výtok, svědění), omezuje průnik i množení patogenních mikroorganismů, má optimální pH 4,5, obsahuje...

Detail produktu

Cena: 114,90

 
AFLOVAG intimní výplach a oplach 3x100 ml

AFLOVAG intimní výplach a oplach 3x100 ml

Vaginální výplach pro běžnou intimní hygienu 2x týdně www.axonia.cz

Detail produktu

Cena: 210,70

 

Aktuality v Mojí lékárně

9. 11. 2016

TV reklama - PODZIM 2016

7. 11. 2016

TV reklama

Doporučujeme

Moje Lékárna Varilex...

  cévní systém  Diosmin 450mg +...

Moje lékárna - B komplex...

Přispívá: k normálnímu energetickému...

Moje lékárna - Cerutin,...

Přispívá k normální tvorbě kolagenu pro...

Moje lékárna Silymarin...

Doplněk stravy s náhradním sladidlem – rostlinný...

Navíc ani korunu!

Výrobky Moje lékárna - Testováno na kvalitu

Dárkový poukaz

 

Podívejte se na naši novou TV reklamu